Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 48

• 22 942
  • 470
  •   1
Отговори
# 75
Искате ли цени за груб строеж.
Къща започната преди 1.5 години.
4 етажа по 130 квадрата, като единия е полуподземен, а 4 е мансарден с надзид 1 метър.
1. Изкоп 8000 лева.
2. Кофраж 1300 квадрата по 38 лева на квадрат.
3. Бетон 180 кубика по 180 лева с полагането.
4.Арматура 15000 кг по 2.6 лева с монтаж.
Тухлена зидария 110 кубика по 300 лева на кубик.
5.Покрив 40000 лева четирискатен с Брамак.
6. Топло и хидроизолации в основи 5000 лева.
Общо 227000 лева до Акт 14 за 500 квадрата.

Лек ден.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 00:01 от Не се сърди, човече

# 76
232е/кв за груб строеж е добра цена при положение, че има и полусутерен, който оскъпява. Благодаря за точната информация.

# 77
Искате ли цени за груб строеж.
Къща започната преди 1.5 години.
4 етажа по 130 квадрата, като единия е полуподземен, а 4 е мансарден с надзид 1 метър.
1. Изкоп 8000 лева.
2. Кофраж 1300 квадрата по 38 лева на квадрат.
3. Бетон 180 кубика по 180 лева с полагането.
4.Арматура 15000 кг по 2.6 лева с монтаж.
Тухлена зидария 110 кубика по 300 лева на кубик.
5.Покрив 40000 лева четирискатен с Брамак.
6. Топло и хидроизолации в основи 5000 лева.
Общо 227000 лева до Акт 14 за 500 квадрата.
Ако ви обират строителите и ви лъжат проблема не е в тях а във вас.
Лек ден.
Вие сте възложител или сте строителна фирма, която е оферирала тези цени преди 1.5 години? Тези цени за Варна ли са? Фирмата беше ли със сертификат от Камарата на строителите или е бригада чичо Манчо?
За 1.5 години само до груб строеж ли я докараха? Много бавно ми се струва, че строите.

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 16:32 от Fatalina

# 78
Не е на чичо Манчо фирмата, в камарата на строителите е, по качествена къща няма във Варна и с по прави стени и тухли Поротерм Термо, не Лайт както при другите. Преди година и половина я започнах, завършена е още на 6 месец след започването, просто не съм бързал и плочите и гредите бяха подпряни с хюнебеци по 2 месеца вместо по 14 дни.

# 79
Не е на чичо Манчо фирмата, в камарата на строителите е, по качествена къща няма във Варна и с по прави стени и тухли Поротерм Термо, не Лайт както при другите. Преди година и половина я започнах, завършена е още на 6 месец след започването, просто не съм бързал и плочите и гредите бяха подпряни с хюнебеци по 2 месеца вместо по 14 дни.
Може ли контакт на фирмата изпълнител. От Варна съм и се интересувам.

# 80

КАЛИДА БИЛД

# 81
Обърнете внимание, че това са 5 етажа по 130м2, а ако е един етаж от 130м2 цената на покрив и фундамент се делят само на 130м2, а не на 5*130м2 и сметката става съвсем друга

# 82
На мен ми направи впечатление покрива, че е 40000 лева. За да е мансарден етаж, трябва гредите да са по-дълбоки, за да се сложи повече изолация. Нашите керемиди също са Брамак със всички там неща (мембрани и др. - то си е цяла система), правя сравнение с нашия покрив. Та ми се струва доста ниска тази цена.Може би цените във Варна са такива. Ако е реален човек, а не някоя фирма, която се саморекламира - добре.

И на мен ми се струва доста 1.5 година за груб строеж. При нас нещата ставаха бавно, но не и толкова бавно.
Както писах би било полезно да сложи снимки, дори и да е за реклама.

# 83
Ето и от мен сравнително скорошни цени за груб строеж на 3-етажна къща с плосък покрив около София. Всички оферти са взимани август-септември 2024-та година. Взехме общо 4 оферти, ще дам най-ниската и най-високата за съответното СМР. Ние избрахме фирма, която беше по средата горе-долу. Всички фирми са регистрирани в камарата на строителите.

Изкоп: 25,80лв. - 35,00лв. / м3
Обратен насип (депониран в близост до имота): 17,30лв. - 35,00лв. / м3

Кофражни работи: 60,00лв. - 80,00лв. / м2

Арматура: 2,85лв. - 2,97лв. / кг

Бетон: 190,00 - 240,00лв. / м3

Всички цени са без ДДС.

Отбелязвам също, че най-скъпата оферта беше доста по-скъпа от останалите, другите 3 бяха сравнително близки.

# 84
Първо не съм фирма, второ казах че цените са ми от преди година и половина, грубия строеж отне 6 месеца.
Второ покрива излезе 40000 лева , а за да стане мансарден етаж надзида 1 метър с гредите излезе около 10000 лева общо 50000 хиляди лева без каменна вата.
Имам дъсчена обшивка.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 00:03 от Не се сърди, човече

# 85
  • София
Няма лошо, цената ви е чудесна. Съвсем нормално е да е по-добра на толкова голям обект.
Също е нормално и в София да е по-скъпо, пък и "около София" е много обширна територия. Във Видин е доста по-евтино, да.
Цената на бетона ми се вижда нереално ниска, а тя не идва от строителя. Може и такива да е.
Ще се радваме и на някоя снимка.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 00:04 от Не се сърди, човече

# 86
Доста пъти сме коментирали, че големите фирми, които строят кооперации, няма шанс да строят нашите къщи. И съответно себестойността на м2 в кооперация е доста по-изгодна от м2 къща, която ние си строим. Мащаба е различен и всички ние сме наясно с това.

За мансардения етаж, ако надзида е само 1м то тогава ще имаш и подпокривни прозорци, които са доста по-скъпи от другите. Предполагам, че тях не ги включваш в тази цена, макар вече да са сложени ако наистина е мансарден етажа.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 00:02 от Не се сърди, човече

# 87
Някой има ли опит с пречиствателна станция и/или помпа за отходни води? Има голяма вероятност да се наложи да изградим/монтираме някаква алтернатива и проучвам варианти.

Пробвах с търсачката на форума, но почти никога не успявам да се оправя с нея, та извинете ако е коментирано.

# 88
Ние имаме пречиствателна станция и отделно резервоар. Поливаме двора с водата от пречиствателната, която се събира в резервоара.

# 89
Ако е удобно да питам - колко голям е резервоара и колко пари ви излезе цялата инсталация? Каква поддръжка има и колко често?

Общи условия

Активация на акаунт