Отговори
# 135
  • София
На децата бих направила кифлички за училище, а за вкъщи- бисквитена торта- всички много обичаме..

# 136
Бих забъркала тази рецепта преди Великден (мисля, че децата ще са супер доволни):

Кифлички с шоколад и шамфъстък

Необходими продукти за 16 броя кифлички
 600 гр брашно
 200 мл затоплено прясно мляко
 7 гр суха мая
 220 гр. бяла кристална захар Сладея
 2 бр. яйца
 50 мл олио
 50 гр. масло
 50 гр тахан от шамфъстък
 50 гр течен шоколад
 1 жълтък
 1 ч.л. олио
 1 с.л. прясно мляко

Начин на приготвяне
Пресейте брашно и добавете към него сухата мая.

В голяма купа с помощта на миксер разбийте яйцата, бялата кристална захар „Сладея“, ванилията и настърганата кора от лимон. Добавете затопленото прясно мляко и олиото. Разбъркайте докато захарта се разтопи.

Разтопете маслото.

Добавете брашното и маята към яйчената смес и замесете меко тесто. Постепенно с месене добавете разтопеното масло. Оставете да втаса 30-40 минути.

С помощта на точилка разточете върху набрашнен плот. Оформете кръгла платка с дебелина 3-4 мм и я нарежете на 8 парчета, така, както режете пица. Във всяко триъгълно парче в широкия край сложете от тахана от шамфъстък и от течния шоколад. Навийте на руло и завийте краищата, за да оформите кифличките като полумесеци.

В тава, сложете хартия за печене и наредете готовите кифлички. Оставете отново да втасат. Разбийте 1 жълтък, 1 ч.л. олио и 1 с.л. прясно мляко. Преди да изпечете кифличките, намажете ги със сместа от жълтък. Използвайте четка. Отгоре поръсете с бяла кристална захар „Сладея“.

Печете в предварително загрята фурна на 175-180 градуса за около 25-30 минути. Извадете от фурната.

# 137
Бисквитена торта и тирамису - обожавам и двете Simple Smile

# 138
И тирамисуто и бисквитената торта много ще се усладят на всички у дома. Редовно си ги правим особено когато маскарпонето и захарта са на промоция Wink

# 139
  • София
Аз бих направила козунака с рози, защото досега точно такава рецепта не съм пробвала. Вероятно ще се получи изключително ароматно и вкусно.

# 140
Домашни мини еклери с яйчен крем.

# 141
Ще направя бисквитена торта, обожаваме я  всички, с всякакъв крем.

# 142
Всяка година опитвам да направя домашен козунак и всяка година не ми се получава.
Рецептата изглежда чудна, но като я прочетох... над способностите ми е Simple Smile

Ще опитам макароните на фурна

# 143
Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад 😊Май всички в къщи ще се зарадват ☺️

# 144
  • Sofia
Харесвам идеята за козуначе с локум и шам фъстък, ще направя за цялото си семейство тази година❤️

# 145
  • Варна
Козунак с локум, розови листенца и шамфъстък за съпруга ми, за мен бисквитената торта, а за дъщеря ми тирамису.

# 146
С най-голямо удоволствие ще направя бисквитената торта с маакарпоне и Сладеа. Любима на мен и на цялото семейство. А също за детето ще опитам да направя и от кифличките с течния шоколад.

# 147
Тирамису с кафе и Сладея.Дъщеря  ми много обича тирамису.😊

# 148
  • Countryside
И аз съм за Тирамису, със следобедно кафе или вечер за десерт с аператив.

# 149
  • Пазарджик
Козунак с локум, розови листенца и шамфъстък-това е рецептата ,която ме впечатли и ще опитам да приготвя за моето семейство за Великден.

Общи условия

Активация на акаунт