Дългото чакане след трансфер – тема 117

• 32 411
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
  • София
За 10 ден е Ок, но определено заради темповете на нарастване трябва да се проследи.

Тя пуска изследвания на 24 часа.
Удвояването трябва да е на 48 до 72 часа.
Съвсем добре си е.
От 96 до 159 за 48 часа си е съвсем в норма.
Не е нужно ежедневно проследяване.

# 316

Ето това е от днес резултата, но този път го пуснах в друга лаборатория? Какво мислите?

# 317
  • София
Мисля, че е безсмислено да даваш пари по лаборатории, а направо си изчакай прегледа.
Честито!

# 318
Мисля, че е безсмислено да даваш пари по лаборатории, а направо си изчакай прегледа.
Честито!
Днес ми го изискват от клиниката за това го пуснах Simple Smile благодаря Ви

# 319

Ето това е от днес резултата, но този път го пуснах в друга лаборатория? Какво мислите?
Супер е!! Честито

# 320

Супер е!! Честито
Но сега се загледах, че мерните единици са различни .. А от клиниката все още нямам отговор.. :/

# 321
  • София
Същото е, не се притеснявай.

# 322
Здравейте. Обсъждаме пореден опит за трансфер с моите лекари и дали да трансферираме 2Е. Понеже чета тук при доста дами се прави трансфер на повече от 1Е, въпросът ми е правите го с цел близнаци, или е някакво решение на лекаря, за да се хване поне едното, а вие приемате риска и идеята ако се хванат и двете? А някой от вас които целяха близнаци, успяха ли да го постигнат - как? Може и на лични да ми пишете, ако желаете. Извинявам се, че не е точно по темата на групата, но съм сигурна, че има хора тук минали през тези съждения. Благодаря!

# 323
  • София
Според лекарите, когато са 2, шансът да се закачи поне едното, е по-голям. Един вид едното подпомага другото. Захващането и на двете обикновено е рядкост.
Връщане само на 1 е с много по-малък шанс.
Накратко: 1Е носи риска от по-малък шанс за имплантация, 2Е носят риск с напредване на бременността от тежка бременност, по-ранно раждане и т.н., 3Е много рядко се връщат.
Наредбата за асистираната репродукция забранява връщането на повече от 1 бластоцист на жени под 38 г., повече от 2 при жени между 38 и 41 г. и повече от 3 при жени над 41 г. при първите два ин витро опита.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 16:08 от Fever Ray

# 324
Не съм съвсем съгласна. Търсила съм специално информация и проучвания, и няма никакви категорични доказателства, че едното подкрепя другото. Даже някои проучвания установяват, че ембрион с по-ниско качество намаля шансовете за успешна имплантация на другото. Но като цяло статистиката на ESHRE показва, че единствения шанс, който се увеличава е шанса за двуплодна бременност.
Но cumulative live birth rate е еднакъв ако се трансферират 2 накуп и ако трансферират по 1 в два цикъла.

Моя опит съм го писала многократно - никога не бих препоръчала трансфер на 2 ембриона на никой, но всеки трябва да вземе това решение с лекаря си.

# 325
  • София
Споделям какво знам от лекари и от личен опит.
Имам 5 деца, които са резултат от асистирана репродукция и "стаж" от около 25 години в приблизително 9 или 10 клиники. Абсолютно съм склонна да им вярвам.
Всички случаи, в които съм имала успешна бременност, са били с 2 или 3 ембриона. При всичките ми раждания имам по 1 родено дете.

# 326
И аз говоря от личен опит. 2 трансфера с по 2 ембриона. Първи: двуплодна бременност и едно бебе, загубено при раждането (какви поражения ми нанесе на организма двуплодната бременност е съвсем друга тема, психическите не могат да се опишат). Втори трансфер - извънматочна бременност и последвала операция. Всички проучвания тук са категорични, че с всеки ембрион повече се увеличава експоненциално риска за ИМБ, а по принцип е по-висок при инвитро.

# 327
  • София
Съжалявам за преживяното!
Аз имам общо над 15 трансфера на различна възраст, без да броя другите методи за лечение. Нямам ИМБ. Точно от страх от двуплодна бременност слагахме повечето пъти по 1 и точно в тези случаи тестовете бяха отрицателни.
Племенницата ми има 2 трансфера - веднъж с 2 и веднъж с 3. От втория трансфер има близнаци, но тя е с 18 години по-млада от мен.
Също имам много последици за организма, вкл. страшно сериозни, но ги свързвам с броя на бременностите и с хилядите хормонални препарата.

# 328
За съжаление при мен това бяха първите 2 трансфера. След това имам още един неуспешен, само с 1 ембрион и честно казано неуспеха за мен беше "the next best thing" след живо раждане. Започнах инвитро на 28, скоро ще стана на 33 и е силно вероятно да не забременея никога повече, поради куп здравословни проблеми в резултат на бременността, секциото и инвитрото. Реално имам една стимулация и 3 трансфера, но много повече месеци прием на естроген и прогестерон под различна форма, които си казаха думата.
Някои имат късмет, други не. И на мен ми се струваше супер, че още с първия трансфер ще имам две деца и си казвах, че ще изтърпя всичко, за да ги имам. Като накрая си изтърпях всичко и се прибрах с едно дете и жестока скръб и депресия започнах да се питам защо трябваше да е така. За жените, които губят всичките си бебета при многоплодна бременност въобще да не говорим.
Просто смятам, че човек трябва да е наистина запознат с рисковете преди да реши да трансферира две, защото евентуално можело да е по-голям шанса. Дори това, че един ембрион може да се раздели и да се стигне до бременност с 3 бебета е риск, който не е за подценяване. Има във форума (и извън него) момичета с живи и здрави деца от триплодна бременност, факт е. Има обаче такива с неонатална или късна интраутеринна загуба на едно или повече от бебета, има такива със загуба на всички бебета на различен етап. Варианти много и никой не може да гарантира живо раждане заради повече трансферирани ембриони.

fever, засичала съм те в различни теми и знам историята ти. Мога да кажа само евала за желанието и силата да минеш през толкова много опити, и за това, че продължаваш да отглеждаш деца с любов. Просто дори големия опит, който имаш не може да обори, че се случват кофти неща, както е видно при мен.

# 329
  • София
О, наясно съм, за съжаление.
От 22 до 48 се нагледах на твърде много неща в тази област. Sad
И съм съгласна напълно с теб за рисковете и т.н., дори и в разрес с уверенията на лекарите.
Надали случайно е приета и забраната в Наредбата, за която писах по-горе.

Ето я пак по отношение на желанието да се правят близнаци:
Наредбата за асистираната репродукция забранява връщането на повече от 1 бластоцист на жени под 38 г., повече от 2 при жени между 38 и 41 г. и повече от 3 при жени над 41 г. при първите два ин витро опита.

Общи условия

Активация на акаунт