Има друг на хоризонта

• 19 001
  • 663
  •   1
Отговори
# 105
Абе да не ви развалям седянката, ама практиката показва ( не само от темите тук), че точно на този тип мъже отдадени на домакинство и осигуряване комфорта на любимата най често ги заменят с друг или само им слагат рога.
Дори отношението, което получават тук е много показателно, буквално се излива тонове хейт някой като напише как носи жена си на ръце, пък тя все недоволна и все проблеми

# 106
Битовизмите с времето все по-голяма роля играят в една връзка. Романтиката постепенно отшумява, хората си поомръзват и неща, които преди сме намирали за очарователно несъвършени в половинката, започват рязко да ни дразнят.

Това се случва горе-долу след около 3 години според някакви изследвания колко дълго ни държат розовите очила. Тогава плавно точно битовизмите започват да определят ежедневието ни и доколко сме склонни да продължим с човека до нас.

Друго нещо, което прочетох, е, че противоположностите се привличат, на за кратко и зависи в какво се изразяват противоположностите. Това, което ни държи заедно, са сходностите.

# 107
Дори отношението, което получават тук е много показателно, буквално се излива тонове хейт някой като напише как носи жена си на ръце, пък тя все недоволна и все проблеми

Ама ти май наистина нищо не си разбрал.
Хейтът в тези теми не е, защото носи жена си на ръце, а защото не му вярват, че го прави. Или че има нещо друго, което крие и не си признава.
Има немалко случаи на мъже насилници например, които също носят жените си на ръце..., когато не ги пребиват от бой.

# 108
Между другото, на близо 50, не вярвам да ти е приятно да се върнеш пак към филиите и пиците, ако си свикнал 1-2 десетилетия на домашна храна. Стомахът на 50-годишните не е като на 20-годишните.

В днешно време има десетки места, където предлагат сготвена храна и горките безпомощни мъже са спасени, хем могат да ядат готвено, хем да са сами Grinning

Аз не знам защо си мислите, че битовизмите са в основата на щастието на връзката. Не е въпросът дали мъжът участва в домакинството и колко и как са разделени всички ангажименти, а какво е разбирането, уважението и подкрепата един към друг.
Аз имах мъж, който можеше да сложи в малкия си джоб всяка домакиня и всеки ден се занимаваше с къщна работа, но това изобщо не го правеше по-търпим.

Битовизмите не са в основата на щастието, но може да са в основата на нещастието. Това е разход на време на енергия и пр. Може да е много изцеждащо. Със сигурност най-важното не е да забършеш акото на едно бебе и да ги нахраниш, има далеч по-възвишени занимания, обогатяващи децата, ама не може без това.

Хайде да не си представяне, че всички българи са като Като Брадшоу и Тузара, и само се чудят как да се метнат на някое такси и да отидат в хубав ресторант да обядват и да вечерят. На много места в провинцията нито има десетки места, нито могат да си позволят доста хора. Много българи изобщо не обядват на работа, за да пестят пари. При майка ми покрай Ковид закъсаха хотелите с клиенти, решиха, че ще използват кухнята на ресторанта към хотела, има помещение, отвориха заведение за готова храна. Изкара известно време и затвори, въпреки че беше хубава храната. Просто им идва скъпо на доста хора. Не може да бие готовата храна като цена готвеното с промоция от Кауфланд. Един разведен ергенин, ако трябва да плаща издръжка и наем, в общия случай не може да си позволи фриволността да се изхранва по заведения.

# 109
Недоволството за битовизмите идва най-вече от това, че голяма част от мъжете подценяват, принизяват и общо взето изобщо не оценяват този труд. " Ее, какво толкова има да се натисне едно копче, "седи" си вкъщи с детето, какво толкова" и подобни.

# 110
  • Обран бостан ;)
Недоволството за битовизмите идва най-вече от това, че голяма част от мъжете подценяват, принизяват и общо взето изобщо не оценяват този труд. " Ее, какво толкова има да се натисне едно копче, "седи" си вкъщи с детето, какво толкова" и подобни.

