Самота без оглед за край

• 5 180
  • 102
  •   1
Отговори
Включвам се и аз с моята история, която може и да не е е нещо специално или невиждано в наши дни, за съжаление.
На 27 години съм, от малък град в северозападна България, работя в София.
Към момента нямам приятелка...както не съм и до сега.
През тийнейджърските си години бях буен и шумен, но не съм се радвал на особено внимание от момичетата.
На 17 години вследствие на несподелени чувства изпаднах в депресия и се самоизолирах, което пък даде силно отражение в следващите години на социалните ми умения до степен, че трябваше да ги придобивам отново и да започвам от А и Б.
От 20 години нататък бързо разбрах, че с връстничките ми няма да се получат нещата - те не си поплюват никак, кпгато трябва да ударят черния печат на някого, а ако той е подходил и по - плахо, става мишена на сериозни подигравки.
Някак това ми повлия и на привличането към тях и неусетно започнах да се интересувам от по - големи от мен жени.
Общуването с тях беше далеч по - градивно и приятно, с много повече теми за обсъждане...но освен като приятел, душеприказчик, а понякога - по - малък брат или син, те не са ме възприемали.
Случвало се е например, когато отправя покана за среща, те да реагират едва ли не като обидени, или ме питат къде в комуникацията са сгрешили, че съм останал с впечатление, че можем да имаме връзка.
Изтощен и обезверен от неуспеха си, аз постепенно прекъснах контактите си с тях, изтрих си всякакви дейтинг апове и  социални мрежи и вече общувам с жени само навън и то предимно служебно и по същество.
Вече имам страх от типа " парен каша духа " и не мога да намеря в себе си смелост да опитам пак след всички тези години на провали и унижения.
Ако тук, сред все пак предимно дамска аудитория открия грешката/грешките си(главните), може би ще намеря и надежда.
Защото без жена до мен се чувствам безполезен на света в края на деня, независимо как и колко го крия с пластмасови, насилени усмивки денем...

# 1
  • SF
Ами... на 27 не си престарял. Вероятно си по-интровертен тип и лесно се стъписваш в общуването. Дали с жени на твоя възраст или с по-големи, трябва да се привличате взаимно. Ако си привлекателен и сексапилен тип, няма да те питат често с какво са те подвели. Ти ще ги задаваш тези въпроси.
Имаш ли си приятели, с които да излизате, да си пълните свободното време, да споделяте едни и същи интереси?

# 2
Ами... на 27 не си престарял. Вероятно си по-интровертен тип и лесно се стъписваш в общуването. Дали с жени на твоя възраст или с по-големи, трябва да се привличате взаимно. Ако си привлекателен и сексапилен тип, няма да те питат често с какво са те подвели. Ти ще ги задаваш тези въпроси.
Имаш ли си приятели, с които да излизате, да си пълните свободното време, да споделяте едни и същи интереси?

За съжаление не. Интересите ми са някак по - нишови и доколкото имах приятели и съученици, които ги споделяха, се пръснаха из България и по Европа, някои вече са и семейни и много рядко поддържаме връзка.

# 3
  • София
Щом те приемат като приятел, значи си приятен човек и добър събеседник. Може би се насочваш към погрешния таргет, към жени, чийто тип не си.
Отделно, самоцелното търсене на гадже бие на отчаяние, а това не е нито мъжествено, нито секси, да не говорим, че не е лично отношение към самите жени, което се усеща. Намери някаква компания по интереси – танци, походи в планината, нещо, в което да има и жени, и повече време с тях, все ще се сближиш с някоя. Отделно, това поколение жени са доста напористи, та може и да не ти се наложи ти да ги каниш някъде и да ги сваляш, защото като харесват някого често те са активната страна.
Но намали драматизма. От поста ти лъха на твърде много драма и самосъжаление, ако с подобно настроение ходиш из света това определено отблъсква.

# 4
Какви са интересите ти, казваш, че са по-нишови?
Връзките за низ от провали и успехи, много малко са хората, които един ден са се събудили, намерили са любовта и край. Идеята ми е, че не си някакво изключение и не трябва да се чувстваш като единствения отхвърлян.

# 5
Какви са интересите ти, казваш, че са по-нишови?
Връзките за низ от провали и успехи, много малко са хората, които един ден са се събудили, намерили са любовта и край. Идеята ми е, че не си някакво изключение и не трябва да се чувстваш като единствения отхвърлян.

История, география, статистика, философия, духовност...все неща, които някак не предразполагат към особено оживени разговори.

# 6
Работи, реализирай се с някаква финансова стабилност, замисли се дали нямаш и някакви по-практични интереси и се фокусирай в тях, живей активно, имай социален живот, не само вкъщи на дивана... и жените сами ще дойдат.

