Азиатска козметика и грим - тема 31

• 67 199
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
  • Prismatica Aerie

..та пуснах поръчка без въобще да прочета за сайта, съответно - суперстранно за мен, за първи път го правя - в лв, а днес осъзнавам, че съм се набутала малко. Нищо де.
На първа страница има полезно инфо (надявам се) за пазаруване от чужди сайтове. Не бързай с поръчката, изчакай код за 15% (абонирай се за новини в сайта), или питай в темата - винаги се намира код за поне 12%; вторият код ако не го хваща - пробваш други, те поне са много.

Нещо, което непременно трябва да пробвам?
PDRN е новата звезда на сцената, всяка уважаваща себе си марка вече има линия с него. Grin Дребна подробност: истинският PDRN от сьомга е с дооста голяма молекула, а кожата ни е известна с това, че не е особено гостоприемна към такива гиганти. Но.. трендът си е тренд. А и както виждаш в предишните ми постове - и аз безславно съм се предала.

Ексфолианти със салицилова киселина в приличен процент - Anua - BHA 2% Gentle Exfoliating Toner, Isntree - Chestnut BHA 2% Clear Liquid.
За ежедневна употреба - NEOGEN - Dermalogy Poreraser Clear BHA Pad (всички видове киселини в ниски концентрации),
 celimax - JIWOOGAE Heartleaf BHA Peeling Pad,
numbuzin - No. 4 Pore Zero Peeled Egg Toner Pad (PHA+LHA),
HEVEBLUE - Penta Berry Panthenol Repair Peel Pad(Gluconolactone+ Lactobionic acid)

И да не е в лева, при превалутиране някои банки/карти пак набутват. Мен също ме прецакаха с близо 17 лв. отгоре Grin
Два пъти гледах и смятах курса, ама минало вече... Май ще сменям банката/картата.
Това е ужасно, никога не ми се е случвало за 7 години. Sad

Скрит текст:
Скрит текст:
Тоест да не поръчвам горните, а да се върна пак на Др. Дифрент? Или да ги комбинирам? Мери&May Retinol 0.1 Bakuchiol Cica Serum и Бакучи на Бентон не са ли идентични? Също околоочният на Диферет от тази серия добър ли е? Сори за въпросите Innocent
Можеш да ги редуваш, не в една рутина. От гледна точка на разнообразие, не друго.
Benton Bakuchiol Serum и Mary&May Retinol 0.1% Bakuchiol Cica Serum не са идентични - първият не е ретинолов продукт и съдържа 2.5% бакучиол, вторият има 0.1% ретинол и 0.1% бакучиол.
Околоочният на Dr Different е разкошен, богат - освен ретинал, съдържа сквалан, серамиди, пептиди, масла..Heart

PS
Третиноин обикновено не е първи избор за розацейна кожа. Само при добре контролирана розацея - т.е. без активни обриви и възпаления. В ниски концентрации и нарядко, в комбинация с успокояваща рутина, възстановяващи продукти и обилно овлажняване.

Значи не е за мен...Ще си карам на Диферент, но ще си взема и околоочния за зимата.
Можеш ли да ми препоръчаш възстановяващи и овлажняващи продукти в една рутина, които ми липсват или биха подобрили ситуацията с лесно пламващото ми лице? Ще сложа снимка на това, което имам в момента, плюс долните:
Niacinamide 10%+TXP 4% serum
Vit C boosting serum
Idebenone Blackberry Intense Cream
PDRN Pink Peptide serum
numbizin No9 NAD Bio Lifting Essence

Изключително много благодаря Catalano!
Ще ти пиша лично съобщение малко по-късно, ако нямаш нищо против.

# 676
  • софия
Зари , слижих 50$ като минимална сума за  безплатна доставка,иначе ще е още по-нагоре. Ясно,  че избираш -или бързо и скъпо, или бавно и евтино Grin
Не знам, стана малко сложно вече ..МОтници, превозвачи...
Едни не приемат карти, аз пък с paypal съм се скарала след като години ги ползвах, особено за ebay
Искат копие на л.к.
 Е, посмъртно няма да им  го дам!
Нещо ми се е убил ищаха за пазаруване, то не че имам нужди някакви неотложни
И да не е само мрънкане да ви кажа, че аз съм фен на numbuzin
Имам цялата серия 5, изсветляващата, заедно с падовете и тонера. Кремът е чуден , хубав състав и добре хидратиращ.
Имам и есенцията 9, но я пазя  засега. Заплюла съм си очния по-нататък.

