Дългото чакане след трансфер – тема 117

• 32 358
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, Писах в друга тема, но да попитам и тук. Според вас как има по голям шанс - да се вкарат повече ембриони на 3 ти ден или по-малко на 5 ти. Имахме 4 ембриона - 2 вкарахме на 4ти ден и 2 на 5ти ( но не бяха стигнали бластоцити). Нямаше имплантация

В деня на таймиращата инжекция прогестерона е 1.51 ng/ml и се чудя дали е Ок за свеж трансфер

Има доста статически данни за успеваемостта при 3 и 5дневни. В моята клиника въобще не сме обсъждали, директно лекуващият каза - чакаме стадий бластоцист и тогава връщаме (свеж или замразен, в зависимост от хормоните). Върнахме един петдневен, който вече е на 2 годинки. Бях малко под 40.
Предполагам, че се прилага индивидуален подход в зависимост от възраст, брой опити, причини за безплодие и тн. Аз лично за себе си въобще не съм стояла пред дилемата 1 или повече ембриони. Опцията за мен беше 1 поради редица лични съображения и рискове.

# 346
Статистически погледнато бластоцистите имат по-голям процент за успех. А твърдението, че един лош би подпомогнал един хубав ембрион е твърдение, което не е подкопано с никаква научна информация. Лично мое мнение е, че лекарите го казват с идеята, че така има повече шанс единия да се хване, вместо да се правят два отделни трансфера и просто да се смести време. Но това е да разчиташ на късмет, а не че двата ембриона си помагат по-някакъв начин. Аз също, по индивидуални за мен съображения не бих се съгласила на двоен трансфер и искам вероятността за близнаци да е минимална.

# 347
Колко време след спиране на лекарствата идва менструацията?

# 348
Момичета прогестерон на каква стойност трябва да бъде максимално , за да не се види висок в деня на трансфер. Над каква стойност се приема за висок ?

# 349
Честно казано не съм чула, някой лекар е отменил трансфер заради висок прогестерон в деня на трансфера. Чела съм някакви проучвания, че оптимално трябва да е до 25ng/ml, но съм виждала много момичета с положителен резултат с доста по-високи стойности от това.

# 350
  • София
Колкото е по-висок, толкова е по-добре.

# 351
Момичета прогестерон на каква стойност трябва да бъде максимално , за да не се види висок в деня на трансфер. Над каква стойност се приема за висок ?

# 352
Здравейте, пак ще ви досаждам с моите притеснения.. тези от вас, които вече сте били бременни усещали ли сте спазми като преди цикъл ? .. записах си час за преглед за 12-ти въпреки, че от клиниката като се чухме на 30.04 ми казаха да си запиша за след 20 дни.. (Не мога да чакам толкова) .. Много ме притеснява, че при първата ми бременност имах същите спазми и се указа кухо яйце мисед ..

# 353
Да, нормално е да го усещаш като при цикъл.

# 354
Здравейте, много съм притеснена и ако някой е бил в подобна ситуация би ми помогнало много.
На кратко, трансфер на 22.04 на 2бр 6дневни ембриони. 11дни след трансфер чхг 41, 13 дни 89 и 15 ден 113 което тук не се удвоява. На 15тия ден на обяд получих и ярко червено кървене което през деня намаля на зацапване. Притеснява ме извънматочна.
Лекаря ми каза да не си спирам лекарствата, само фраксипарина и ме вика  на преглед на 24.05.
Според вас има ли някакъв шанс за нормална бременност?

# 355
Има, но 24.05 е прекалено далече. Проследи пак ЧХГ.

# 356
Ивка, след 2 дни пусни пак ЧХГ, и ако пак не се е удвоило, запиши си по- ранен час. На мен тези стойности ми се виждат доста ниски за този период.

# 357
За жалост стойностите са ниски и за деня след трансфера и като покачване. Много съм изненадана от подхода на лекаря в тази ситуация. Била съм в подобна и почти не излизах от кабинета му. При мен тогава беше БХ.

# 358
Рано, рано, още от клиниката, но и аз да се цопна в тази тема.
Днес ми върнаха едно тридневно ембрионче. Нищо не знам за него, казаха само, че двете са с много добри показатели, третото било със средно качество.
Другите две ги чакаме до ден 5 да ги замразим евентуално, ако всичко е наред 🙏❤️
Притаявам дъх и се надявам всичко да е наред 🙏

# 359
Здравейте, аз съм след трансфер на замразен петдневен ембрион с добро казество, изследван, днес е ден 9-ти, в Понеделник съм на кръвен, но ми е доста миньорно настроението, защото не усещам гърдите си напрегнати и като цяло знам, че трябва да съм позитивна, но сме след 4-то безуспешно инвитро и малко ми е трудно с розовите очила, знам че има доста момичета без симптоми, но някак си гърдите според мен е много сиурен симптом, ако са се получили нещата... 

Общи условия

Активация на акаунт