На море в България на All inclusive 2025 г. - тема 1

• 55 357
  • 779
  •   1
Отговори
# 450
  • There I was on a July morning
Аз не намерих изгодни оферти на Черен петък за желани от мен хотели на морето. Някои още не бяха обявили цените си, други - с уж помпозни намаления, но нереални. Отделно ми е рано от ноември да резервирам за юли, при неопределени планове и отпуски. А условията и сроковете за анулация никак не ми харесват - 21 дни преди пътуването и после губиш 100% от сумата.
Все пак резервирах за СПА хотел, но през зимния сезон и не съм капо.
Тази година пак ще следя, ако не за море, поне за планина да взема нещо.

# 451
Ехаааа, много благодаря на всички за отговорите относно ранното запазване и ЧП. Определено тази година си аз ще дебна за добра оферта. 😁
🌞⛱️🌞

# 452
Тези черни петъци кога са, че отдавна не са на една дата през ноември. И още един въпрос - дебне се в конкретен хотел/хотели или през агенции пак за черен петък?

# 453
Аз резервирах през AllInclusive.bg, беше в края на ноември, но и тук писахме мисля. Те на началната си страница бяха обявили най-изгодните хотели.

# 454
ЧП може да е на различни дати и за различни периоди. Някои отстъпки са на страниците на самите хотели, а често и ТА пускат цени на ЧП. Ранните записвания пък, както вече написах стартират още от октомври месец. Просто  си трябва следене. Аз миналата есен на 17.10.2024 г. като започнаха ранните записвания писах в темата, както и други потребители, кой каквото видя като отстъпки и ЧП писа. Както се казва който търси намира!

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 13:38 от Fatalina

# 455
  • There I was on a July morning
На мен ми бяха изпратили на имейла оферти от 2 туристически агенции няколко дни преди официалния ЧП. Но от тях нищо не си избрах. После, на самият ЧП (29.11.) пуснаха оферти и  др. хотели, които важаха за по 2-3 дни. Отделно си гледам сама в сайтовете на хотели, които ме интересуват или в темата за ЧП във форума пиша и чета, има информация и там.

# 456
ЧП може да е на различни дати и за различни периоди. Някои отстъпки са на страниците на самите хотели, а често и ТА пускат цени на ЧП. Ранните записвания пък, както вече написах стартират още от октомври месец. Просто  си трябва следене. Аз миналата есен на 17.10.2024 г. като започнаха ранните записвания писах в темата, както и други потребители, кой каквото видя като отстъпки и ЧП писа. Както се казва който търси намира!

Така..писа се тогава доста за РАННИТЕ ЗАПИСВАНИЯ.
За черните петъци беше вяло....
А тук сега стана дума за ЧП и 50% отстъпки...тещо което аз като следяща темата...не помня да е имало.
Нека разграничаваме кое е ЧП ..кое ранни оферти. За да сме коректни все пак

# 457
Не е 50%, teta, беше обявено 30-35% за конкретния хотел. Впоследствие обаче си вдигнаха цените и се оказа че цената е на 50%, това не означава, че е било обявено, за да го коментираме. Но отворих темата (стр. 30-40) и видях, че сме коментирали хотели с 40% отстъпка точно по ЧП.

# 458
И аз се върнах и прочетох че 40% са при пълно предплащане без възможност за анулиране.

Иначе...за юнско море ..понеже попада в несилен сезон, си има читави цени и без ранно записване. Тиарата така я запазихме...в юни за края на юни.

# 459
Видях, че Fatalina на 17 ноември е дала линкове с ЧП, а на 19 отново - специално за морски хотели. Тогава по спомен резервирах и аз. Не виждам аз лично да съм го коментирала, защото е писано, в крайна сметка който има интерес ще е за различен хотел - линк е достатъчен. При мен не беше с предплащане за Дриймса, искаха по 200 лв. на стая, а 10 дни преди почивката - пълната сума, това през Allinclusive.bg. Писахме тогава, че цените за ранни от октомври и ЧП не са кой знае колко различни, предполага се, че просто се използва ЧП за реклама. Аз обаче тази година отново бих си изчакала ЧП, има смисъл за мен.

# 460
И аз тогава резервирах за Грифит, плащането беше 50 %.

# 461
Понякога ЧП и ранните са с еднакви % отстъпка. Хотелите си пускат ранни и на ЧП пак се рекламират. Може да има и разлика в полза на ЧП, но пък условията за плащане или анулиране да не са изгодни.
В моят случай ако не бях резервирала на 31.10. нямаше да хвана по-добрата отстъпка, а и свободни места за моите дати след това нямаше. Който както успее и нещо му е изгодно да си резервира било на ранни, било на ЧП. При някой хотели и в момента има 45 и 40 % отстъпка, но е за определени периоди и за определени помещения.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 21:41 от Fatalina

# 462
  • Sofia
Момичета, ще се радвам на референции за приличен хотел, с добри условия на първа линия или в близост до плаж. Приличен, а не превъзходен, защото бюджетът си има таван Simple Smile. Целта е настаняване на вече по-възрастна дама и порасналата й внучка в приятна обстановка, с пешеходен достъп до плаж и център на курорт. Без големи компромиси с хигиена и храна. Чета каквото сте писали от началото на сезона и разглеждам оферти, но от няколко години не посещаваме all incl и вашите препоръки ще са ми ценни.
Оглеждам Албените, мернах, че имат и 65+, но се колебая предвид последните ми спомени от преди 5-6 години. Същевременно Helena Sands без намаление ми е идея по-скъпичка, да не говорим за хотелите от Grifid веригата, които проверих преди малко Simple Smile

# 463
Момичета, ще се радвам на референции за приличен хотел, с добри условия на първа линия или в близост до плаж. Приличен, а не превъзходен, защото бюджетът си има таван Simple Smile. Целта е настаняване на вече по-възрастна дама и порасналата й внучка в приятна обстановка, с пешеходен достъп до плаж и център на курорт. Без големи компромиси с хигиена и храна. Чета каквото сте писали от началото на сезона и разглеждам оферти, но от няколко години не посещаваме all incl и вашите препоръки ще са ми ценни.
Оглеждам Албените, мернах, че имат и 65+, но се колебая предвид последните ми спомени от преди 5-6 години. Същевременно Helena Sands без намаление ми е идея по-скъпичка, да не говорим за хотелите от Grifid веригата, които проверих преди малко Simple Smile
Повече от това, което е публикувано до момента като отзиви не мисля, че има какво да ви подскажем. Четете и си преценявайте какво ви отговоря на изискванаята. Пишете за ограничен бюджет пък гледате хотелите от веригата Грифид, където цените са много високи. Хелена Сендс не е на ОИ. Хелена парк е. За него в темата има доста писано  и коментирано. До колкото съм запозната офертите на Албена за 65 + обичайно са за края на сезона септември - октомври. Вижте тези дали ви устройват и дали ви влизат в бюджета.

https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-sol-luna-bey-mare- … zort-obzor-19799/

https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-suneo-helios-biych-obzor-23478/
https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-arabela-biych-albena-25242/

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 21:49 от Fatalina

# 464
Оз бих препоръчал Selena beach hotel. Хубава храна, чисти стаи и добро обслужване. Плажът до него не  е идеален, но е близо

Общи условия

Активация на акаунт