Хайде на театър - 15

• 35 063
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Преди 2 дни предизвиках себе си с "В очакване на Годо" в Армията. За да не отида неподготвена, прочетох предварително пиесата на Нобеловия лауреат Бекет. Очакванията ми се оправдаха. Постановката пресъздаде 1:1 усещането ми за произведението с абсурдни сцени със същества като че ли от някакъв друг свят. Много може да се разсъждава върху идеите на автора и аз имам своето тълкувание за вечното чакане някой да дойде, нещо да се случи, докато животът просто си минава. Актьорската игра беше страхотна - Юли Вергов, Иван Радоев, Моню Монев, Георги Къркеланов. Трудно може да се оцени такова представление и наистина не се наемам. Не смея и да препоръчвам, защото категорично не е за всеки (две дами на 70 + от първи ред до мен на аплаузите бяха намръщени и истински възмутени, и не аплодираха изобщо), но не съжалявам, че като театрален фен изгледах от любопитство една от най-поставяните модерни класики в света, дори и да не е точно по моя вкус. Simple Smile

И ние бяхме на първия ред. Дъщеря ми е на 15 години и не знаех дали ще ѝ хареса този театър на абсурда, но тя беше много впечатлена. Беше ми интересно как ситуации, описани преди толкова години са съпоставими със ситуациите в момента. Особено на фона на стачката и очакваната развръзка. Имаше и заигравки на тази тема Simple Smile Много добра игра и страхотна постановка. Имаше много за осмисляне и дискутиране след като си тръгнахме. От колата видях как момичета ръкопляскат на явно току що тръгналия трамвай 10, когато той спираше на площад Славейков и си помислих, че тази вечер той е техният Годо. Само не разбрах кой е възрастният актьор, който излезе за малко и остави белите обувки?
А днес гледахме "Хипотетично" в Народния театър, на сцена "Апостол Карамитев". Салонът не беше пълен, ние бяхме единствените, които седяха на първи ред. Актьорите направиха прекрасна интеракция с публиката. Този спектакъл не може да се опише, той трябва да се преживее. Беше удоволствие да гледам младата Анета Иванова, Велислав Павлов, непознатите за мен Елена Димитрова и Пьотр Кшемински. Стефан Щерев играеше много естествено, импровизираше, даже получи комплимент от останалите за една от импровизациите му. Това е спектакъл, в който нещата се назовават с истинските им имена, засягат се теми, за които се говори само в коментари под нечий пост, показва се колко повърхостно и превзето е общуването ни понякога.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 00:51 от dvladova

# 511
За съжаление и аз не разбрах кой беше възрастният артист, не пише в сайта на ТБА, а и не продаваха в салона програми за спектакъла.

# 512
  • Майничка
Още един глас за “Годо” на Ивайло Христов и Йосиф Сърчаджиев - беше събитие за София.
Поне пет пъти съм я гледала. Също и "Секс, наркотици и рокендрол" в 199, с покойния Андрей Баташов. Но студентските билети бяха на символични цени навремето.

# 513

Тази вечер гледах Премахни от приятели. Забавна беше. Особено към финала…
За тийнейджъри е доста подходяща. Зомбори съвсем на ниво с Мария Сапунджиева.
И аз я гледах миналия месец. Мария какъв крак извади 🫢.  Финала е забавен.

# 514
second, бях най-отпред и точно това забелязах. Много добре тренирани крака. Преди време така ахнах на бицепсите на Лулчева. Ами, чудесни жени.

След такъв отзив за Хипотетично, как да не провери човек кога е следващата дата.

# 515
  • Карлово
Може ли отзиви за "Капан за самотен мъж"?

# 516
  • София
На мен ми хареса много. Свежо, забавно с неочакван край. Само че няма да се играе повече този сезон, освен, ако говорим за друго, а не това на МГТ.

# 517
До 15 юли освен в Народния театър има постановки и в театър "Възраждане", играят там и детски. Други години до средата на юли е имало и постановки в Младежкия театър, тази година не знам.
Кукленият театър е обявил, че на 01.06. и в двата му салона постановките за деца са безплатни, плаща само придружителят, като 1 възрастен може да води до 4 деца.
Преди години и Музикалният театър е пускал безплатни детски спектакли за 01.06.
Приятно гледане!

# 518
  • Карлово
На мен ми хареса много. Свежо, забавно с неочакван край. Само че няма да се играе повече този сезон, освен, ако говорим за друго, а не това на МГТ.
Аз не съм в София. На гастрол са в провинцията. Ще го гледам, след тази препоръка.

# 519
  • София
А, ясно, дано ви хареса и на вас. Simple Smile

# 520
Минах през Народния и то много бързо. Изключително нелюбезна и даже груба служителка на каса Север. Ако заради промоционалните билети ще подвикват изнервено на хората, по-добре да не продават такива. Страшно разочароващо. Направо съжалих, че се отбих.

# 521
Аня, не знам защо не пускат промоционалните продажби онлайн. Така всички ще са доволни.

# 522
Онлайн още като обявиха за инициативата купих, защото реших, че ще свършат. Днес видях с изненада, че още има билети за представления, които бих гледала и затова минах. Но такова неприемливо отношение буквално е отвратително. Сега се опитвам да се свържа с някого от театъра.
Може би не би им издържал сайтът на супер наплив, може би им харесва да снимат хората, строени на опашка и да си правят PR…
При всички положения, просташко поведение на служителите не би следвало да се толерира в Народния театър.

# 523
Аня, не знам защо не пускат промоционалните продажби онлайн. Така всички ще са доволни.

За да генерират и продажби на редовна цена, затова. На цени от 10 и 20 лв. няма да могат да покрият разходите по представленията си.

# 524
  • София
И други театъри правят подобни намаления- Театър София, ТБА, но при тях може и онлайн. И Сатиричният отскоро мисля, че въведоха тази опция.

Общи условия

Активация на акаунт