Трябва ли да се месим в живота на порасналото си дете

• 23 360
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Е, тази млада жена не е ли имала книжка толкова време?
И как реагираш ти?
Нали дъщеря ти е почти на 30!
Вече наистина започва да звучи твърде странно темата.

Иначе аз проблем нямам. Насърчавам ги. Големите си пътуваха от България до Италия и обратно през студентските години. Сега и третата така ще пътува, когато има компания, защото сама предпочита да лети със самолет. Когато идва с баща си при нас на морето през последния месец, винаги тя шофира. Той не се бърка и не дава акъл, без тя да му е поискала.

Една жена трябва да може да шофира. Това е част от самостоятелността.

# 631
  • Beyond the stars
За пореден път - на 26! години е всичко друго, но не и дете.

На 26 години майка ми е нямала абсолютно никаква идея аз кога и до къде шофирам, предвид, че отдавна не живеех с тях, и вече с живеех с мъжа ми.
Ако колата не е Ваша и не сипвате горивото вътре, както и да е реагирате - няма особено значение, освен да изострите вече изострените отношения.

# 632
  • В полите на Пирин планина
Ако един пълнолетен човек си закупи сам кола, то няма как да го спрете да ходи с нея, където реши.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 09:03 от Lady Brinne

# 633
Вече имам чувството, че когато темата замре, авторката се появява с още по-абсурден въпрос и страстите пак се нажежават...

# 634
Много ми е любопитно питащата какво смята да предприеме?
  Ако е ваша кола, не я давайте, щом толкова ви е страх. Обаче ако не е, стойте и си се притеснявайте колкото си искате.  Това вече е извратено .  Не разбирате ли, че създавате огромна пропаст между вас и дъщеря ви.
   Дори и да има нещо драматично в живота на това семейство, никое преживяло дете не бива да е изкупителна жертва за другото.

# 635
Е, тази млада жена не е ли имала книжка толкова време?
И как реагираш ти?
Нали дъщеря ти е почти на 30!
Вече наистина започва да звучи твърде странно темата.

Иначе аз проблем нямам. Насърчавам ги. Големите си пътуваха от България до Италия и обратно през студентските години. Сега и третата така ще пътува, когато има компания, защото сама предпочита да лети със самолет. Когато идва с баща си при нас на морето през последния месец, винаги тя шофира. Той не се бърка и не дава акъл, без тя да му е поискала.

Една жена трябва да може да шофира. Това е част от самостоятелността.
Има книжка от две години ,карала е с баща си,но ме по магистрали както сега.
А и ще пътува сама,затова се притеснявам,няма нужният опит още повече по магистрали,но не чува.
Колата е наша,но тя ще си сипва горивото.
Fever вашата дъшеря е пътувла до морето ,но с баща си до нея.
Много се притеснявам отново и затова.

# 636
  • София
Ягодке, няма майка, която не се притеснява.
Но поне не го показвай пред момата.
Моята изкара книжка, взе я и се метна на колата с 2 малки деца на задната седалка. Бръмчи из цяла София, пътувала е и по магистрала, и навън. Мислиш ли, че не се притесняваме с дядката?
За мене по магистрала е по-лесно от по софийските улици. А и докато си на тротоара или в автобуса може да стане случка и да пострадаш.
То да не се случва това, което мисли майката.
И друг съвет - ако случайно одраска или чукне  колата по време на пътуването надявам се бащата да не вряка много. Ламарини са, оправят се.

# 637
Авторката, май не можеш да казваш "не". Щом не искаш не си даваш колата. Като си купи кола самостоятелната ти дъщеря да си я кара.

# 638
  • София
Колкото повече чета майката, толкова повече се настройвам срещу дъщерята. Може ли пък толкова това момиче да не може да се махне далеч от това смазващо обсебване.

# 639
Много се притеснявам отново и затова.

Добре дошла в отбора! Simple Smile
То това ни е работата на майките – да се притесняваме и тихо да побеляваме.

# 640
Аз пък смятам, че дъщерята е голяма манипулаторка. Знае, че майка и ще легне да я гази, за да спечели отново благоразположението и, и прекалява. Ще и остави кучето и ще им вземе автомобила. Това самостоятелност ли е, или демонстрация? Има коли под наем, има и хотели за кучета. Аз куче гледам, че и на приятелка кучето понякога, но който каже, че това не е ангажимент, и то огромен, греши.
А и кучетата са живи същества, боледуват, контузят се. Изискват да ги вместиш в режима си.
Ако съм на авторката на мястото, никаква кола не давам на млад шофьор, дето се държи с мен така неуважително. Било то и свое дете.

# 641
  • София
Дъщерята, която пътува до морето е на 19. Има книжка от няколко месеца. От есента ще си пътува сама до и от Рим, вкл. с автомобил.
Дъщерите, които пътуваха от Италия до България бяха по на 20+, когато почнаха да пътуват сами или само двете, според случая. Сега са на 26 и на 27. И двете са омъжени, а по-голямата има и дете. От години живеят в чужбина и шофират ежедневно.

Аз на твое място бих посетила психолог, с когото да отработя страховете си.
Нормално е майките да се притесняваме, но това си е наш проблем. Едната ми баба беше на 90+, когато се притесняваше как ще се прибере от другия край на света 50-годишния ми баща, ама си палеше кандилото и си траеше. Това е положението. Другото е болестно състояние.

И наистина не си давай колата, щом те е страх. Да си купи и да си бере гайлето.

# 642
Моля се да не срещам такъв шофьор без опит. Младите шофьори, независимо от възрастта, правят най-много катастрофи. Какво значение има на колко е и на кого е колата, ако няма опит??? Такива са с най-много самочувствие и увереност, и причиняват нещастия на други хора.

# 643
  • София
Далеч повече катастрофи правят такива с дълъг стаж зад волана, които се мислят за Фитипалди, докато повечето млади шофьори са внимателни и още имат страх, заради което се съобразяват с правилата.
Шофьор се става с каране, а не с тапия.

# 644
  • София
Коя дъщеря отскоро има книжка?
Тази, на която бъркаш възрастта?
Тази, която уж се е изнесла преди години?
Или тази, която уж се е изнесла отскоро?
Аман от гролски лъжи...

Общи условия

Активация на акаунт