Работа на едно място с половинката?

• 3 497
  • 93
  •   1
Отговори
# 45
Добре, всъщност аз не се изразих коректно, но не ми се навлизаше в тази драма и не очаквах натам да тръгне темата - той предимно натиска за дете, а аз пък покрай тези месеци без работа установявам, че не ми се стои на едно място и искам да работя - та затова и "бързам" да започна някъде, да види, че имам желание и мотивация и да му кротна малко мераците, защото неговата гледна точка е "защо ти е сега пак да почваш работа, щом искаш - пробвай, но не е ли пък идеален момент за дете, на 32 сме, какво да чакаме още" и когато чуе, че искам да се развивам, леко започва да прави физиономии...

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 10:55 от Lilia_92

# 46
  • Обран бостан ;)
Ако толкова бързаш стани инфлуенЦърка. Колко му е ?

# 47
Четене с разбиране- дамата въобще не написа, че иска да прецаква системата.И в такава ситуация какво правите- искате дете, ама стоите без работа ли? А дете се случва от раз , ама и с години не става? Това значи ли жената да стои у дома и да чака?

# 48
Четене с разбиране- дамата въобще не написа, че иска да прецаква системата.И в такава ситуация какво правите- искате дете, ама стоите без работа ли? А дете се случва от раз , ама и с години не става? Това значи ли жената да стои у дома и да чака?
Авторката написа следното:

Също честно казано имаме идея и скоро да действаме за бебе, ще ми се още малко да поработя преди този момент, а вече 4 месеца съм без работа и малко започвам да лудвам, та затова съм и склонна да опитам навсякъде
Не знам какво другите разбират от това горното, но аз споделих как го РАЗБИРАМ. Очевидно и други потребителки така са го разбрали. Звучи нескромно, но способностите ми за анализ на текст и подтекст в текста са адски добри. Затова така, не се заяждам умишлено, просто обяснявам. Сега ако жената под "скоро" разбира 10-тина години - добре. Ама нормално "скоро" е далеч по-къс период от време. Още повече като се има предвид, че при намиране на нова работа поне 3 месеца си на изпитателен срок. При някои фирми и повече, в зависимост от сектора.

# 49
Ако бременните българки не се държаха като болни по време на бременността си и не лягаха на една кълка от положителния тест, та чак до "ама то още е малко, как ще го пусна на ясла" и "ама то няма места и по-добре да си го гледам до 7 г. вкъщи", нямаше отношението на работодателите да е такова.

# 50
  • София
ДХЗ, прави си сметката, това прави жената.
Или не работи, или намира близък да я осигурява (и да е наясно със ситуацията), или работи година-две (преди да почне с бебеправенето, пък после е Божа работа кога) и се доказва, че си заслужава чакането да се върне.
И аз го разбрах като бързане да намери място, където да получава майчинство.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 11:27 от Fever Ray

# 51
Добре, всъщност аз не се изразих коректно, но не ми се навлизаше в тази драма и не очаквах натам да тръгне темата - той предимно натиска за дете, а аз пък покрай тези месеци без работа установявам, че не ми се стои на едно място и искам да работя - та затова и "бързам" да започна някъде, да види, че имам желание и мотивация и да му кротна малко мераците, защото неговата гледна точка е "защо ти е сега пак да почваш работа, щом искаш - пробвай, но не е ли пък идеален момент за дете, на 32 сме, какво да чакаме още" и когато чуе, че искам да се развивам, леко започва да прави физиономии...

Не е по темата и не е моя работа, но ако половинката прави физиономии като чуе че искаш да се развиваш, това е много голям червен флаг.

# 52
  • София
Не е ясно на кой е червения флаг. Ако тя все говори за развитие, кариера, работа, а той вече иска деца и семейство на 30+ може да му е писнала темата. След 2-3-5г може още да се въртят в този кръг.

# 53
Добре де, но на 32 наистина е добре да мислите за деца. В съседната тема жената на 38 не може да забременее естествено и съфорумките й пишат, "този мъж как очаква да забременееш лесно, като си на 38". Ето ти с малко не си на 38, но сега си решила да се развиваш. Защо не се развива преди 32?

# 54
Няма проблеми, ако колегите ви не знаят , и поне НРте са наясно. Стане ли конфликт с някой от вас - следват драми , шушукане, говорене зад гърба , стой та гледай.

# 55
Абе моля ви се, чак години трябвало да се доказва на работодател преди изобщо да мисли да прави бебе! Една позната беше около 10 г на една работа, но въпреки това се чудеха как да я съкратят след 2г, защото нямаха право по закон, че има 2 г дете, и я накараха да си пусне неплатен последната година, и след това съкращение.
Работодателите не всички мислят за теб,а и не мисля, че тя иска да прецаква някого, понякога се случва човек да смени работата и ако иска да прави дете или е бременна, няма да седи безработна и да не получава майчинство от държавата, защото работодател ще се разсърди. Така или иначе няма гаранция за нищо, разбира се, че ще помисли първо за себе си в такава ситуация. Колко съм си патила от много коректност и от това, че не си знам правата. Но стига вече, и българките слава богу, имат още нормално майчинство цели 2 години, макар и втората година сумата да е по-малка, отколкото вземат просяците на метрото.

# 56
Така или иначе няма гаранция за нищо, разбира се, че ще помисли първо за себе си в такава ситуация. Колко съм си патила от много коректност и от това, че не си знам правата. Но стига вече, и българките слава богу, имат още нормално майчинство цели 2 години, макар и втората година сумата да е по-малка, отколкото вземат просяците на метрото.

Дали е нормално това с две години е въпрос на гледна точка. Ако се сравняваме с чужбина явно не е.
И както жената имала право да мисли за себе си, така и фирмата, нали?

# 57
Фирмата е ясно, че мисли, но постъпва незаконно, затова жената трябва за себе си и да си знае правата. Да забременееш, независимо кога не е незаконно, слава Богу!

# 58
Да съм казала, че е?
Но от друга страна държава с чужда пита помен прави. И щом е по закон, значи и фирмата има право по всякакъв законен начин да си пази интереса.

# 59
Не е законно, ако си беше наела адвокат нещата щяха да се развият по съвсем различен начин.

Общи условия

Активация на акаунт