# 677
Здравейте,не съм впечатлена много от Рийдъл Шот 100,използвах го около две седмици,примерно ретинола ми действа много по-добре.

Апетитът идва с яденето, та... обмислям втора поръчка от YS Laughing Вчера като видях, че numbuzin са намалени и ми подейства като червено на бик, та пуснах поръчка без въобще да прочета за сайта, съответно - суперстранно за мен, за първи път го правя - в лв, а днес осъзнавам, че съм се набутала малко. Нищо де.

Към момента, след четене на постове на Catalano Laughing, имам в количката това:

Искам нещо с киселини, особено BHA да има. Че AHA ги покривам лесно. Може би падове, от години не съм ползвала под такава форма.

И декоративна козметика нямам против да тествам - естествено, веднага зяпнах по Flower knows, обаче реално ми трябва малка палитра с три тона матови кафяви неутрални сенки, като поне един тон да е доста тъмен. Заглеждам няколко, но не ме убеждават или като подбор, или като пигментация. Май тези на Dasique най-много доверие ми вдъхват. Или 06 Soft Brown на Nature Republic.

Нещо, което непременно трябва да пробвам? Хитова марка или продукт (освен Reedle Shot, добавих) предвид че не съм следила новостите в азиатската грижа вече поне 2 години и си залагам на стари фаворити и тук-там нещо ново?  На Medicube нищо не съм ползвала, например Sweat Smile

Ясно ми е, че трябва да кажа за кожата, ама не се втелясвайте, споделете продукти, които ви накефиха така в последно време, за да си ги поръчам и аз Innocent

Скрит текст:
Кожата ми е суха и лесно дехидратираща се, появяват се несъвършенства под формата на фини обривчета (най-вече ако е изложена на мръсотия и забравя да действам превантивно с киселини) или по хормонални причини, несвързани с цикъл. Пигментация също имам. Обожавам тонери, наслагвам по 2-3 на ежедневна база. Плътният нощен крем - особено през идния сезон, е абсолютен must. Държа и винаги неща за "успокояваща рутина" - дали като ме надуха вятърът, дали когато - въпреки 10 години опит с киселини - прекаля и стана все едно съм си шкурила лицето... Grinning

# 678
Здравейте, моля препоръчайте ми хидратиращ крем за акнетична и реактивна кожа. Пробвала съм на Purito, Some by mi, Farmstay, но не намирам нищо, което да не ме зачервява.

# 679
  • софия
Пак аз се сетих да ви покажа ето това:

Не ми е позната марката, не знам доколко е уважаваща себе си, ама ето и те направили, а и се похвалили и с висока концентрация.
Ще ви кажа като дойде:blush: а ако някой  може да каже нещо  за този, или други техни произведения Blush...

# 680
Здравейте,stylejolly доставят ли до България,предимно пазарувам от yesstyle,но в сайта няма толкова богат избор на мостри.В stylejolly също малко ме притесниха ниските цени,не че се оплаквам Simple Smile ,но понеже не съм пазарувала и малко се усъмних.

# 681
  • софия
Като ти чекнат и доставката, ще престанеш да се оплакваш и смущаваш Blush
Доставят със спиди, според практиката им, предния ден ти изпращат смс  с възможности да пренасочиш, или отложиш доставката.
Имам 6 поръчки досега без никакви оплаквания.

# 682
Много благодаря,доставката виждам,че е включена,а ддс тук ли се плаща?

Като ти чекнат и доставката, ще престанеш да се оплакваш и смущаваш Blush
Доставят със спиди, според практиката им, предния ден ти изпращат смс  с възможности да пренасочиш, или отложиш доставката.
Имам 6 поръчки досега без никакви оплаквания.

# 683
  • софия
Нищо  не се плаща!

# 684
На първа страница има полезно инфо (надявам се) за пазаруване от чужди сайтове. Не бързай с поръчката, изчакай код за 15% (абонирай се за новини в сайта), или питай в темата - винаги се намира код за поне 12%; вторият код ако не го хваща - пробваш други, те поне са много.

Обещавам, че прочетох началото на темата и подлинковете, но все пак имам въпрос - нормално е да не ми хваща моя собствен rewards code за 2%, така ли? Откъде да намеря още такива? Grinning

Благодаря за препоръките, добавих падовете на Celimax Blush

# 685
Catalano, аз си знам, че ми е скъпо превалутирането, в много чужди сайтове пазарувам. Но тук поръчката беше доста голяма. Отдавна не бях правила такава (машинката и козметики). Очаквах под 10 лева. А, и моята карта е с много неизгоден курс и банка. На много места са я коментирали като скъпа за покупки в други валути. Аз и в чужбина се прецаквам с нея. 😳

Момичета, аз имам ли вече rewards код? Мисля, че трябва да се натрупат поръчки и чак тогава, нали така? Рових в сайта, но не открих мой код. За yesstyle става въпрос.

