Трябва ли да се помага на майката

• 10 154
  • 318
  •   1
Отговори
# 210
Може и да не прекъсва контакт. Просто знае, че няма да му гледат детето.

Моите родители не са ми гледали децата. Едното ми дете само е гледано веднъж от тях, няколко дена.

# 211
  • В древна страна на край света!!!
Никой на никого не е длъжен, всичко е въпрос на желание.
При нас такова никога не се появи, дори когато цялото семейство на мъжа ми живееше при нас, а бяхме с бебета близнаци. Никой не взе за малко бебета, за да мога аз да отдъхна, ами преживява се, просто не си го слагайте толкова на сърце.
 Животът е твърде кратък, обичайте се с мъжа Ви и си гледайте детенцето.

# 212
В началото свекър и свекървата ми помагаха за къпането,защото са си мислили,че няма да се справям и че ще ми бъде трудно.Това продължи горе-долу месец,защото се опитвах накрая по заобиколен начин да им кажа,че мога сама да си поема тази отговорност,без някой да ми указва помощ.До ден днешен си го къпя сама,защото аз си знам най-добре как да си го изкъпя и цялата процедура след баня.Преди няколко седмици ми помагаха с гледането на сина ни,защото е трябвало да ида в дадена институция да се оправям с документи или защото съм имала запазен час при даден лекар.Целя да се грижа за детето си без допълнителна помощ,защото не обичам да ангажирам другите с гледането на детето.Даже и да са баба и дядо и да се радват да го видят през времето,през което аз изпълнявам задачи,то си е задача и за тях да го наблюдават.

# 213
PB88 мисля си , че е по-добре за теб и детето да не помагат. Иначе ще ти се бъркат и ще се съобразяваш, а детето няма да е без дефекти гледано и яе си имаш проблеми с превъзпитаване и пр.

# 214
  • Somewhere far away
Разбира се, че е хубаво да се помага на майката. Думата "трябва" обаче е излишна, просто защото не винаги има възможност- има жени, които са в чужбина, нали не очаквате бабата и тя да замине за чужбина за да помага? Ами няма да стане.

# 215
Според мен бабата трябва да се държи далече от внуците що се отнася до отглеждане , образование , възпитание. Това не се отнася обаче за контактите и соц. мероприятия заедно. Гости, тетаър, концерти, сладкарници , настолни игри. приказки и пр .... всичко е ок.

# 216
Разбира се, че е хубаво да се помага на майката. Думата "трябва" обаче е излишна, просто защото не винаги има възможност- има жени, които са в чужбина, нали не очаквате бабата и тя да замине за чужбина за да помага? Ами няма да стане.

Принципно си съвсем права. Обаче аз лично веднага заминавам, само да има внуче. Няма и да се замисля даже Simple Smile

# 217
А театър, концерти, настолни игри не са ли също средства за образование, развитие на обща култура, фантазия, възпитание?
Един детски театър с отиваме, гледане и връщане е поне три часа за София.
За три часа бая работа може да се свърши.
Умирам си от смях с тази тема и подобни на нея и в същото време се ядосвам.
Накрая всички се бият в гърдите как си отглеждат сами децата, а на практика  получават помощ за внуците, въпросът е само колко.

# 218
  • Somewhere far away
Да, може да замине за месец най-много два, но за постоянно - съмнява ме.

# 219
  • София
Ооо, представям си с какъв кеф младата баба напуска работа и зарязва съпруг и малки деца, за да се тръсне да живее у младо семейство,  да им дава акъл как да си гледат собственото дете или да не им дава през нощта да пият студена вода след секс, че да не настинат.
Ами ако младите нямат място на дивана, в леглото им ли трябва да легне бабата?
Съжителството на няколко поколения е най-бързият начин да се прецакат отношенията.
Човек е добре да е близък с роднините си, но всеки да си спи под собствения покрив, а на хотел с месеци на хиляди километри от собствения си живот.
Още повече, че отдавна младите не стават родители на по 17-18, а на горе-долу двойна от тази възраст и се предполага, че са самостоятелни и зрели хора.

# 220
  • Somewhere far away
Черна станция казва че е готова. И за мен е абсурд, ама тей на. Нагледала съм се на абсурдни неща, така че вече нищо не ме изненадва.

# 221
Черна станция казва че е готова. И за мен е абсурд, ама тей на. Нагледала съм се на абсурдни неща, така че вече нищо не ме изненадва.

Да, ама нито ще замина сама (ще отидем и двамата), нито ще спим на дивана. Просто ще дадем възможност на щерката да си продължи да работи без да има нужда от чужди гувернантки. А то и без това не ни се живее особено тук вече. Така че ще сме си под наш покрив без съмнение.

# 222
  • София
ЧС, предполагам, че нямате по-малки деца, бизнес,възрастни родители и други ангажименти.

# 223
ЧС, предполагам, че нямате по-малки деца, бизнес,възрастни родители и други ангажименти.

Някои неща имаме, други нямаме, но най-много искаме да се радваме на внуче Simple Smile
То на моята възраст и малките деца вече ще са самостоятелни, де.

# 224
Супер за ЧС,но там ще е взаимно. Дъщеря й ще поиска помощ,ЧС ще откликне с радост. А случая на авторката,трябва очаква,че е нормално и задължително да й се помага.

Общи условия

Активация на акаунт