Трябва ли да се месим в живота на порасналото си дете

• 23 357
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Вече веднъж я убеди баща й с който караше ,че не е готова сама на дълго и не пътува,но сега само ни уведоми без да иска мнението на баща й дали е готова или не.
Той й беше казал ,че първо иска да излязат да покара с нея,да я види как кара на дълго и тн,но после тя се изнесе и така и не стана това.
Мнението му тя го знае. Но този същият сигурно си изкарва гнева върху теб, че си виновна, че дъщеря ви не му е поискала отново мнението му. И ти не я подкрепяш да започне да пътува на дълги разстояния, за да си осигуриш някакво привидно спокойствие у дома. Рискуваш всеки път да отдалечиш детето си още и още.

# 676
  • Out of the Mix
Ох, на някои дъщери вече им знам бенките къде са и по колко са. Ама че досада.
Joy
Aма не дават по някоя насам, а си ги къткат. Laughing

-----------------------------------------------------------------

Проблемът с магистралата е високата скорост.
Дори да климбуци в дупките в дясната лента, не може да се таралянка с 70-80, предизвиквайки потенциални инциденти.
Първо се свиква да тръгва и бавно, да контролира МПС-то при всякакви условия, без замисляне, да го опознае, да не разчита на лампичките и звуците за пасивна и активна безопасност, да знае какво се случва реално. Никакви телефони в ръка, цигари, хот-доци. Smile
После Околовръстно, после магистрали. Първите пъти с тати, или с гаджето.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 16:18 от Revoker

# 677
Вече веднъж я убеди баща й с който караше ,че не е готова сама на дълго и не пътува,но сега само ни уведоми без да иска мнението на баща й дали е готова или не.
Той й беше казал ,че първо иска да излязат да покара с нея,да я види как кара на дълго и тн,но после тя се изнесе и така и не стана това.
Мнението му тя го знае. Но този същият сигурно си изкарва гнева върху теб, че си виновна, че дъщеря ви не му е поискала отново мнението му. И ти не я подкрепяш да започне да пътува на дълги разстояния, за да си осигуриш някакво привидно спокойствие у дома. Рискуваш всеки път да отдалечиш детето си още и още.

Абсолютно. Струва ми се, че авторката не че толкова самата тя иска пълен контрол, а мъжът и

# 678
До авторката, ако не са лъжи, спешно потърсете специалист психолог (дали и психиатър даже не знам, а рядко съм за) да работите по всичките си страхове и обсесии (защото са такива), преди съвсем:
- да повредите дъщеря си (ако не сте вече, май е по-силна и удържа, браво) докато се опитва да се отскубне от тази "прегръдка" не съвсем успешно и още има някакъв контакт с вас

- да побъркате и себе си, тревожността = стрес = влошено здраве, физически и/или ментално, понякога необратимо

# 679
Когато съм с нея в колата ами аз не се чувствам спокойна някакси,може би аз понеже имам много стаж.
Относно мойте страхове знам,че вече са обсесии явно и постоянен страх,но е по-силно от мен.

# 680
Тя как да направи много стаж, ако я намирате некадърна да кара?

# 681
Ами работи по това, а не да се чудиш и питаш как да постъпиш че тя да ти угоди на обсесиите и да си по-спокойна.
То беше проблем как тъй ще пътува в чужбина, сега проблем как ще тръгва из страната... Всичко ще ви е проблем така.

# 682
Когато съм с нея в колата ами аз не се чувствам спокойна някакси,може би аз понеже имам много стаж.
Относно мойте страхове знам,че вече са обсесии явно и постоянен страх,но е по-силно от мен.

Не си ти човека,който определя тя става ли за шофьор или не! Не разбираш ли? Имала е инструктор и е положила изпит щом са я пуснали,значи всичко е наред. С опита и времето ще се донаучи. Тя не била спокойна! Ама тоя свят не се върти около теб,мъжа ти и мнението ви!
На агресия взе да ме избива 😂
Ако имам такова нещо за майка,ще ме вижда само на снимка! То не се търпи,братче!

