Работа на едно място с половинката?

• 3 614
  • 93
  •   1
Отговори
# 75
Да, в такъв случай да. Аз съм работила и болна от дома си, и нямам ден болничен за всички години стаж, но винаги ще поставя нуждите на семейството си, както и своите пред тези на работодателя.

# 76
  • София
Добрият работодател също би поставил твоята удовлетвореност на първо място, защото тогава и ти ще работиш за него с по-голямо желание. Неслучайно социалните придобивки са водещи в цивилизования свят.
Семейството е на първо място, но работата е начинът това семейство да бъде осигурено и доволно.
Разбира се, зависи дали насреща вижда ангажираност или просто плъзгане по течението, да не говорим за възползване.
Взаимни са нещата, но често и двете страни не го разбират.

# 77
Всеки си прави сметката, и работодателят, и работникът. Ако работодателят назначи 32-годишна жена, която няма деца и е в партньорски отношения с техен служител, те със сигурност ще имат едно наум, че тази жена ще иска да стане майка в съсвем близко обозримо бъдеще, тоест те поемат риска  да останат след няколко месеца без тази новоназначена жена.
И аз това щях да напиша - работодателите не са малоумни. Ако не искат майчинство, да наемат 50+ годишни служителки. Но работодателите не ги искат - болести, нямат сила и т.н. Угодия няма.
Работата не е робство, а договор. Служителите могат да напуснат преди края на изпитателния срок и без бременност.
Имам позната, която забременя в изпитателния срок. Ще кажете ужас, ами не. Ожени се млада и дълги години нямаха деца. Почнаха изследвания за ин-витро. Предложиха й нова работа и тя прие с услови, че за 6 месеца спира процедурите, но след това ще продължат процедурите ин-витро. И какво стана - през 3-тия месец забраменя по естествен път. Кой да знае?
Нито я уволниха, нито спря да работи. Изкара само болничния (беше около 4 месеца), като през това време й пращаха спешни неща вкъщи. И после се върна на работа, като отстъпи майчинството. Животът е шарен.

# 78
Имам опит с работата на едно и също място с партньора ти. Води до излишно дразнене и бързо изхабяване на връзката. А и по принцип имам наблюдения, че и по празници се изтрепват двойките, като стоят 24 часа заедно в продължение на няколко дни, освен ако не са някакви пресни гадженца, на които още им бушуват хормоните. За да има мир и разбирателство, трябва всеки да си има отделна работна среда, да има време за социални контакти извън връзката и лично време за себе си.

# 79
Аз мисля, че жената може да забременява когато си иска, или по-точно когато и се получи, че то това е по важно.
Но намирам за лоша идея да почне в местоработата на мъжа си и да излезе веднага по майчинство, защото тогава може работодателят да си го изкара на нето, така да се каже и да вземе да го уволни. Той понеже не е защитен....
А и с оглед фалити и прочие, пак не е добре за са всички яйца в една кошница
По добре да почне другаде.

# 80
Авторката пусна и друга тема, че мъжа й флиртува с колежки по месинджъра. Така, че мисля, че ако започне на същото място, не само няма да забременее скоро, но може и до раздяла да стигнат. Което може би ще е по-добре за нея, такива любовчии хич не ги харесвам.

# 81
  • София
Ох, това една и съща жена ли е, ме бях обърнала внимание Joy
Поне ако почне работа при него, ще му свети и няма да мяука на колежките.

И какви бебета, като те не правят секс.

# 82
  • Някъде там
Ние имаме семейна фирма, но аз работя от вкъщи, той по обектите. Налага ни се понякога да работим заедно и понеже не е всеки ден, не ми пречи, свикнала съм.
Вече 20 години сме така, но ако сме в един екип и то работещи с други хора и за друг работодател, не бих рискувала.

# 83
Ако има и иден нормален НР в тази фирма няма да ги сложат в един екип

# 84
  • Обран бостан ;)
Ох, това една и съща жена ли е, ме бях обърнала внимание Joy
Поне ако почне работа при него, ще му свети и няма да мяука на колежките.

И какви бебета, като те не правят секс.

Идеята е, че в къщи е жена му, а на работата е колежка, а колежките са по-привлекателни за мъжете от жените им.

Фана ли са "тънкото замисъл" на момето ? Wink

# 85
Ако има и иден нормален НР в тази фирма няма да ги сложат в един екип

Брях, компетент. И защо мислиш така?

# 86
  • София
Тази същата ли е….ясен е замисъла значи.
Тогава твърдо не работа на едно място. Абсурдно е в тяхното положение.

Мъжът ми имаше една такава бивша дето искаше да почва в неговата компания като бяха още заедно, супер ревнива (той не е от флиртаджиите, а работохолиците) и само го дебнеше с кой, кога, какво. Беше му изпила животецът. Хубаво се е осъзнал все пак де 😀

# 87
  • Някъде там
Не бях запозната с темите на потребителката. Сега погледнах.
Хитра си, браво. Щом си пада по колежки, чудесно си го измислила.
Странно ако наистина флиртува с колежки защо ще ти предлага да си започнеш работа при него? 🤔😃

# 88
  • София

Мъжът ми имаше една такава бивша дето искаше да почва в неговата компания като бяха още заедно, супер ревнива (той не е от флиртаджиите, а работохолиците) и само го дебнеше с кой, кога, какво.
Е, щом говориш в свидетелско време, значи е имало защо да е ревнива.

# 89
  • София

Мъжът ми имаше една такава бивша дето искаше да почва в неговата компания като бяха още заедно, супер ревнива (той не е от флиртаджиите, а работохолиците) и само го дебнеше с кой, кога, какво.
Е, щом говориш в свидетелско време, значи е имало защо да е ревнива.

Или просто защото сме били колеги с години и всички я знаехме. Няма интрига тук колкото и да се търсят нагледни примери 😀

Общи условия

Активация на акаунт