Отговори
# 135
Окей , кажете ми тогава – ако това не е любов, защо не мога да го пусна? Защо, след толкова години, след толкова осъзнати грешки, след като дори самата аз понякога усещам празнота, пак се връщам при него? Не е като да не осъзнавам, че не ми дава това, което искам. Не е като да не съм се опитвала да си тръгна. И все пак… не мога. Кое ме държи? Навикът? Пристрастяването? Или някаква извратена форма на любов? Ако беше само секс, нямаше ли вече да ми е писнало?

# 136
  • Пловдив
Казваме ти .....щото си смотана. Както и аз разбирам че съм смотан..........ТОВА НЕ Е ЛЮБОВ !!!

Всъщност е Любов ...ама само от твоята страна е правилната...пък за връзка се търсят двама

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 20:51 от Sun2000

# 137
Казваме ти .....щото си смотана. Както и аз разбирам че съм смотан..........ТОВА НЕ Е ЛЮБОВ !!!
А какво е??? П.с освен това съм и тъпа 🤣🙂

# 138
  • София
Окей , кажете ми тогава – ако това не е любов, защо не мога да го пусна? Защо, след толкова години, след толкова осъзнати грешки, след като дори самата аз понякога усещам празнота, пак се връщам при него? Не е като да не осъзнавам, че не ми дава това, което искам. Не е като да не съм се опитвала да си тръгна. И все пак… не мога. Кое ме държи? Навикът? Пристрастяването? Или някаква извратена форма на любов? Ако беше само секс, нямаше ли вече да ми е писнало?
Любовта е капризна. Това е обсебване и вманиачаване. Има хора не могат да се откажат и се унижават с години, но не от любов, от комплекси, травми, от ниска себеоценка, от липса на самоуважение. Много често човек нарича патологиите си с красиви имена, за да не се справи с тях. Тревожните хора се самоопределят като много отговорни, а пък любовта е прикритие за почти всичко, много красиво и романтично уж. Човек, който не обича себе си не може да обича друг. Ти мислиш ли, че обичаш себе си? Защото от разказите ти не личи да е така. Кой да се грижи за твоите интереси? Не си ти, този господин също няма да е...

# 139
  • Пловдив

Бояна по добра душа пък и по умна ,та ти го обясни безплатно......аз щях да те таксувам бутилка уиски

# 140

Бояна по добра душа пък и по умна ,та ти го обясни безплатно......аз щях да те таксувам бутилка уиски

Трябва цяла каца защото за един Овен приемането на истината е предизвикателство. 🙂
Всъщност аз винаги му намирам извинение за действията, пък ако някой друг обърка дори един изказ към мен… адиос. Егатимус и специалния Балкански атрибут, верно 🤣

# 141
  • Melmak
Казваме ти. Емоционална зависимост.

# 142
Имаш петгодишна връзка за секс. Тоест, ако сега си на 27 си започнала да се срещаш с него на 22 и си загубила едни от най-хубавите си години с мъж, който само те ползва за секс...

Оф как го мразя това с 'най-хубавите години'. След 30 използвана скумрия, да си посипе главата с пепел. Не можете да си представите колко отровно е за млади момичета да го четат това и да им се набива в главата ей така между другото как до Х възраст са в прайм и това е.

Мразиш или не, това са си едни от най-хубавите и най-фертилните години на жената. А тя ги е пропиляла с някакъв ахмак, който я ползва за секс. Ако и тя това иска, прекрасно! Намерили са се. Ама гледам е пуснала тема, защото явно не й е достатъчно и иска развитие на връзката. Докато го остави, ако изобщо се реши, докато го забрави, докато намери друг мъж може да минат неусетно още 5-10 години.
Като гледам колко е вкопчена и откъсната от реалността и как фантазира нищо чудно и следващите й връзки да са подобни на настоящата.
Не й набивам нищо в главата и не коментирам негативно. Напротив, жал ми е за нея и се надявам да се събуди от този сън и да си поеме живота в ръце.

# 143
Ми сигурно е в това че не съм всеки месец с различни за да имам база за сравнение. Направо за девическия манастир но с клоунските одежди. 🙂
Пък би било полезно. Grinning В твоя случай 'клин клин избива' може БУКВАЛНО да проработи. Дето се вика, отчаяни времена, отчаяни мерки.

# 144
  • Somewhere far away
Да, всичко от изброените. Ясно е че за теб не е само секс, но за него е - и точно тва е проблема.

# 145
Знам, че това, което имам с него, не ме води към нищо сериозно, но не е толкова просто да се откъсна. Не е само навик, а и чувства, които няма как да изключа с копче. О
Скрит текст:
питвала съм, но не мога да спра да се връщам. Ако знаех как да се отърва от това усещане и от този човек напълно, щях да го направя. Не че не разбирам логиката, просто емоциите винаги надделяват.

Разбира се, че искам нормална връзка и всичко което една жена би искала. Но го искам с човек когото ще обичам но и той мен а не просто някой с който да съм само за да съм се отчела, че не съм сама.
Няма такова копче. Ти си в емоционална зависимост. Потърси психологическа помощ и работи върху себе си.
+100
Копче няма и магическа пръчка няма. Но решения има, по-бавни са, но са сигурни.
1. Както Хечи писа, работи с психолог. За теб това е отровна връзка - поне прочети някоя статия.
2. Щом имаш силни чувства, бори се за него. Действай! Нали силната любов побеждава - търси го, кани го, извеждай го. Обясни му се в любов. Пробвай различни неща. Най-тъпото е да седиш и да чакаш.
3. Ако искаш да разбереш дали те обича, зарежи го. Ако има чувства, той ще те търси. Ако няма, ще се отървеш.
4. Ако ти не можеш да го оставиш, накарай го той да те зареже. Само трябва да го извадиш от зоната на конфорт.
Скрит текст:
Ето ти някои идеи.
1.Почти стандартен тест е фалшива бременност и от любов ще оставиш детето. Лично аз не одобрявам лъжите и не бих го направила.
2. Казваш му, че имаш повод да почерпиш и го каниш в ресторант или у вас (ще сервиш в секси бельо). Предразполагаш го, като го нахраниш добре и водите лек разговор. После обясняваш повода - открила си вътрешното си аз. Обясняваш се в любов, предлагаш му сърцето, душата, тялото си, дома, парите си, гените си ..докато смъртта ви раздели. И понеже не върви да паднеш на колене с годежен пръстен, просто му поднасяш луксозно опакован лист - резервирана дата за граждански брак с вашите имена. Както се пееше в една песен "ще бъда утре в пет във снежнобяла рокля пред 5-ти райсъвет"
Или ще приеме (10% вероятност), или ще реши, че си луда и ще избяга с 200 (90%)... но това ще е копчето да скъсате.
Успех!

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 21:01 от biborana

# 146
Казваме ти. Емоционална зависимост.

И ниско самочувствие. Също и грам себеуважение няма.
Заслужава си каквото е посяла.

# 147
  • here and now
Докато майка му е жива(дано не прозвучи грозно), етикет няма да видиш.

# 148
  • Somewhere far away
И от къде знаем каква точно е майка му?

# 149
  • Melmak
И от къде знаем каква точно е майка му?
Не знаем. Ама ако беше адекватна, щеше да е пратила 35 годишния да се оправя в живота, а не да му чисти, пере и готви, докато той си живее в детската стая!

Общи условия

Активация на акаунт