Работа на едно място с половинката?

• 3 620
  • 93
  •   1
Отговори
# 30
От личен опит- не.
И по принцип също не.
Има специфични ситуации когато се получава, както са примерите по-горе. Но по принцип е по-добре личното и професионалното да са отделни неща. А в случая кандидатстваш с намерението да работиш няколко месеца, не знам дали двамата осъзнавате колко ще се изложи мъжът ти с този ход. Предполагам, че поне малко му пука за тази работа, не е там колкото да не си седи вкъщи.

# 31
Абсолютно съм съгласна с последното мнение. Ако ти планираш веднага след изпитателния срок да забременееш, шефовете изобщо няма да гледат с добро око на това и той ще трябва да понася последствията всеки ден. Помислете и за това.

# 32
Много е готино. Където и да съм работила, като по-малка, е имало връзки на работното място, аз също съм имала. Тръпката е добра, не го мислете толкова. Гледайте да ви харесват работното време и парите, това е всичко. Забавно е, пък и чувствате близка защита, буквално. Готино е, започнете, щом има такава възможност,  ако ви допадат работата, условията и парите. Има много плюсове.

# 33
Не съм работила с мъжа ми и не бих работила. То и няма как де. Аз съм много против да имам семейна двойка колеги или още по- зле шефове. Обединяват се и правят мизерии. Имам горчив опит с такива наглеци.

# 34
  • София
То и без да са двойка, колеги могат да се обединяват и да правят мизерии.

Ние дори бяхме в общ хоум офис вкъщи (преди да излезна майчинство) и пак не си омръзвахме, но всичко е до вашата динамика и отношения. На мен няма как да ми омръзне да съм близо до мъжът ми, очевидно и на него, защото през деня при всяка възможност идва да си поговорим 2-3-5мин. Правим си и домашни почивки на терасата да пием няколко глътки кафе (в офиса си правихме всеки ден поне по 2 такива като имахме възможност и си пренесохме този навик и вкъщи). Като се върна на работа пак ще работим на едно в домашни условия и дори си го чакам с кеф това време.

П.с. Това със забременяването бързо бързо след почване на работа и според мен не е ок. Ако ще ти е колкото да имаш майчинство и някой да ти плаща осигуровки търси другаде, че после и той ще го отнесе.

# 35
  • София
Всичко опира до конкретната двойка.
Наскоро говорих с приятелка, която е с мъжа ѝ от на 25 г. Имат 3 деца, вкл. последното е на възрастта на моя тодлър. Хората имат хубави отношения, нямат проблеми, но тя каза,че най-лошите период в семейните им отношения е била пандемията, когато е трябвало 24/7 да обитават жилището си заедно.

За бързото забременяване на нова работа и аз ще напиша същото.
Като работодател бих се почувствала подведена и бих намерила начин да се освободя и от двамата.

# 36
Не знам как би се отразило на двойката, но оставам с впечатлението, че не е редно да забременяваш за работодателя, нито дори да започнеш работа, ако имаш вече малки деца (от друга тема).
Да, никой не е очарован от току- що постъпила и след 2 месеца с корем. То си личи, когато е планирано. Не виждам нещо изненадващо. При нас една такава се оказа не в 5-ти, а в 7- ми месец. Демек е постъпила бременна.
По-добре да седи безработна ли, ако е бременна? После с малки деца също не гледат с добро око... човек има право да забременее...
Абсолютно съм съгласна с последното мнение. Ако ти планираш веднага след изпитателния срок да забременееш, шефовете изобщо няма да гледат с добро око на това и той ще трябва да понася последствията всеки ден. Помислете и за това.
Изпитателния срок е 6 месеца, демек няма право изобщо да забременява години?

# 37
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Здравейте! Съкратиха ме от работа преди няколко месеца и си търся нова такава от известно време, но нищо не ме грабва или просто не ми се обаждат след кандидатстване. В екипа на приятеля ми се отвори възможност и той ми предлага да опитам, но още се чудя. Какъв е вашият опит, какви могат да са подводните камъни? С него се запознахме на предишната ни работа, но не работихме пряко заедно, а сега евентуално ще сме в един и същ екип. Май взех много да го премислям - "дали от учтивост ми предлага да пробвам, дали няма да му дойде в повече пак да споделяме и едно работно място," и такива разни вайкания Grinning Но пък има възможност за хоум офис, та идеята ни е да се въртим с дните, за да успяваме междувременно да движим наша странична дейност.
Какво мислите за работата на едно място с половинката?
Перфектно!
Като не си на кеф вместо "боли ме главата" ще казваш "не е хубаво там , където си вадиш хляба да си вадиш оная работа". Wink

# 38
Таня, каквото си иска може да прави жената, но е много некоректно, защото тези хора ще разчитат на нея, а тя ще излезе в майчинство почти веднага и само ще й плащат. Реално в момента тя търси кой да й плаща майчинството, а не място където да допринесе с нещо. Хубаво е, че се поставяш на мястото на бъдещата майка, но в картинката има и много други хора на които това ще се отрази. Постави се и на тяхно място.

# 39
Нищо няма да ѝ плащат, държавата плаща.Работодателят просто ще трябва да намери нов човек по заместване к да пази мястото.Но в изпитателен срок това не важи, мисля.
Все пак жените забременяват и раждат, самите вие сте жени.Какво трябва да направи авторката? Да стои без работа? Някой дава ли гаранции кога ще
забременее( дай боже), защото може да отнеме време к да си поработи ефективно.
И въобще темата е за работа на едно и също място на деама души, не за работодател и бъдеща бременност.
Единствено сте прави за евентуални негативи към
мъжа. ама все пак децата идват отнякъде и трябва да сме толерантни.

# 40
  • София
Работодателят плаща осигуровките, застраховките и т.н. Това се добавя към заплатата на служителя по заместване.
Предполага се, че е загубил време и средства за обучението през изпитателния срок на жената, после ще загуби такова за заместника.
Има огромна разлика дали ще забременее след 1-2-5 години на това работно място и съвсем друго е няколко дни след подписване на постоянния договор да съобщи, че е бременна в 4-5 месец и излиза в болничен.

# 41
Да, ама така стоят нещата и не виждам това да е проблем.Говори се постоянно за тази дискриминация, ама гледам, че баш жените натискате да я  има.

# 42
Да, ама така стоят нещата и не виждам това да е проблем.Говори се постоянно за тази дискриминация, ама гледам, че баш жените натискате да я  има.
Тук не става въпрос за забременяването на работещите жени или за правото им да забременяват докато работят. При авторката е налице намерение умишлено да се възползва от работодателя на мъжа си. Никой нормален не си търси работа с намерението да излезе в майчинство или в безумно дълги специфични отпуски/болнични при първия сгоден случай. Тя може и изобщо да не забременее през следващите 20 години, въпроса е в намерението да прецака някого, дето осигурява работа за хората... Едностранчивите морални принципи са по-лоши от пълната липса на такива!

# 43
  • София
Никаква дискриминация не е това.
Няма да повтарям Еребус.
Тук не говорим за случайно забременяване или за забременяване на дългогодишна или поне на доказала се служителка. Такава трябва да бъде пазена от работодателя.
Става дума за планирано "изтъкаване на килимчето" с цел получаване на майчинство и липса на планове за последваща сериозност към работата.

# 44

Няколко човека ти обясниха, че проблема не е в забременяването, а в намерението да започнеш работа и да забременееш, връзвайки тенекия на работодател, колеги, че и на мъжа си. Да прецакаш някой умишлено, за да може на твоето дупе да му е добре.

Общи условия

Активация на акаунт