Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 89

• 33 144
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
# 601
  • София, Bulgaria
Заформя се голяма битка - адвокати vs брокери

Нека залаганията започнат сега...

Елементарно...Тази тактика е губеща още в зародиш. Познай, кога ще го наема този. Все едно да наема никой на работа, дето плюе предните си работодатели всички подред.
Иначе има известна истина, че адвокатите ги е яд, че брокерите изкарват повече пари от тях.
А брокерите са недоволни, че адвокатите понякога съботират сделките.
Приказката " Събрали се трима адвоката и изказали 4 мнения" не е измислена от брокери.
Аз лично се разбирам с тях. Работим в екип за сделката. Ние работим по всички сделки с външен адвокат,  но ако клиента каже, че иска негов си, ок. Няма драма.

# 602
Вместо да ги е яд, да станат и те брокери. Много по-полезни ще са от един брокер без образование. Но според мен адвокатите си изкарват не по-малко пари. Само като си спомня колко пари ме одруса последния път моя, лошо ми стана.

# 603
когато апартаментите са стрували колкото десет кокошки и три чувала с ябълки

Хора купили преди 25 години когато един апартамент е струвал колкото едно прасе и два чувала с картофи

Къде са били тези имоти на цената на 1 прасе или 10 кокошки?
Моите спомени за градове от типа на София и Варна са, че когато имотите струваха по 10-20 000 долара, бяха далеч недостъпни за еталона на темата продавачка+шофьор в ГТ.

Може би имаш предвид селските имоти, за които говори колегата Сейко. Хубаво е да уточниш.
Но и там има значение в кое село, променило ли се е разнообразието там, сега на воден режим ли е, близкият град западнал ли е или просперира и т.н.

Ами по принцип си говоря за Варна. Имам не малко познати които си купиха апартаменти след една лятна бригада в щатите.

# 604
https://ime.bg/articles/dohodite-ot-trud-narastvat-a-delyt-na-ra … -hrana-namalyava/

“Делът на разходите за жилища, комунални услуги и горива също се свива, но този за жилищно обзавеждане и поддържане на дома се увеличава. Сериозен и стабилен ръст се вижда и при дела на разходите за свободно време, култура и образование.”

# 605
  • София
...Познай, кога ще го наема този...
Ти си страна в спора, не очакваме друго от теб Grinning
Но що не направиш и ти едно видео да оплюеш адвокатите? Ама без правописни грешки този път.. Grinning

# 606
  • София, Bulgaria
Вместо да ги е яд, да станат и те брокери. Много по-полезни ще са от един брокер без образование. Но според мен адвокатите си изкарват не по-малко пари. Само като си спомня колко пари ме одруса последния път моя, лошо ми стана.
Нямам си на идея, колко изкарват, но със сигурност си има и адвокат и адвокат.
Всякакви съм срещала. С добрите адвокати се  работи много по-лесно. Те нямат нужда да плашат клиента,  ча после да му обясняват,  как са го спасили. Като връщат коригиран ПД не е нашарен излишно, като 80% са размествали думи в изреченията. Класата си е класа.
А иначе е ясно, че от брокерът се очаква и да адвокат и архитект и конструктор и преговарящ и какво ли още. Няма такъв човек, който да е компетентен във всички области. Достатъчно е да има базови познания и специалисти, с които да се консултира. Да не подценява ситуации и казуси и да не претупва нещата.

# 607
От брокера се очаква да е всички тези неща, но не се и изисква. Защото реално брокерите НЕ носят абсолютно никаква отговорност.

Това далеч не е така в други държави, в които брокерите имат професионална застраховка и носят финансова отговорност.

Пример, брокер ми е "обещавал" как всеки момент калната улица щяла да бъде асфалтирана (общината е обещала), което и на мен и на него му е ясно, че няма да стане, защото няма извършена улична регулация в района. Т.е. гледа ме и ме лъже. Тези "малки" моменти в друга държава биха могли да го оставят без лиценз.

# 608
По тази логика, всички които са в парламента трябва да останат без лиценз....
Няма как да обещаваш нещо което не е в правомощията ти....

# 609
https://ime.bg/articles/dohodite-ot-trud-narastvat-a-delyt-na-ra … -hrana-namalyava/

“Делът на разходите за жилища, комунални услуги и горива също се свива, но този за жилищно обзавеждане и поддържане на дома се увеличава. Сериозен и стабилен ръст се вижда и при дела на разходите за свободно време, култура и образование.”
Днес май сме с розовите очила, но на есен се гответе с нови по- високи цени на храните. ( вътрешен източник 😀), за останалото не знам, ама едва ли ще запази сегашните нива.
Въпреки, че горивата са най- евтини от 5г ( говоря на изкуст, или повече 2, 35 лв) нищо няма да поевтинее, а напротив - в сектор услуги и производство цените растат с минималната заплата.

# 610
  • София
Няма да е наесен - още следващия месец предвиждам черешите да са скъпи /още по-вътрешен източник/...Confused

# 611
Няма да е наесен - още следващия месец предвиждам черешите да са скъпи /още по-вътрешен източник/...Confused
споко череши няма да има 😀
Измръзнаха. Гръцки ще ядем. Не е загуба.
Ама и други плодни дървесни няма да има бг производство - сливи, праскови, кайсии- черната Златка ги унищожава, от новите ЕС препарати  - йок действие.
Дано поне шопската салата лятото е ок, ама за на есен сеч ( и преработватели).

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 00:06 от mauigirl

# 612
Имам наблюдения точно за Варна Wink
АпартаментИ за по 1 прасе не е имало.
Така че подмятанията ти към потребителите в темата са чисти заяждания и нарушения на правилата на форума.

когато апартаментите са стрували колкото десет кокошки и три чувала с ябълки

Хора купили преди 25 години когато един апартамент е струвал колкото едно прасе и два чувала с картофи

Къде са били тези имоти на цената на 1 прасе или 10 кокошки?
Моите спомени за градове от типа на София и Варна са, че когато имотите струваха по 10-20 000 долара, бяха далеч недостъпни за еталона на темата продавачка+шофьор в ГТ.

Може би имаш предвид селските имоти, за които говори колегата Сейко. Хубаво е да уточниш.
Но и там има значение в кое село, променило ли се е разнообразието там, сега на воден режим ли е, близкият град западнал ли е или просперира и т.н.

Ами по принцип си говоря за Варна. Имам не малко познати които си купиха апартаменти след една лятна бригада в щатите.

# 613

Днес май сме с розовите очила, но на есен се гответе с нови по- високи цени на храните.

Днес или вчера.. или утре.. както виждаш съм споделила статия с цитат от статията. Проучване на някакви хора, дето тва правят.
Не съм написала ЕДИН ред за моето отношение към прочетеното.

Пък и предпочитам да не съм в чернилката, в която други газят до уши и ни замерят непрестанно със същата.

# 614
  • Бургас
Тъй ще стане.
Храната ще поскъпне, горивата и те, МРЗ ще расте, а апартаментите ще поевтиняват.

Общи условия

Активация на акаунт