🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #7: от вторник до четвъртък, 20:00

• 121 896
  • 2 663
  •   1
Отговори
# 2 400
Така е , от личен опит , но поставиш ли граници се нормализират нещата .🤞🏻
По принцип за мен е най-важно какво излъчваш и как се заявяваш , ето Роси може да е много сладко , умно момиче , но няма никакво самочувствие и никой не я взима насериозно . Даниела каквато и да е се заяви пред Мартин , другите не смвят да и кажат нещо в очите , съскат си зад гърба .

# 2 401
Това, на което трабва да научим децата си са границите. Даниела тук е права. Жената задължително трябва да отстоява границите си и ясно да покаже на мъжа че определено негово поведение няма да се толерира при никакви условия.  Хората масово не си знаят границите и се усещат далеч след като са им нахлули и безчинствали във вътрешното им пространство. След като са ги грабили, ползвали и   мачкали. Хората, не само мъжете и жените непрекъснато си тестват границите. Това е много важно. Затова отказът е тест. Мъж, който ти уважава границите няма да озлобее, когато му откажеш нещо, което той иска от теб и да иска да ти го върне тъпкано, а ще приеме и ще чака момента.

# 2 402
  • Sofia
Да, така е, и е много важно да можеш да казваш "не". Но личният ми опит сочи, че това е трудно постижимо за доста хора. Та в този аспект, евала на Даниела. Напипала е правилния път, но заради определени личностни дефицити й е трудно да върви по него.

# 2 403
Да, съгласна съм с границите. Даниела не открива топлата вода. Попадала съм и на толкова видеа, съветващи как мъжете да тестват жените и техните граници. Примерно в последния момент да променят срещата от вечеря в скъп ресторант с разходка в парка. Така щели да разберат аджеба жената държи ли на тях или на ресторанта. Разсърди ли се, постави ли промяната под въпрос, откаже ли - червен флаг.

Във подобни съвети има логика, но ми е писнало от тях. Защото граници с лекота се поддържат с някого, за когото не ти пука. Така че приложимият съвет тук би бил - не се обоначвайте, не позволявайте някой да ви води за носа и бъдете влюбени в себе си. Затова тази игра перфектно се играе от нарциси, алфи, манипулатори. Хората, които търсят истинска любов с някого и обичат да дават, са загубеняците в случая.

# 2 404
По повод примера на Даниела за младите момичета да питам: Видяхте ли я да пуши, да пие алкохол, да шмърка...? Да проповядва безразборен секс и настървено преследване на богати мъже на всяка цена?
Аз не съм фен на Даниела, за книгата й няма да дам и 5 лева, смешно е да искаш 50 000 лева на месец за почти нищо да правиш, но тя даде много добър пример на младите момичета - да не се оставят да ги правят на будали и да им вменяват вина за чужди решения и вини!
Справка: среща Ферай-Мартин, Даниела-Мартин.

# 2 405
Аз не ги мразя, явно погрешно сте ме разбрали, жал ми е за тях. Тези жени са в много голям риск от домашно насилие. Те са слаби, защото във връзките си не допринасят с нищо и напълно зависят от моментните желания и настроения на покровителите си. Както казах, много от тях страдат от депресии, тревожност и други проблеми, идващи от липсата на себереализация. Мъчно ми е да гледам млади момичета, които вместо да мечтаят за професия и семейство, мечтаят за силикон, ринопластика, маникюри и бижута. Дадени срещу определен вид услуги.
За съжаление, не само златотърсачките са с голям риск от домашно насилие. При бедните работяги, които едва свързват двата края, това е същото толкова голям проблем, колкото при държанките. Златотърсачките обаче стават жертви на трафик на хора и “менкане” между мъже.

# 2 406
На мен ми се струва, че Даниела показва, че ще допусне да й прекрачат границите, но ако бъде подобаващо компенсирана.

# 2 407
  • Street of Dreams
Даниела никак не дава вид на жена, която би търпяла насилие. Дава вид на жена, готова да си тръгне по всяко време, ако нещо не е наред - независимо колко пари имаш. Така и трябва да е.

