Трябва ли да се месим в живота на порасналото си дете

• 23 486
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Да, възрастен човек, който живее в детската си стая. Нещо, което по форумни критерии е за сериозно дамгосване. Не знам защо тук всички така я нахвалиха тази дъщеря.

Като е голяма и независима, значи този дом не е неин. А е на гости на родителите си. И следва да се съобразява. Не може и така, и вака.

Не е на гости, а живее там. И не я издържат те. Не е тръгнала да гледа дете там, не е тръгнала да води зет там.

Какво точно трябва да направи, да почне да дава отчет на мама и тати и да ги слуша за това къде да ходи и колко време да стои на масата? Сериозно ли?

Гостенка, живее безплатно в детската стая, ама нагличка и арогантна. Абе, мацка, ходи в реалния свят, издържай се, докажи се, че тогава се прави на голямата работа.

Ами тя се издържа, нали работи. И как точно се прави на голямата работа, като си ходи в стаята и като излиза от къщи ли?

# 211
  • София
Интересно ми е и на мен дали мамините синчета, които имат жена и 1-2 деца в детската стая дават отчет на мама.
Дали живее там или сам, след пълнолетие и след като почне да си изкарва сам парите, човек е редно да спре да се отчита на родителите си.
Единствено им дължи информация, когато смята да отсъства за дълго и то чисто от любезност, за да си заключат спокойно вратата.
Ако родителите не желаят съжителството, не наричат възрастен човек "дете" и не го оставят в "детската" стая.

# 212
  • София
Чакайте малко, нали ти плеюм по цял ден мамините мунчовци. Защо веднага те се привеждат като сравнение като по- голямото зло. Grinning

Да, факт. По- зле е да водиш деца и жена в детската си стая. И? Смятате и наеми често като алтернативни разходи, ама тук не се споменава. Я да ходи да плаща наем или ипотека, да си плаща режийните и тогава да си планира Мароко. Така много лесно. Че и за независима я броим. Предполагам, инстинктивно потребителите се "застъпват" за дъщерята, тъй като майката е странна и ѝ навлиза в личното пространство, но дъщерята си е разглезена, няма какво.

# 213
  • here and now
Авторката търси внимание и съчувствие. Обясни си казуса, дадоха ѝ се добри съвети, но тя иска още и още..
Не мисля, че може нещо повече и по-различно да напишем...
Мъчно ми е и за нея и за дъщерята...

# 214
Ами тя и въпросната дъщеря иска да е на квартира,кое не е ясно? Не видях да се пише,че майка й и баща й не могат да се отърват от нея,а точно обратното.
Сравнението е,защото била такава и онакава,ама муньовците майките си ги държат до тях дори и като имат семейство вече. Ти защо се правиш на недоразбрала?
За теб специално дописвам-да,може и зад Мароко да отиде и да не живее с майка си,както аз обиколих половин Европа,без да завися от мама и тате и без един лев да ми дадат. Недей да плашиш никой,че не вървиш,ама хич

# 215
  • София
Не се правя, не схващам защо и с какво е толкова похвално поведението на дъщерята.  Grinning

# 216
  • София
Кечър, мама не я пуска.
Нищо, че преди няколко години още писа, че уж се е изнесла.
Понеже писа, че след загуба на друго дете е искала тази дъщеря да е до нея, защо да не е похвално, че дъщерята не е обърнала гръб и е останала максимално дълго, докато майката приеме, че е вече голям човек. Последното обаче така и не се случва и е нормално да иска вече да се еманципира от семейство с вечни скандали и насилие.

# 217
Гостенка, живее безплатно в детската стая, ама нагличка и арогантна. Абе, мацка, ходи в реалния свят, издържай се, докажи се, че тогава се прави на голямата работа.
Не знаем дали е безплатно. Никога не се знае дали децата живеят безплатно и не е работа на външни хора да си пъхат носа в семейните дела.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 15:30 от biborana

# 218
Не е похвално,говорим,че няма проблем младо момиче да живее при техните, ако за всички са окей. И че не е нещо ненормално при все,че всеки муньо завира в детската стая жена и дете. Не се правиш,ама много добре разбра за какво говоря.....

# 219
  • София
Ти не ми вменявай аз какво съм разбрала, ако обичаш.

# 220
Не се правя, не схващам защо и с какво е толкова похвално поведението на дъщерята.  Grinning

Кой я хвали? Казваме, че не дължи обяснения на майка си, дали е за хвалба или не дъщерята няма никакво значение. И дали ще ходи до Мароко или не пак няма връзка с това дали е за хвалба или не. Ако може да си го позволи, ще отиде и това е. Сега ако иска пари от мама и тате е друг въпрос, ама ако със свои пари ще ходи, няма никакво значение техните какво мислят въобще. Ако искат да им помага с режийни или да им плаща наем, ами да и кажат, но май не това им е мъката

# 221
  • София
Авторката - намери си занимание извън къщи! Поне няколко часа на седмица, желателно поне час всеки ден, в който не се занимаваш да си буфер между токсичният баща и дъщеря му.
Офффф. Сега, когато моята дъщеря е при мен, осъзнавам колко тъпо и токсично беше всичко в онова "семейство". Да я предпазя нея от баща й, да я възпитам, да се опитвам и аз да живея.... Тотално блато....

# 222
  • София
Не се правя, не схващам защо и с какво е толкова похвално поведението на дъщерята.  Grinning

Кой я хвали? Казваме, че не дължи обяснения на майка си, дали е за хвалба или не дъщерята няма никакво значение. И дали ще ходи до Мароко или не пак няма връзка с това дали е за хвалба или не. Ако може да си го позволи, ще отиде и това е. Сега ако иска пари от мама и тате е друг въпрос, ама ако със свои пари ще ходи, няма никакво значение техните какво мислят въобще. Ако искат да им помага с режийни или да им плаща наем, ами да и кажат, но май не това им е мъката
Няма нужда пак да повтаряме едно и също, за мен, когато живееш С някого, е нормално да кажеш дали ще се прибереш или не.
Особено пък ако живееш в дома НА някого.
Толкова. Не може и така, и вака. Когато ползваш чужди блага, си донякъде зависим. Ако искаш пълна независимост, не ползваш чужди блага. Елементарно е.

# 223
  • София
Проблемът на авторката не е, че не казва дали ще се прибере или не. Проблемът е, че не казва къде, с кого, кога, не вдига телефона да се обяснява, че казва как е у приятелка (ама как можело така!?).
Човек на почти 30 може да излиза, с който иска и да спи у (и с) когото си иска, без да пита мама за позволение.

# 224
Аз с колко хора съм живяла, изобщо не ми е минавало през ума отчет да им искам
Проблемът на авторката не е, че не казва дали ще се прибере или не. Проблемът е, че не казва къде, с кого, кога, не вдига телефона да се обяснява, че казва как е у приятелка (ама как можело така!?).
Човек на почти 30 може да излиза, с който иска и да спи у (и с) когото си иска, без да пита мама за позволение.

Точно така

Общи условия

Активация на акаунт