👉Лоялната програма - да спечелим и да споделим - 3👈

• 12 280
  • 389
  •   1
Отговори
# 75
При данъците се прилага т.нар. двойно засичане, за да няма укриване. Данни подават и платецът, и получателят на доход.
Глобата за неподадена декларация е 500 лв. Ако искате, рискувайте.
От практиката ми: глобяват и за 10 лв доход - нарушава се закон. Като данъкоплатец и гражданин имате не само права, а и задължения.

# 76
Е добре де, за двойното засичане би трябвало всички на ТД да подават ДД. А то не е така.

# 77
Има доходи, за които не е задължително подаването на ГДД, освен ако няма друго основание за подаването й.
Пример - лихви по банкови депозити, банките си удържат данък и декларират, лицето не е задължено да подаде, освен, ако по друга причина не подава ГДД. Мога и други примери да дам.

Някой може ли да каже на какво основание /член от зддфл  от БГ мама ще удържат данък?

# 78
  • Бургас
Добре, де, щом данъка ще е удържан и платен от БГ-мама, защо трябва да се декларира, освен, ако няма друго основание за подаване на ГДД?
Ако лице има само доходи от ТД, плюс този доход, който явно е с окончателен данък, защо да трябва да подава декларация?
Дано от БГ Мама да го прочетат и да вземат отношение!
Да направят така, че да не е нужно да се декларира от нас.
Напълно излишно е.
Форума е форум за потребителите и свободното време.
Не сме тук да търгуваме или да печелим.

# 79
Въпрос на избор, който не иска, не приема точките и си пише както преди.Не виждам защо това постоянно се засяга като проблем.

# 80
Такъв е закона. Не са приумици на БГ-Мамма. Оплачете се в парламента.
Не взимате точките и нищо не декларирате.

# 81
  • София
ДХ3, може би защото от организаторите стават все по-напористи да ме накарат да използвам точките. Както се оплаках онзи ден, не мога да премахна съобщението от известията и това ме дразни. Още повече, че в него не пише нищо полезно - дори не е посочен крайния срок, заради който трябва да бързам. Не става ясно откъде идва финансирането за лоялната програма и за какво точно плаща.

# 82
За лихвите когато се облагаха си беше изрично казано че не се подава ГДД.
За награди няма такова нещо. Просто повечето хора не се е налагало да декларират такава и се сблъскват за пръв път с това. Но определено не е нещо дето от форума са си го измислили, това и за тях означава повече занимавка която едва ли вършат с голям ентусиазъм. Такива са правилата у нас и те са едни и същи без значение размера на сумата, което всъщност е тъпото в цялата работа. Но то и за доход от труд е така - и 5лв да изкараш си дължиш същия процент данък какъвто и на 500.

# 83
Всичко е ясно, и откъде се финансира, и защо, също и срокове.
Просто софтуерно няма как да изключат тези, които не искат да участват.Ако идеята им се развие, може би ще го направят.

# 84
А в кое приложение трябва да се декларира, според сайта?
Указанията в приложение 6.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 17:22 от stasha_s

# 85
  • София
Всичко е ясно, и откъде се финансира, и защо, също и срокове.
Просто софтуерно няма как да изключат тези, които не искат да участват.Ако идеята им се развие, може би ще го направят.
На мен не ми е станало ясно до момента откъде идва финансирането и какво очаква да получи в замяна.
Аз не искам да ме изключват софтуерно, а да изчистя известието като прочетено. В него пише следното:

След като го отворя, не пише докога е този срок.
Явно ще седи, докато не изтече срокът, което е меко казано странно. Мен ме дразни, защото изглежда все едно непрекъснато имам непрочетени известия, а то е едно и също и съм го прочела много пъти. Изглежда ми сякаш някой много държи да си използвам точките, но това си е мое мнение. Поначало преди много години форумът беше стартиран като анонимен и с цел безкористна взаимопомощ. Явно вече не е така.

# 86
Ами аз си обмених точките за пица/то се оказа с парлива чушка и не ми допадна,както и за мед,но не го взех

# 87
Това беше много полезна информация.😅

# 88
Как поръча мед, пък не го взе? Thinking
За пицата ясно. Grinning

# 89
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ами, темата е за споделяне на спечеленото, не е за данъчни консултации. На практика май точно този пост, за пицата и меда, е единственият по темата.

Общи условия

Активация на акаунт