"Селски" номера и пинизи - тема 3

• 59 825
  • 780
  •   1
Отговори
# 690
Да си принуден да доизносваш нещата на някой, който принципно не харесваш и всичките ти приятели да виждат това и при голям човек не води до благодарност, а до неприязън.
Но големия ще стигне зъби и ще се овладее, а малкият още не го владее това.
Определено родителите на "вашето" дете не са помогнали двете деца да се харесат повече, а точно обратното.

# 691
Разочарованието ви идва от там, че сте проектирали собствените си виждания очаквания върху някой друг.
Два чувала с дрехи е много. И колело е много за почти непознато дете, за което не знаете как ще реагира и дали ще оцени. 12 години вече е донякъде осъзната възраст. Не се радва на дрехите, защото знае, че техните няма как да му купят такива и не зависи от него това положение. Да, завижда, явно и у дома е същото. Това го фрустрира и търси по друг начин да компенсира и доминира в групата. И вместо да е обект на благодарност "вашето" момче, обекта на фрустрация е избутан настрани.
Много е вярна приказката в този случай:"Не прави непоискано добро.", защото оставя горчив привкус.

И да съм в духа на селския пиниз, имах подобна история преди години с едно детско обзавеждане маса, столчета и дъска - няма такъв цирк, вода от 10 кладенеца ще донесат кой от кой да се изкара в по-голяма нужда, само и само да получат нещо на аванта. И ако не са от избраните, започват едни сръдни "защо не избрахте мен".
Отвратих се и вече не дарявам по собствена инциатива. Ако някой търси нещо и го имам и не ми трябва, добре. Иначе не.

# 692
  • София
Чак пък добро. Разчистили са хората, детето е било в размерите и толкова. Толковадрехи съм взимала и давала, че даже не ги помня. Никога не сме страдали от липса на средства и не съм го намирала за нещо особено. Разменяхме дрехи, играчки и никой нито задължен се е чувствал, нито по-долна категория. Тук прозира някакво желание да се оцени въпросният жест и детето да си знае мястото един вид. Грозно е. По-добре не давайте.

# 693
  • София
Аз пък разбрах, че Ябълкова всъщност се възмущава от липсата на реакция от страна на майката, която гледа безучастно как детето й тормози друго дете?

# 694
  • Пловдив
Аз пък разбрах, че Ябълкова всъщност се възмущава от липсата на реакция от страна на майката, която гледа безучастно как детето й тормози друго дете?
Честно казано.... не го е тормозило. Не иска да играе с него.

# 695
  • София
Аз не приемам за нормално като не искаш да играеш с някое дете да го гониш (освен, ако не си у вас естествено) и да настройваш и другите срещу него. Не е тормоз, но си е гадно.

# 696
  • Пловдив
Ако едно дете си има приятелска групичка и не иска да играе с друго дете трябва ли да правим нещо като родители? Моят отговор очевидно е не.

# 697
  • Варна
Винаги съм гледала да не се меся на детето и обкръжението му при детските свади. Но, ако видя, че моето дете гони друго дете, не позволявайки му да ползва площадката, която е обща за всички ни, ще реагирам.

П.п. Аз не мисля, че дрехите и колелото са дарени за подкуп. Просто хората са искали да направят добро. За съжаление, отсреща явно не са го приели така. Другия път дрехите в контейнерите на Червения кръст, а колелото е някоя група във фейса и край.

# 698
  • Пловдив
Винаги съм гледала да не се меся на детето и обкръжението му при детските свади. Но, ако видя, че моето дете гони друго дете, не позволявайки му да ползва площадката, която е обща за всички ни, ще реагирам.
Тук има момент - дали го гони от площадката или го гони от групата?

П.п. Аз не мисля, че дрехите и колелото са дарени за подкуп. Просто хората са искали да направят добро. За съжаление, отсреща явно не са го приели така. Другия път дрехите в контейнерите на Червения кръст, а колелото е някоя група във фейса и край.
Родителите се надяваха, че ще разтопят ледовете с грижа под формата на подаръци, но нещата станаха по-зле.
Аха.

# 699
  • София
Ако едно дете си има приятелска групичка и не иска да играе с друго дете трябва ли да правим нещо като родители? Моят отговор очевидно е не.
Моят отговор е същия. Но в никакъв случай не бих подкрепила гоненето на другото дете от обществена площадка, както и нахъсването на останалите срещу него. Ябълкова поне това описва.

# 700
  • Варна
Ами значи, както казах. Дрехи и колело другаде, на хора, които наистина ще им се радват. Циганите излезли от гетото ама то не е излязло от тях. Детето очевидно се държи в синхрон с това, което се говори за другото семейство вкъщи. Пък като са толкова горди да бяха ги отказали тия подаръци. Ама те хем взели, хем недоволни.

# 701
Баш си е тормоз гоненето от групата.

# 702
Зависи как са се скарали. Ако скарването е наранило дълбоко двамата,нормално е да не могат да стоят заедно в една група... Трябва време да мине докато раните зараснат...

# 703
  • Пловдив
Баш си е тормоз гоненето от групата.
А според мен не е добре да карам децата си да играят/стоят с деца с които не искат.

# 704
Че кой те кара да ги караш да играят. За базово възпитание и емпатия говорим.
Не ти харесва, не се занимаваш с него.
Ако те блъска и обижда, тогава го гони, ако искаш.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 21:33 от Spensa

Общи условия

Активация на акаунт