Аз го казвам като човек с пропаст между мен и майка ми. Свикнала съм, че на нея не мога да разчитам за нищо, а дори нямам куче. Просто защото не сме близки, утре ако родя дете ще напъва да е баба, ама ще й припомня 2-3 случки от близкото минало.
Същото и с авторката, контролиращ човек, пъне се да е близка на 26 годишна жена. Дъщерята утре може да дойде и да каже “стягам сватба” или намерих си мъж и спонтанно сключихме брак в Рим, докато бяхме на дълъг уикенд там.
Това не е малко момиче. Няма нужда от съветване и отчети. Искала сутрин да си пишат добро утро…. Нямам думи..
)) често в две последователни изречения. На мъжа ми немската му майка наистина не се бърка, но това е различна култура, ние не сме отгледани и възпитани по този начин (тук имам предвид желязно уважение на границите на другия) и в България човек просто тегли майна "Стига си ми опявала, остави ме намира" и това си е част от близките отношения. Нещо повече моята майка се бърка и на мъжа ми много повече от неговата майка.
)) Човекът е възпитан и не й се сърди, не му е много приятно, но разбира, че тя го прави с любов. А баща ми чак за годежния ми пръстен даваше непоискани съвети
). Човекът скоро след това почина. Според мен, изначално емоционалната връзка не е била близка между родители и дъщеря, за да се стигне до такова очуждение за някакво си бъркане, което си е направо по шаблон в нашите ширини. Според мен, явно нещо чисто човешки не си пасват. Дори с родител, ако нямате някакво духовно-емоционално напасване и хубаво смислено приятелско общуване, се очуждавате с или без бъркане...
Аз пак смятам, че детето също има отговорност да пуска и отблъсква ръчичката на мама "Махни се, искам сам!". Моите постоянно го правят, не чакат на мен да преценя кога да им дам свободата. От едногодишни искат всичко сами