# 7
Не си прав, просто ти трябват малко по-алтернативни хора. Изложби, по-арт заведения и т.н. Аз имам доста познати с подобни интереси и непрекъснато си намират нови и нови приятели.

# 8
  • SF
Значи взимаш мултиспорт карта и тръгваш на йога практики. Там има много жени и малко мъже. Повечето жени си търсят приятели. Някои си имат семейства и отделят време след работа за спорт. С тях не се закачаш. Но колко свободни духовно ориентирани има.... Само спокойно. Нека не разбират още от първия ден, че си там не заради йогата.
Имах си един приятел. Негова приятелка го закара на йога. Тръгна скептичен, мислеше, че няма да му допадне. Много му хареса и си хвана даже гадже (не знам дали не самата инструкторка). Но той е харизматичен - висок, синеок, говори за спорт, ходи по планините и със сигурност веднага е направил впечатление, не само с това, че е мъж.

# 9
Страхът от отхвърляне т.е. , че някой няма да приеме поканата за среща, че ще те погледне "някак си" и т.н. не е оправдание. В повечето случаи тези неща са само в главата на мислещия по този начин.
Според мен наистина като че ли търсиш на грешно място. Казваш, че имаш по-различни интереси - търси сродна душа на други места - на театър, на изложба, в библиотека. Има си клубове най-различни - за хора, които се интересуват от философия, религия и т.н. Има си кафета, където лесно се намират нови приятели с по-творчески интереси, музика и т.н.
В София си - места и хора има без ограничения. Ходи и си създавай социален живот без да мислиш само, как трябва да си намериш жена. Радвай се на процеса на създаване на нови отношения с нови хора.
Хора като теб, които са по-интровертни, когато намерят подходяща компания напълно се променят.Успех!

# 10
Смени града с по-голям.
В по-малките градове хората са предимно с капсулирано и един модел мислене, трудно е да намериш по инакомислещи хора, жени пък още по-трудно.
И, напротив, разгорещени дискусии стават точно на тема философия, история, изкуство.

# 11
  • SF
търси сродна душа на други места - на театър, на изложба, в библиотека. Има си клубове най-различни - за хора, които се интересуват от философия, религия и т.н.

Simple Smile Лесно е да се каже.
Как се търси "сродна" душа на театър???????? Три жени отишли на театър и той ги поздравява или има някакъв друг  работещ метод??? Библиотека и изложба е същата работа. Човекът не се интересува от библиотеки и картини или статуетки, за да търси сродната си душа по изложби. Ако ги заговаря на такива места, само ще досажда.
Ясно е, че има мъже, които могат по всяко време да заговорят всякаква жена, но нашият автор не споделя да притежава такива качества.
Какъв е този клуб за философия и религия? Би ми заприличал на някаква секта.
Жоао Мишел, не ходи по клубове за религия! И да ти се отвори парашутът с някоя философка, еднократно може, но връзка с такава, винаги ще е малко откачена.

# 12
Смени града с по-голям.
В по-малките градове хората са предимно с капсулирано и един модел мислене, трудно е да намериш по инакомислещи хора, жени пък още по-трудно.
И, напротив, разгорещени дискусии стават точно на тема философия, история, изкуство.

Той е в София.
Не сте прочели явно.
Аз имах приятелка, която е от малък град и дойде в София, ами не и върви на момичето, заплатата голяма, ама отива за наем и сметки, храна и т.н. Изкара няколко години и реши да се връща обратно. Редувахме се да и говорим, какво ще правиш в малкия град и т.н.
Обаче се върна момичето в малкия град и приятел си намери , в пари се видя, понеже вече нямаше разходи за наем, а там си имат голяма къща. На сватба ходихме.
Та това е живота, не знаеш къде ти е късмета. Може да искаш ти в голям град, в чужбина и т.н. ама късмета ти е някъде другаде.

# 13
Знаеш, знаеш, просто е била по-свита и плаха, неоправна.
Хубаво е, че си е намерила средата.
//
Ако е в София – лошо.
ЩОм в град с толкова възможности за намиране на разнообразна среда и хора, не успяваш, търси в себе си проблема.
Външност, поведение преди всичко.

# 14
  • София
В интернет има групи по всякакви интереси, събират се на живо и така. Къде смесихме философия и религия... Може и нови интереси да развие, които събират хора – походи, туризъм, танци. Пък и все пак за 27 години има някакви познати този автор, те имат компании, сестри, познати. Трябва да се среща с хора в неформална обстановка.

Общи условия

Активация на акаунт