Живот на кантар - тема 5

• 37 502
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
  • Благоевград
Добре де, първата игра беше килимите. Втората е на езерото, а Нанси казва, че това е третата игра. Аз ли нещо съм пропуснала...

# 721
За мен лично днес беше най-калпавият епизод от началото. Само вряскане и празни приказки.

# 722
А за операцията на стомаха, май зависи точно какъв вид е.
Но знам, че след време стомахът си връща стария размер или поне много се увеличава пак. Даже съм чувала, че понякога правят и повторни корекции, ако бързо се възстанови.

Това с тези операции е голям зор, не е хич лесно после.
Ако е ръкавна гастректомия, режат 80 % от стомаха, няма как да се върне в предишното състояние. ако не отслабнеш въпреки това, значи не си спазил нищо от необходимото, с две думи си се провалил.

Не знам от опит, наистина, но от каквото съм гледала и чувала - и да искаш, не можеш да НЕ спазваш каквото трябва след операция, поне в първите няколко  месеца, защото самият стомах няма как да се справи, става ти лошо, повръщаш и тн.
След операция са примерно 2 седмици на течности само, после на пюре, накрая лека полека почват по-твърда храна и в много малки количества.
На едната мацка и се наложи да й правят повторна операция, защото твърде бързо беше почвал да се увеличава стомахът (бяха минали вече повече от 6 месеца от операцията и беше свалила 70 кила).

Интересно, че Барбито е свалила малко като за след операция.

Интересна ми е тази тема с операциита на стомаха, но ми се струва много страшно да си го причиниш. Трябва да е мноогоо крайна и последна мярка, мисля.
Барби не е била чааак толкова страшни кила май, чак операция да си направи...

# 723
Помня, че Барби каза в началото защо се подложила.
Защото спазвала всички диети едва ли не, много знаела, но не ставало. Затова и се решила.
И се оказва, че в предаването нищо не знае и сама каза, че сега ще трябва да си разширява стомаха.
Жената е искала да яде всичко, но без да спазва нищо и затова се е оперирала.

# 724
Още две седмици ли остават до финала?Дано не се избият дотогава.Много неприятно днес-само драми, истерии, интриги

# 725
Слави беше прав, че досега никой не му е помагал в игрите с някакво тичане, мисля че само на една Мартин вървеше с него. След като реши да се откаже да играе, той трябваше да избере на кое от момичетата да помага първо и си е направил някакъв подбор по лични симпатии, разбира се. Ани не се ли замисля, че с тези претенции да бъде помогнато първо на нея може да обиди останалите жени от отбора? Беше си грозна сценка, но преекспонирана от всички - и от участниците, и от продукцията.

# 726
  • София
Те го обясниха за Виолета, от операцията е минало доста време и си е загубила ефекта. Тя не е могла да се храни с много, но е пила по 13 кафета със захар на ден и това я е провалило, постепенно и храната е върнала.

# 727
А, вярно, че нещо такова беше казала Виолета. Точно кафетата са забранени първите няколко месеца, както и газирано и алкохол.

# 728
NoraSimeonova, била е Барби 119 кг. преди операцията през март 2023 г. , (по-рано е стигала до 130 кг.) , а е свалила  сравнително малко след операцията (не помня колко кг. влезе в предаването), наистина неоправдано за такова безвъзвратно осакатяване, каквото според мен е операцията. Някой писа в темата как са я видели да яде пица, а знам, че не трябва да го прави. Както и да е - тя си знае, но  не е при равни условия нейното участие - според мен.
Скрит текст:
Няма обратимост при ръкавната гастректомия, има само при стомашен байпас. Стомахът е изрязан и няма как да се възстанови. Тя не е спазвала предписанията  на лекарите и диетите.
Някакво интервю с Виолета, където обяснява, че е отстранен 80% от стомаха, има включване и от болницата:
https://www.youtube.com/watch?v=JdxIJmXbi9E

И след това:
https://www.youtube.com/watch?v=5RGYGwjtvuw

# 729
Те наистина трябваше да си спечелят Славко и Мартин първи. Според мен тук жените сбъркаха, трябваше да оставят Славко да вземе знамето и после да си се състезават сами те. Тоест, той трябва да им отстъпи, защото им пречи, но те няма да отстъпят. Не съм съгласна с решенията им
Играта беше безкрайно тъпа. Това въобще няма да го коментирам. 2 от 3 игри бяха с предимство мъже.
Първата игра е тази където гласуваха.
Ани и според мен нещо е доста лабилна. Определено има нужда от малко реалност в живота. С най-добри чувства, но е зряла жена, може би има доста комплекси, но определено трябва да работи над себе си. Психиката е най-важното нещо повреме на отслабване.

