Има друг на хоризонта

• 18 975
  • 663
  •   1
Отговори
# 90
Между другото, на близо 50, не вярвам да ти е приятно да се върнеш пак към филиите и пиците, ако си свикнал 1-2 десетилетия на домашна храна. Стомахът на 50-годишните не е като на 20-годишните.

# 91
Нищо общо с това,което казах Крис. Но недей да го изкарваш,че едва ли не домакинската работа ти я вършиш и жена ти си пие кафето около теб и си клати краката.

# 92
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Ми ще се перем сами - а на вас кой ще върши тази част от работата, която мъжът преди е вършел?
Коя работа? Да ни лази денонощно по нервите или нещо друго имаш предвид Simple Smile

Повечето жени не се разделят с истински полезен мъж, това съм забелязала. Иначе не всеки мъж се държи като капризен ирански падишах, вече мнозина домакинстват наравно с жените или поне не са безпомощни в тая област.

A ! Ей туй е приказка.
Значи, връщаш се от работа, събуваш си обувките и почваш да домакинстваш, докато жената лежи на диванчето и цъка в нета.
Накратко - какво щастие е да си женен мъж.

# 93
Между другото, на близо 50, не вярвам да ти е приятно да се върнеш пак към филиите и пиците, ако си свикнал 1-2 десетилетия на домашна храна. Стомахът на 50-годишните не е като на 20-годишните.
Е, нямам още 50, ама да кажем, че ги наближавам - и не съм ги стигнал на домашна храна 3 пъти дневно. Жена ми готви 1-2 пъти в седмицата. И аз примерно веднъж - нещо на скарата, спагети, по-простите работи.
Другото го купуваме/поръчваме готово сготвено, и веднъж в седмицата примерно на ресторант.
Не мисля, че ще ми се промени храненето ако съм ерген.
недей да го изкарваш,че едва ли не домакинската работа ти я вършиш и жена ти си пие кафето около теб и си клати краката.
Не, домакинската работа сме си я разпределили. Някой жени обаче изкарват, че мъжете им само си клатели краката - та да се чуди човек за какво им са наистина тогава?

# 94
  • София
Скрит текст:
Ми ще се перем сами - а на вас кой ще върши тази част от работата, която мъжът преди е вършел?
Коя работа? Да ни лази денонощно по нервите или нещо друго имаш предвид Simple Smile

Повечето жени не се разделят с истински полезен мъж, това съм забелязала. Иначе не всеки мъж се държи като капризен ирански падишах, вече мнозина домакинстват наравно с жените или поне не са безпомощни в тая област.

A ! Ей туй е приказка.
Значи, връщаш се от работа, събуваш си обувките и почваш да домакинстваш, докато жената лежи на диванчето и цъка в нета.
Нали и двамата сте били на работа, и двамата имате дом, деца. По каква причина единият цъка в нета, докато другият му слугува?

# 95
  • София
Ами Криско, то и за жените важи същото, домакинската работа е много по-малко като си ергенка, камо ли без деца Joy
Хубаво, така е - ама какво тогава ни плашите: кой ще ви пере, ако жена ви си замине с децата и останете сами в къщи? Ми ще се перем сами - а на вас кой ще върши тази част от работата, която мъжът преди е вършел?

Ааа, ама, Крис, мъжът като се сдобие с жена, не очаква да живее на филия с лютеница, топлата витрина в Била, и оборот от два чифта чорапи, единият с дупка Laughing Та затова жената се чуди, защото си мисли, че мъжът ще иска да поддържа стандарта, който тя е поддържала.

# 96
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Скрит текст:

A ! Ей туй е приказка.
Нали и двамата сте били на работа, и двамата имате дом, деца. По каква причина единият цъка в нета, докато другият му слугува?

Ееееее, какви груби думи - слугува.
Значи, ако мъжът върши домакинска работа е "полезен".
Ако жената я върши - "слугува".
Не може ли и тя да е "полезна", питам аз Wink

# 97
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

A ! Ей туй е приказка.

Ееееее, какви груби думи - слугува.
Значи, ако мъжът върши домакинска работа е "полезен".
Ако жената я върши - "слугува".
Не може ли и тя да е "полезна", питам аз Wink

И тя е полезна, когато върши домакинската работа наравно с мъжа Wink

# 98
  • София
В "хубавите времена" бяхме точно така - той готвеше, аз на дивана с виното. После аз чистех. И всичко беше прекрасно.

# 99
За пореден път забихме в битовизмите.

Няма как винаги и за всичко да се търси знак за равенство, разберете го.

Вкъщи аз съм този, който се прибира по-рано от работа и естествено, че не чакам половинката, за да сървшим заедно домакинската работа, а правя това, което е необходимо.

Отделно от това, всеки си има периоди, в които не е в настроение и си цъка на телефона, а другия върши нещо. И не виждам проблем, особено ако и двамата сме ок с това.

# 100
A ! Ей туй е приказка.

Интересно, обратната ситуация е напълно в реда на нещата според повечето мъже. Но пък са много учудени защо жените им не се чувстват щастливи...
Ах, да, забравих – другият е виновен. Simple Smile

# 101
Защото имат нужда да се възстановят от тежкия мъжки труд (обикновено на бюро), да полегнат, докато яденето стане готово и пр.

# 102
Според мен в една двойка е много важно и двамата да са в еднаква степен чистници или мърльовци, зависи как го погледнеш.

Независимо кой чисти в къщата даже. Иначе на по-големия чистник все ще му е криво и ще мрънка, а другият ще се чуди за какво е тази драма и ще се оплаква, че другият намила за глупости.

# 103

В днешно време има десетки места, където предлагат сготвена храна и горките безпомощни мъже са спасени, хем могат да ядат готвено, хем да са сами Grinning

Аз не знам защо си мислите, че битовизмите са в основата на щастието на връзката. Не е въпросът дали мъжът участва в домакинството и колко и как са разделени всички ангажименти, а какво е разбирането, уважението и подкрепата един към друг.
Аз имах мъж, който можеше да сложи в малкия си джоб всяка домакиня и всеки ден се занимаваше с къщна работа, но това изобщо не го правеше по-търпим.

# 104
  • София
Честно казано и битовизмите, и това, че аз повече гледах децата, и това че чистех малко повече - не са ми тежали.
Тежеше ми отношението, което се изразяваше в едно изречение - "ти нищо не правиш". Подценяването на абсолютно всичко, което правя, за да си помпа болното его. Ето това развали всичко, а не някой си "друг".

Общи условия

Активация на акаунт