Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 48

• 23 108
  • 472
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря за мненията!
Първо може да си провериш по магазините/фирмите за различните видове врати, какви стандартни размери се предлагат.  След това си реши как и дали да променяш нещо по проектираните, защото всяка врата, която не е по стандарт трябва да се поръчва специално за изработка и това естествено яко качва цената. Така е и с прозорците. Ако разбира се цената няма значение, то тогава може всякакви размери врати да си поставиш. Иначе да, ако са по-широки са по-практични. Нашите интериорни са 80 см, на баните са 70, входната мисля, че е 100.

# 121
Благодаря, Фаталина! Да, проверих във фирмата, от която ще купувам интериорни врати. 70/205 и 80/205 им е стандарт.

# 122
Баща ми е инвалид и ползва инвалидна количка. И покрай него гледам всички врати да са достъчно широки, дори и тези на банята.
Другото към което се стремим е максимално да избягваме стълбите и средата да е достъпна навсякъде с инвалидна количка.

# 123
Когато се монтира се изкопават огромни дупки, пълни се с фракция, речни камъни под дренажните блокове. Поне 70 кубика камъни заровихме. (за съпоставка резервоарът е 4800л).
70 или 7 кубика? Има малка разлика...
Количеството зависи от броя и вида на съоръженията, големината им, почвата .... Особено за дренажните полета отиват много речни камъчета.

# 124
Баща ми е инвалид и ползва инвалидна количка. И покрай него гледам всички врати да са достъчно широки, дори и тези на банята.
Другото към което се стремим е максимално да избягваме стълбите и средата да е достъпна навсякъде с инвалидна количка.
Хм, то да не дава Господ, но ме кара да се замисля сега дали пък да не направим все пак вратите на баните по-големи, поне където може...

# 125
От 2-3 г. е влязла в сила наредбата за достъпна среда и новите проекти задължително са в съответствие с нея. Сред многото изисквания е и това за ширината на вратите. Под 90 см. са допустими само за килери и тоалетни, в случаите, когато има повече от един санитарен възел в жилището. Но по -старите проекти, които са одобрени , и за които е издадено разрешение за строеж си се изпълняват по старите изисквания.

# 126
  • Враца
аз бях публикувала тук нашето преди време.

Такъв тип ли търсиш?
Чудесно е!
Сега видях, не съм влизала от няколко дни във форума.
Каква е конструкцията и коя фирма го е правила?

# 127
Здравейте, включвам се с въпрос относно керемидите. Става въпрос за покрив на къща на село, решили сме да го подменяме и се интересувам , понеже ни казаха за полимерни керемиди. Бихте ли споделили мнение относно тях? Благодаря предварително.

# 128
Здравейте, включвам се с въпрос относно керемидите. Става въпрос за покрив на къща на село, решили сме да го подменяме и се интересувам , понеже ни казаха за полимерни керемиди. Бихте ли споделили мнение относно тях? Благодаря предварително.
Ако искаш здравина бетонови Брамак, красота Тондах, и двете клинкерни керемиди Тейас Боря или Креатон

# 129
  • Варна
Купихме къща преди година. 2016 година основно ремонтирана , с нов покрив , с полимерни керемиди. Ужас, ММ се качи да смени една , само да натисне с ръка и се чупят. Тотал щета. Сега ще сменяме , но се чудим с какво. Полимерните керемиди са по леки.

# 130
Здравейте,

В процес сме на придобиване на къща(де не мине котка път), ново строителство, ще има положено подово, но без термопомпата. Изобщо нищо още не разбираме и търсим адекватна фирма за монтаж на термопомпа (отопление, охлаждане, топла вода, дори може да обмислим няколко фотоволтаици на покрива). Може ли да споделите вие каква марка сте сложили, какви са ви конвекторите, отоплителното тяло за топла вода? Доволни ли сте. Изобщо всичко, което можете да споделите, ще ни е от полза.

И второто питане е за фирма за алуминиеви капаци с подвижни ламели, която работи в София. Някой дали е слагал, да препоръча фирма? Къщата е изцяло юг с малко запад. С цел и охрана, и сянка искам капаци, а не ролетни щори.

# 131
Аncy, не казвате за кой град става въпрос.
Аз лично съм много доволна от нашия инсталатор - Мирослав Павлов. Той направи изцяло нашата инсталация. Конслултира ни и ни обясни той с какви материали работи и си избрахме от тях.

За прозорците, ние сме с ламелни външни щори.

# 132
Аncy, не казвате за кой град става въпрос.
Аз лично съм много доволна от нашия инсталатор - Мирослав Павлов. Той направи изцяло нашата инсталация. Конслултира ни и ни обясни той с какви материали работи и си избрахме от тях.

За прозорците, ние сме с ламелни външни щори.
Мирослав е Човекът, който ще свърши работата, но май е много зает. Работи в цялата страна. Потърсете го в групата за термопоми във Фейсбук. За добри резултати ви трябва и проектант ОВК. Г-н Парушев е мн.добър и често работят с Мирослав.

# 133
За София. Всеки път забравям.

"ОТОПЛЕНИЕ, ТЕРМОПОМПИ, ВЕНТИЛАЦИОННИ И СОЛАРНИ СИСТЕМИ" Това ли е името на групата във фейса, че има още няколко?

# 134
За София. Всеки път забравям.

"ОТОПЛЕНИЕ, ТЕРМОПОМПИ, ВЕНТИЛАЦИОННИ И СОЛАРНИ СИСТЕМИ" Това ли е името на групата във фейса, че има още няколко?
Да, това е групата.

Съгласна съм с TorbaLan1, Миро е Човекът с главно "Ч".

Общи условия

Активация на акаунт