# 730
  • София
Боже, как се пият 13 кафета на ден?! 🙄
Убеждавам се, че човек, както сам може да си навреди, друг не би могъл.
И аз пия много кафета на работа понякога, но 13, със захар, след като си си направил операция с цел да отслабнеш и уж да подобриш здравето си и за да можеш да заченеш, не го разбирам. Дразни философстването на Виолета.

Сега догледах епизода, кофти привкус ми остана. Не им издържаха нервите на главните участници и пресолиха манджата. Не ми харесва, че от продукцията са подбрали игри, които не са равностойни за всички. Интересно ми е, дали ако не се беше рзиграла сцената днес, на следващата игра, Тодор щеше да предложи да вървят всички с темпото на Славко? Днес за силовите игри мъжете са с предимство, утре Тодор като най-слаб мъж, също е с предимство в бягането. Много неравностойно. Марияна релано няма голям шанс на нито една игра, Миглена също. Жените като цяло не ги виждам много, много, Виолета случайно взе флага втора. Чист късмет.

# 731
  • Наблизо
Ани ме разочарова днес.Мислех,че се е постегнала,а тя показа отново колко е лабилна.
Честно казано си мисля,че има късмет че някой баламурник с нужда да мачка и управлява не я е налазил.
Познавам такива хора,те имат нужда от опека,дали ще е родители,дали приятели,те са все придатък.Дано се стегне.
Виолета изобщо не ми се коментира.Ауу как щяла да си го хаоне аууу Еди какво си.
Славко и той почна да се оплита,но го отдавам на това,че краят наближава,а на него му дойде до гуша и може но той е почнал да мисли някаква стратегия,поне да си е струвала тая мъка.
Игрите са тъпи.

# 732
На мен Ани ми се струва най-смела в момента от сините, само тя имаше кураж да си изкаже мнението, другите се чудеха как да заметат ситуацията под килима. А Славко как се фръцна...без коментар.

Подкрепям изцяло.  На Славко все не му излизат много добре сметките при опитите да прави някакви стратегии и кофтия характер (Играта с кексчетата и отборите и сега). Наистина той видя шанс да спечели  тази игра - и се опита според мен. Като не стана се включи в помощ на жените. Не казвам, че не е прав, но нямаше нужда после да се прави. Всъщност, колкото и лабилна да е Ани, поне отстоя за първи път някакво мнение.

Вили от Плевен и на мен ми е фаворит.

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 00:22 от Lygia

# 733
  • Наблизо
Вили ми е фаворит и на мен.
А за парите-Ани наистина има нужда от тях за да по-добри живота си,да обърне страницата,но ако го вземе,според мен ще идат за плащане на борчове на роднините и помощ за приятелите.

# 734
Според мен това с 13-те кафета на ден беше поредното преувеличаване на Ненчето. Ако не е първа и най в нещо, просто няма да е тя. Не искам да си представям как протича вземането на решение да си направиш такава операция, без да си опитал всички възможни неинвазивни начини, които очевидно работят.

В днешния епизод категорично се убедих, че продукцията търси скандала. Преди изглеждаше, че само Рори подпитва, но днес и Дерйя, и Нанси влязоха в тази роля, за да може да се дораздуха измислената драма. Не ги устройва на такъв късен етап в предаването да има отбори, иска им се да се прояви състезателният дух. Оставя много неприятен привкус, защото е поредният евтин сеир. Можеше да има състезание по знание, по изпълнение на дадени упражнения, по създаване на собствено меню с X продукти. Вместо да ги научат на нещо в дългосрочен план, трябва да ставаме свидетели на низки страсти.

Общи условия

Активация на акаунт