# 2 408
  • Stockholm
Аз мисля , че най-лесно и просто всеки допринася дори с добра дума или усмивка - да даде път на друг човек , да помогне с покупки , да поздрави мило и с усмивка са дребни неща , но имат голямо значение . Не мисля , че това да си добър значи да оставяш да те мачкат , да си добър по-скоро го разбирам да помагаш , не да си изтривалка . Въобще човек трябва първо да гледа себе си и да поставя себе си на първо място.

Много грозно беше изказването за Даниела , има роднини и приятели най-вероятно на тях ще се отрази липсата и . Не знам какво работите , че мислите , че сте незаменима , но надали е така .

Имам предвид дали ще липсва на обществото, а не на роднините и приятелите си. Плаща ли данъци? Като заможна "дама"  занимава ли се с благотворителност? Това да ходиш на ексурзии с приятелки и да се щракаш в ИГ е егоизъм и паразитизъм, абсолютно безсмислено съществуване, дори вредно, защото влияе на подрастващите.

# 2 409
То не само физическо насилие се "търпи" в една връзка.

# 2 410
На мен ми се струва, че Даниела показва, че ще допусне да й прекрачат границите, но ако бъде подобаващо компенсирана.
Именно! Тръгва добре но забива в грешна посока и става ...една каца мед с едно лайненце вътре.

# 2 411
Така е, Даниела проповядва нищо правене, женска енергия и осигуряване на парите в семейството изцяло от мъжа и голяма независимост в същото време, а тези неща взаимно се изключват. И това, че ще постави големите граници и изисквания и ще си тръгне начаса  без два лева в джоба никак не е логично.

# 2 412
Доблестта, мъжеството, благородната войнственост, контролираната агресия също са добродетели. Неслучайно в християнството има светци воини, пълководци, императори, не само пустинни аскети. Трябва да (се) учим и на тези неща, мъже, и жени, и деца.

Да си добър, не значи да си беззъб, безхарактерен, безвреден. Това те прави просто безобиден. Добър си, ако имаш опцията да си зъл, разрушителен, но не я избираш. Роси трябва да работи над това.

В някаква степен съгласна с написаното.
Но по повод думата безобиден, тя означава някой, който не се обижда. Значи Марто изпада от класацията Joy Но да продължа по-сериозно - не се обиждат най-вече чистосърдечните и простодушни хора. Или мъдрите, които знаят, че обиждащия обижда единствено себе си... Разрушителността сама по себе си не е нещо зло, особено ако се руши злото Simple Smile А злото е онова, което вреди на човека и/или другите.
В този ред на мисли Роси избра да не вреди на себе си и/или другите, но можеше да бъде малко по-разрушителна. Е, поне спести сили от излишни разправии и конфликти.

# 2 413
  • София
Олеле, получавам дежа вю от сезон 2 Joy С какво толкова някои жени впечатляват, че да получат такъв хейт, сигурно никога няма да си обясня (но най-вече не е "полит-коретно" да го разсъждавам в темата Satisfied). Даниела с нищо не може да застраши начина ми на живот или някой в него, та просто не виждам защо да я хейтя. Линията й с Мартин ми е интересна - сапунка или не, искам да видя как ще завърши. Корекциите й са потрес, ама някакви мъже ги кефят такива неща, няма лошо, търсенето определя предлагането. Отвъд това, не виждам с какво може да ме развълнува таз женица.

На мен лично Косара ми е най-неприятна в момента (Бранимира, взеха ти короната Satisfied), защото е интригантка, були и фалшива. А най-интересното ми е масовото харесване на Васил, който е супер монотонен и малко по-подготвената версия на Виктор 1. Нищо от това не искам да гледам обаче - интересно ми е как ще се развие интригата Даниела - Мартина - Анна-Мария, Както и Виктор какви ще ги надроби с Бранимира, Любомира и всички отхвърлени (превод - колко още може да се изложи). Васил засега ми е тотал скука.

# 2 414
  • Варна
Даниела подвежда/заблуждава/лъже Мартин и Ферай.

Общи условия

Активация на акаунт