# 683
  • В полите на Пирин планина
Много подценявате дъщеря си и сте толкова дълбоко в това усещане, че тя е неспособна, че лично мене чак ме дразни, а не знам тя как ви издържа...

# 684
  • София

Ако искате наистина дъщеря Ви да спре всякакви контакти с Вас, продължавайте в същия дух, на прав път сте. Hands Plus1

Имам един въпрос към Вас: има ли нещо, само едно нещо, за което да смятате, че дъщеря Ви се справя, върши както трябва и има ли нещо, с което се гордеете с нея? Питам, защото толкова много критика се изля по дъщеря Ви, че се зачудих има ли едно нещо, според Вас, което тя прави както трябва.

И понеже такъв въпрос предизвиквате в непознат човек, може би е време да се занислите какво ли предизвиквате като мисъл и усещане у дъщеря си.

# 685
С всичко се справя и се гордеем с нея за това което е.
За образованието й,за упоритостта й,за човека ,който е.

# 686
  • София
С всичко се справя и се гордеем с нея за това което е.
За образованието й,за упоритостта й,за човека ,който е.
За коя дъщеря става въпрос?
Тази, която измисли първа и която уж се била изнеслла преди години?
Или тази, която измисли втора и която уж се била изнесла наскоро?

А как е приятелката с тежка форма на ОКР? Че и там беше голяма мелодрама.

# 687
Много зависи от:
1. Тя какъв тип човек е - като нервна система ;
2. Авторката/мъжа й какъв тип човек е като нервна система.
Ето пример - аз взех книжка преди вече 10 години, с "великия" курс от 31 часа само градско в София... В момента, в който получих книжката, хванах баща ми и карахме 100-на километра магистрала, поради простата причина, че не се чуствах уверен да карам на магистрала, със скорост от 100+ - но аз съм такъв тип човек, когато нещо не мога/не се чуствам уверен, не си давам мира докато не го овладея. Тук помогна и факта, че баща ми е изключително спокоен и търпелив тип човек, с подход, както и помага факта, че е професионален шофьор с 40 години зад волана. Другата крайност - жена ми, когато е взела книжка, и тя така е поискала с баща си да кара в началото, тъй като и той е с сумати години и опит - но той е от онзи тип - крещящите, оставила го е да се прибере сам и се е научила изцяло сама - но тя е такъв тип, много оправна и адаптивна. Истината е, че книжката дава единствено възможността човек да проходи в шофирането. Опит трябва, каране, изпадане във всякакви ситуации. Оставете я да се научи, пък другото е Божа работа!

# 688
Аз се зачудих на едно нещо, щом авторката е с много шофьорски опит защо се очаква бащата да е с дъщерята на дълъг курс, а не майката.
Авторке, защо не попиташ дъщеря си дали не иска събота да отидете до някъде да пиете по кафе, от където се минава по магистрала. Казваш - Маме, хем да се видим малко, че откакто се изнесе рядко имаме възможност, хем да потренираш.
Може да откаже, но пък ако се съгласи ще се поуспокоиш малко.

# 689
Аз се зачудих на едно нещо, щом авторката е с много шофьорски опит защо се очаква бащата да е с дъщерята на дълъг курс, а не майката.
Авторке, защо не попиташ дъщеря си дали не иска събота да отидете до някъде да пиете по кафе, от където се минава по магистрала. Казваш - Маме, хем да се видим малко, че откакто се изнесе рядко имаме възможност, хем да потренираш.
Може да откаже, но пък ако се съгласи ще се поуспокоиш малко.
Това сме го правили вече няколко пъти ,но някак аз не се чувствам сигурна като шофира тя,може би си внушавам.
А баща й е с повече опит затова той,а и той я е учил също .

Общи условия

Активация на акаунт