Трябва ли да се месим в живота на порасналото си дете

• 23 352
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Не разбираш ли? Имала е инструктор и е положила изпит щом са я пуснали,значи всичко е наред.
Пълни глупости!

# 706
Не разбираш ли? Имала е инструктор и е положила изпит щом са я пуснали,значи всичко е наред.
Пълни глупости!

Тъй ли? Не решава ли изпитващия,на база изпит кормуване дали си готов или не или да питаме мама и тате да кажат кога е готова?

# 707
  • София
Заради идиотско мислене, подобно на твоето (без извинение) - по пътищата е страшно.
Щото щом имаме книжка - сичко е точно!

# 708
Ти изобщо четеш ли? Аз питам-кой решава дали си готов или не-мама и тате или компетентните органи?

# 709
  • София
Компетентният орган Smile й е дал право да управлява МПС.
Дали ще се убие с него (да пази Господ!), дали ще направи някоя друга беля или не, е съвсем друго нещо.
И всеки шофьор знае, че уменията за безопасно шофиране идват с опита и километрите.
Както всеки знае, че най-опасните шофьори са тези с едногодишен стаж.
Защо ли?

Нахвърляте се като глутница върху авторката. Сега само за миг допуснете, че има някаква истина - грам, два... в това, което пише и е писала. По-готини ли си чувствате, като я ръфате така?

# 710
Еми именно. Какво значение има мама и тате каква оценка поставят на шофирането й? Има право да кара,с времето/опита ще се донаучи. 1000пъти го написахме,а мама винаги ще се притеснява, нали е майка,това й е работата!

# 711
Льоня, на теб каква ти е идеята? Момичето никога да не сяда в колата, защото мама се притеснява? "Опасното" поведение на пътя е, че слуша музика, не четеш ли, или просто реши, че си длъжна нещо да пишеш, независимо какво?

# 712
Ох за шофирането мен ме е страх мъжът ми като шофира. В Германия съм ок, в България не давам да ни шофира той. Страх ме е и като пресича с децата -- инструктирала съм го да стои на тротоара на пешеходната пътека, да маха с ръка докато види, че колите спрат и тогава да пресича така, сякаш целенасочено искат да го газят като в компютърните игри. Децата само за ръка. Но и моите деца от сега реват, че не искат да ги държим за ръка Simple Smile)) Тоест, това са вечни проблеми -- родителят иска да предпази, детето иска да е самостоятелно. И тази война започва от много ранна възраст-- на 7 годинки баткото ми се разрева безутешно, защото на опасно кръстовище баща му го хванал за ръка при пресичането.
Майките сме били и от двете страни -- и на подрастващи и на родители, но въпреки това намиране на баланса е трудно. Ако дъщерята е рисков шофьор и нещо й се случи, да не дава Господ, ама после майката никога няма да може нито да си прости, нито да го преживее, ако не се е опитала поне да предпази по някакъв начин. От друга страна, на всеки му е ясно, че никой не иска съвет от майка си и не слуша майка си, нито на 26, нито на 16, а често даже и на 6...То на мен ми е ясно, че никой няма да ми иска мнението, но определено, ако видя рисково поведение, ще си го давам. Аз и майка си често се опитвам да предпазвам, ако видя рисково поведение, не, че и тя слуша...там е даже по-трудно, възрастните хора са по-инати и от децата...

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 13:18 от MariyaHris

# 713
  • София
Карате се заради тролски лъжи и правите сеир на тролчето.
От друга страна, докато го правите, тя вероятно няма да измисли други лъжливи мелодрами, така че може би е по-добре.

# 714
Миленака, за музиката не знам, ама с електронната цигара не пречи ли? Не съм шофьор, но все пак кормилото трябва да се държи с две ръце. Да не говорим, че ако детето ми пуши електронни цигари, дори и да не шофира, пак няма да ми е много приятно...и определено ще пиля на главата да ги спира.

# 715
  • София
Стига с тоя трол.
Темата е активна, защото ако не истинска, е достоверна.
И хората виждат нещо от себе си в нея.

# 716
  • София
Тук не става дума за рисков шофьор, а за майка с проблем с контрола.

# 717
Може да се шофира с една ръка и човек да си пуши цигара. При необходимост може да се хване волана и с ръката с цигарата, няма драма. Изобщо не е мотив да се категоризира дъщерята като рисков шофьор. То ако имаше рисково поведение, авторката щеше да каже точно какво е, но тя успя само музика и цигара да си изсмуче от пръстите.

# 718
  • София
Стига с тоя трол.
Темата е активна, защото ако не истинска, е достоверна.
...

Всички измамници разчитат точно на това, независимо дали става въпрос за някакви фин. измами или такива тролски, както в случая.

П.П. Пак казвам - всеки има право да харесва да бъде лъган. Но аз не понасям измамници, независимо дали става въпрос за форума или извън него и съответно реагирам и ще продължа да го правя.
Съжалявам, че изтриха първата й тема, защото там съвсем се беше оляла с лъжите.

# 719
миленака, и все пак, този въпрос е много важен. Къде спира полезността от грижите  и предпазването на детето и почва вредата от свръхобгрижването? Къде свърша личното мнение на детето и свободната му воля и започва родителското безхаберие и неглижиране и риска за здравето и добруването на детето? Къде е балансът? Бунт на детето за автономия има още при прохождането и отхвърлянето на ръчичката на мама и поне при моите деца този бунт се увеличава с порасването...Аз всеки ден трябва да се напрягам в опитите си да отглеждам децата си по оптимален за мен начин, защото не ме слушат. А защо не ме слушат, идея нямам, всичко, което им казвам е умно и правилно Simple Smile.
Тук говорим за 26 годишна млада жена, в днешно време това е една преходна възраст към пълна самостоятелност. Тоест, наистина не е редно или възможно родителят да налага нещо на пораснал човек, но пък не е ли нормално, ако има рисково поведение, да може да изказва мнение?

Общи условия

Активация на акаунт