Трябва ли да се месим в живота на порасналото си дете

• 23 330
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Пусни тема. С удоволствие бих участвала в нея. В гаврите на този трол няма да участвам. Но няма и да спра да посочвам/цитирам лъжите й.

# 721
Какво дете на 26г? Повечето тука на тази възраст сте имали мъже и деца.....
А да,сега ще ми кажете ,че за майката човек и на 50г му е все още дете ....

# 722
След актуализирането на темата с шофьорските новоли много ми е интересно какво ще измисли авторката, за да задържи вниманието ни.

# 723
  • Beyond the stars
Какво дете на 26г? Повечето тука на тази възраст сте имали мъже и деца.....
А да,сега ще ми кажете ,че за майката човек и на 50г му е все още дете ....

Аз цяла тема (тролска или не) още не проумявам как изобщо се води такава дискусия за жена на 26.
Законът се е изказал по въпроса отдавна - на 18 спират да се деца и носят всички последици от поведението си.

# 724
  • у дома...
След актуализирането на темата с шофьорските новоли много ми е интересно какво ще измисли авторката, за да задържи вниманието ни.
Ново гадже, смяна на работата, недай си Боже смяна на държавата...

# 725
  • София
А, смяната на държавата мина. Joy
Литературният герой е живял в Англия.

# 726
Това с държавата съм го играла. Драми и тръшкане като заминавах, защо заминавам. След време бяха драми като се върнах у нас. Не моите драми, че не беше щастливо завръщане. Нейните - тя била стресирана... естествено пак по моя вина. Ама чак враждебност имаше, филмите с кръвното през ден, абе не го пожелавам на никого.
Няма начин да се угоди на такъв човек, нито пък трябва и да се опитва.

# 727
  • у дома...
аз съм останала с впечатлението, че лирическата героиня живее още там... Но пък как да не се обърка човек.
Тогава - доброволец в африканска държава.

# 728
  • София
Ето пример как бях отровен родител по тукашните критерии:
Дъщеря ми си изгубила портмонето, което може да се случи на всеки. Но не всеки си държи ПИН-а в портмонето, защото за 1 месец не могъл да го научи (или смени със стария). Че и пасивно-агресивно ми отговаря, когато питам колко са й дръпнали. Ами споменах, че ще си преразгледам позицията да й преведа известна сума, помощ - само в натура (памперси, бебешко мляко и бурканчета).

# 729
  • София
аз съм останала с впечатлението, че лирическата героиня живее още там... Но пък как да не се обърка човек.
Тогава - доброволец в африканска държава.
Уж вече е в България Joy

# 730
Ето пример как бях отровен родител по тукашните критерии:
Дъщеря ми си изгубила портмонето, което може да се случи на всеки. Но не всеки си държи ПИН-а в портмонето, защото за 1 месец не могъл да го научи (или смени със стария). Че и пасивно-агресивно ми отговаря, когато питам колко са й дръпнали. Ами споменах, че ще си преразгледам позицията да й преведа известна сума, помощ - само в натура (памперси, бебешко мляко и бурканчета).
Ти сериозно ли сравняваш твоето с това което описва авторката на темата?
Пожелавам на всеки никога да не види по-отровно от това, завидях направо.

# 731
  • София
Разбрахме, че темата май е пързалка, но ако дъщерята е толкова успешна и по-по- най, вероятно ще успее да обясни на родителите си къде бъркат.

# 732
  • Mediterraneo
А как реагирате,справяте отново с порасналите ви деца,които имат шофьорски книжки от скоро и не много опит,но искат да шофират на дълги разстояния сами с колата.

Моето пораснало дете е на 20, има книжка от година. Скоро трябваше да кара 1000 км да се прибере от града, където учеше. Баща й хвана самолета и се сменяха да карат. Миналата година, с току- що взета книжка, схемата беше обратната- отидоха заедно до там, за да може колата й да остане с нея, а баща й се прибра със самолета.
Изобщо не е ставало дума да шофира сама толкова километри. Не сме го обсъждали даже, за всички ни беше ясно, че няма друг вариант. Не го считам за месене в живота й, изобщо.

# 733
Едно е човек сам да поиска придружител за дълго шофиране, друго е родителите да се месят на пораснали жени, които искат да си карат сами. А и зависи бащата какъв инструктор е. Ако е от крещящите, по-добре без него

# 734
  • София
Момата може да се е уредила с придружител до морето.
Ако не е искала да сподели, че има някакво кандидат-гадже за да не ги разкостят властния татко и мамата  от въпроси какъв е, какво работи, какви са роднинете му, къде живее и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт