Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 347
  • 794
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Сезони също добре се поддръжа, от затворен тип е, а няма такса. Азур на мен много ми хареса и чак ме е яд къде съм блял...

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 12:15 от Не се сърди, човече

# 496
Ако финансов измамник разкрива схеми проблем ли е?
https://youtu.be/7r0EgR2A4hs?si=9NaM5LTqRujS0Nd5

# 497
Това, че Ивилин е със доста спорна репутация, не прави твърденията му директно неверни.

В случая конкретно са верни.

# 498
Верни са, естествено! Но не видях да са подали сигнал до институциите - поне прокуратурата, айде РЗИ да кажем са цел на репортажа. Кристина Капитанова що така я избива на агресия, да не е щото погнаха Тогедърчето, на което е подставено лице -мениджър

# 499
  • Варна
Е, поне научих нов вид маанета от клипа, шефски едни такива.

# 500
Какво мислите за строителството на Сити парк юг + (новите сгради)? Има ли отстъпи в качеството, кой е строителят? Районът как е откъм шум, замърсяване?  такси от 1.40лв/кв.м нормални ли са за затворен комплекс? В гаранционната подръжка влиза ли при проблем с избила тръба заради минералната вода? Какво е качеството на водата и цената й, спрямо ВиК?

# 501
Никога не бих купил от Узунов, дори само затова, че супер нагло измами купувачите на първата фаза на комплекса, продавайки им (по-скъпо) апартаменти с гледка... Която после сам скри.

# 502
Никога не бих купил от Узунов, дори само затова, че супер нагло измами купувачите на първата фаза на комплекса, продавайки им (по-скъпо) апартаменти с гледка... Която после сам скри.

В големите градове, по мое мнение е абсолютно лична отговорност предварителното проучване на имот, който смяташ да наричаш свой дом. Кадастърът има свободен достъп, отнема 3мин да провериш терените до обекта дали са обществени и с какъв статут са, и ако пише “за високо застрояване, над 15м” не следва да се сърдиш, че си дал едни пари, а гледка след време йок. Все още наличието на паркова среда и минерална вода да кажем, че ще компенсира донякъде гледката, предвид че няма такива комплекси в рамките на града. Дом Младост на две главни улици с източна гледка към затвора не го броя.

# 503

В големите градове, по мое мнение е абсолютно лична отговорност предварителното проучване на имот, който смяташ да наричаш свой дом. Кадастърът има свободен достъп, отнема 3мин да провериш терените до обекта дали са обществени и с какъв статут са, и ако пише “за високо застрояване, над 15м” не следва да се сърдиш, че си дал едни пари, а гледка след време йок. Все още наличието на паркова среда и минерална вода да кажем, че ще компенсира донякъде гледката, предвид че няма такива комплекси в рамките на града. Дом Младост на две главни улици с източна гледка към затвора не го броя.

Това е така, купувачите определено не си пишат домашното преди да купят. Като вярвам на брокерски и инвеститорски лъжи, както и на фалшиви визуализации с дървенца и гледка.

Обаче в много държави, ако инвеститор продаде и рекламира имоти с гледка, а после се окаже, че съвсем умишлено е заблуждавал и застрои гледката, ще изяде доста тлъст финансов иск. И ще загуби делото.

# 504
По тази логика, всеки да започне да специализира във всичко, за да няма измамени. Прогреса се крепи на колаборация и честност, защото будалите, понякога макар и бавно се усещат и съсипват мамата на тариката. В днешния глобален свят репутацията е всичко.

# 505
По тази логика, всеки да започне да специализира във всичко, за да няма измамени. Прогреса се крепи на колаборация и честност, защото будалите, понякога макар и бавно се усещат и съсипват мамата на тариката. В днешния глобален свят репутацията е всичко.

Узунов е просто поредният, във Варна всичко се строи Отгоре-надолу, именно за да се обезпечат продажбите в задните комплекси. В последните години има всякакви извращения, тук поне инвеститорът е един за двата комплекса и не се здрависват през терасите (както във Възраждане срещу Кауфланд двете сгради - Светлина и другата я забравих. Търся от година вече в района апартамент с въздух. Ами няма, дори високите етажи ако е нисък блока са затворени отвсякъде, във Варна пък по високото е ветрилник (не знам кой ще си купи в сградите на icon в Младост 18-етажните, но едва ли ще е пушач). Едни тераси по 40кв, покривни, на 70кв апартаменти и си ги плащаш като поп..

# 506
Строителя винаги се съобразява с купувачите. Щом има будали, ще има и тарикати. Явно във Варна не е проблем. Да му мислят какво ще ги правят тези имоти.

# 507
Сезони също добре се поддръжа, от затворен тип е, а няма такса. Азур на мен много ми хареса и чак ме е яд къде съм блял...

До колкото знам по документи, нито Ренесанс, нито Сезони са комплекси от затворен тип. Комплексите от затворен тип са с контролиран достъп, за да може само собствениците да ползват благинките в комплекса като например  басейн, сауна, мокри помещения, фитнес, барбекю, беседка, градина и др.
Комплексите споменати като горните два, имат само ограда, жилищни сгради и паркинг, нито беседка, нито пешеходна зона дори. Там всеки може да си влезе свободно в комплекса и да си ходи където иска.
Както всеки път казвам според мен,
докато хората продължават да си купуват калпави жилища в калпави сгради и комплекси, качеството на живот няма да е високо. Трябва да избираме жилище за лично ползване според собствените си мечти и представи. За това в момента си плувам в басейна, вместо да слушам шумни съседи, ремонти и други дразнители от градския пейзаж.

Пп Азурите и комплексите около тях са добри попадения.

# 508
  • Варна
Ти просто имаш късмет, шума и простотията е навсякъде, нищо не пречи да дойдат съседи чалгари, да ти пушат, да им лаят песовете, да дънят музиката и да те опушват с барбекюто си. Простотията в България е повсеместна и никой не е застрахован.

Иначе Сезони не е класически затворен комплекс, но така е направен, че реално ако нямаш чип или код можеш да влезеш само от бариерата и общо взето освен да направиш кръгом и да излезеш няма чии да го дириш там защото няма нищо, което да ползваш, което не значи че пък точно това не допринася да има някаква чистота, спокойствие и горе-долу липса на лайнари, не че някой пес не го изсират чат-пат и там.

# 509
Penkoman, добре, че не съм ти съседка. И куче имаме, и барбекю правим. Изпращаме обаче съобщение по Вайбър на съседите да си затворят прозорците и сме си мили и драги. За всичко има решение, стига да има желание.

Общи условия

Активация на акаунт