# 686
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:

Обещавам, че прочетох началото на темата и подлинковете, но все пак имам въпрос - нормално е да не ми хваща моя собствен rewards code за 2%, така ли? Откъде да намеря още такива? Grinning
Нормално е. Трябва да ползваш нечий друг - на приятел, инфлуенсър, който следиш и т.н. Ако няма на кой - търсиш в интернет. Например.

Момичета, аз имам ли вече rewards код? Мисля, че трябва да се натрупат поръчки и чак тогава, нали така? Рових в сайта, но не открих мой код. За yesstyle става въпрос.
Имаш.  (desktop) Account -->Account Summary -->My Rewards
Oтносно картата - в такъв случай твоята карта е по-скоро изключение, отколкото правило. А това е важно, защото аз постоянно повтарям, да се пазарува в $, заради неизгодния валутен курс на YS (поне при мен е така), и ако не съм права, поне да млъкна. Grinning

# 687
Едно въпросче може ли да задам ☺
Поръчка от JOLSE  на стойност 65 долара, нормално ли е в пощата да ми искат 55 лева за да си я прибера  ?
Прибра ли я вече или си получила смс.
20% ДДС и 4 лв такса обслужване на 65 долара не са 55 лв.
В смс на пощите пише - имате пратки Х, дължите такси за митническо обслужване, но не пише сумата.

Пратки над 2 кг джолсе ги дават на куриери и таксата за митническо обслужване е нещо 25-26 лв.

Имам смс със сумата, която дължа. От 05.08.25 се опитвам да разбера, какво се случва и защо дължа тази сума. За първи път ми се случва да ми искат от пощите да им докажа, сума на пратка….Всичко пуснах на мейл, платено е с Пейпал .
И след, като изпратих каквото искат получих смс с тази сума, която ме усъмни. Звънях по тел. казаха, че има грешка да откажа пратката в пощата и да се върне обратно за оформяне на док. От пощите не могат да я върнат преди крайният срок, изчаках. Върнаха я. След ден или два получавам, абсолютно същият смс със сума едно към едно. Пак звъня, не вдигат с дни. Накрая те ми звънят да питат, какво се случва. Обяснявам търпеливо. Дават ми тел на някой, който нямам идея какъв вид служител е, но разговорът беше потресаващ. Пълни небивалици. Някакви суми от 150 лв, които съм дължала те сега ми ги били намалили на 52 и стотинки. Изразих менения, че ДДС на 63 долара не е 52 лв. Не можели да смятат на ум и щяла да ме съди госпожата за клевета, да се видим в съда и бла, бла…
Трябвало да получа нов смс за пратката били го “оправили” на 52 лв…
 Нямам смс.
Имам кремове, които са с кратък срок на годност, които изтичат.
И се чудя, какво да правя.

# 688
Пишеш имейл на бг пост, в тях прикрепяш поръчката и заплатената сума за нея, попълваш си декларациите от сайта на бг пощи и пращаш.
https://www.bgpost.bg/templates  - тук са формулярите.
Ще ти отнеме 10-15 мин.

Ако сметнеш сумата преди намалението, получават ли се тези 55 лв, да не са объркали джолсе сумата.

Ако ти върнат поръчката защото не е взета, джолсе ще ти удържат куриерски за връщането и не си струва и за да го направят пак ще трябва да си пишеш с тях. Това обаче трябва да се провери, защото някой сайтове имат в условията, че не връщат пари за задържани и невзети пратки на митница, Може би е по-добре тук да се оправиш.

С пощите не си говоря, само на мейл съм пращала преди и декларации и запитвания.

Пратката ти е в пощенския клон вече, щом е обмитена, с кой говориш, с клона или митницата. За кой град става въпрос. Пощата връща непотърсена пратка след някакво време директно.
Аз бих се разбрала и с клона където е да не ми я връщат, докато се оправи сумата, която се дължи, прочети и общите условия на джолсе и си прецени.

# 689
Да не е престояла повече и да има начислен т.нар. магазинаж? Или каквото му се вика, ако не се вземе навреме.
Едно време, като се разправях и аз с пратки на митницата, имаше подобно нещо, писано в условията им за получаване.

Общи условия

Активация на акаунт