Защото имат нужда да се възстановят от тежкия мъжки труд (обикновено на бюро), да полегнат, докато яденето стане готово и пр.

Хм.

# 111
Не е само това кой какво прави. А и кой какво очаква, как е свикнал. Независимо дали е мъжът или жената във връзката.

Прахосник със скръндза посмъртно няма да се разберат, чистник с мърляч нон-стоп ще си опъват нервите, купонджия с домошар ще си разясняват чувствата до безкрай.

# 112
  • София
Да, хиляди самотни мъже живеят на "готвено от витрината". Впрочем и аз, докато живеех сама, все от работата си взимах готова храна.
Това е животът на днешно време.
Създадени са достатъчно удобства, за да може човек да си живее сам.
Затова е изключително ценно да намериш някой друг, точно за теб и да сте си ценни като личности един за друг. А не заради битовизми, деца, жилище...

# 113
  • София

Ама ти май наистина нищо не си разбрал.
Хейтът в тези теми не е, защото носи жена си на ръце, а защото не му вярват, че го прави. Или че има нещо друго, което крие и не си признава.
Има немалко случаи на мъже насилници например, които също носят жените си на ръце..., когато не ги пребиват от бой.
Тук през няколко дни един и същи мъж, според мен, пуска различни версии на историята, в която носи жена си на ръце, а тя го изгонила или той ще я напуска, и поне за мен, из цялото повествование мирише на домашно насилие и личностово разстройство. Може и да не съм права, но точно това си е класика, както и начинът, по който се жалват насилниците.

# 114
  • София
Класика! 6 месеца мъжът й говори "ти за нищо не ставаш, ти нищо не правиш". 6 дни я "води" на море, с нейни пари. Снимат се на морето. Пред обществото: "вижте ме, аз я нося на ръце".
Продължава с останалите 6 месеца на домашен психо терор. Докато дойде Коледа и пак пусне "Инстаграм снимки".

# 115
Тук преди много време една млада жена беше пуснала тема как я тормози мъжа ѝ, включително удари, но се беше логнала през ФБ и можеше да се види профилът ѝ там, профилът на мъжа ѝ - какви огромни букети тип 100 рози ѝ подарява, "за моята принцеса!!!", а тя гледа на снимката като сърна в ловен сезон, все се сещам за нея като чуя как някоя я носели на ръце. Дано се е отървала от този изрод.

# 116
Ама чакайте, кой говори за фейса, имам предвид реални истории от живота с реални хора, където се знаят отношенията им от близките им. Иначе нормално тук да не вярвате, щото коя би изхвърлила такова съкровище, но както за много други неща реалността е друга, колкото и да се твърди от бг мамите

# 117
Само хората в семейството си знаят какво става зад затворени врати.

# 118
  • София
Ама чакайте, кой говори за фейса, имам предвид реални истории от живота с реални хора, където се знаят отношенията им от близките им. Иначе нормално тук да не вярвате, щото коя би изхвърлила такова съкровище, но както за много други неща реалността е друга, колкото и да се твърди от бг мамите
Близките виждат само каквото искат. Много примери мога да дам, при които близките защитават този чудесен мъж и не вярват, дори на очите си, пък в повечето случаи близките не живеят на едно място със семейството и само жената си знае на какво е подложена вкъщи. Насилниците са страшни мазници пред публика и понеже вече са докарали жена си до нервен срив като нищо тя изглежда киселата и токсична половинка на съвършения мъж.

# 119
Още нещо съвсем по темата.

Хората, които самите те изневеряват, са много по-мнителни към половинките си и от най-малката промяна подозират, че има друг на хоризонта. А тези, които са много праволинейни в отношенията си и верни, дори и приятел да им каже, че е видял половинката им с някой друг, докато те не видят с очите си, няма да повярват.

Всички връзки покрай мен досега потвърждават тези ми заключения. Сякаш хората проектират върху останалите не само своите очаквания, но и своите действия.

Общи условия

Активация на акаунт