Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 25 574
  • 610
  •   1
Отговори
# 75
Четох доста теми назад и не разбрах дали прогестерона трябва да е под 1.5 или под 1 или под 2 нг/мл в деня на тригера за свеж трансфер ... моят е 1.51 нг/мл Sad

# 76
Мисля, че трябва да е под 1.. поне и на двата ми свежи към това се стремяха, но и аз съм чела че около 1.5 не е проблем 🍀

Четох доста теми назад и не разбрах дали прогестерона трябва да е под 1.5 или под 1 или под 2 нг/мл в деня на тригера за свеж трансфер ... моят е 1.51 нг/мл Sad

# 77
При мен прогестеронът е бил 1.25 имаше положителен резултат след това, но за жалост мисед.

# 78
Ние ползвахме зимот и имахме много добри резултати при второто инвитро Simple Smile

Lina9152 Много добре звучи на теория, дано и на практика Simple Smile Вярно ли е, че  този метод помагал за намаляване на ДНК фрагментация?

Аз имах първи опит свеж трансфер с 3 ембриончета на 3ти ден - биохимична, сега съм с едно, свеж трансфер на 5ти ден, положителен резултат, но си чакам датата за преглед да видим дали има сакче и още не смея да се радвам.. 🙏 та с който и лекар да съм обсъждала първия ми опит с 3те на 3ти ден всеки е твърдял, че е било безумно..

Според вас как има по голям шанс - да се вкарат повече ембриони на 3 ти ден или по-малко на 5 ти. Имахме 4 ембриона - 2 вкарахме на 4ти ден и 2 на 5ти ( но не бяха стигнали бластоцити). Нямаше имплантация Sad

annonymous 18 Според мен е вярно, че всеки случай е различен, в крайна сметка има толкова много фактори. Ние предпочетохме да чакаме до 5-ти ден, въпреки, че можеше и на 3-ти, но като изчакахме видяхме със сигурност, че ембрионите не се развиха, иначе щяхме да се надяваме 2 седмици. Но пък съм чела и че понякога 3-дневни се развиват в естествената среда и няма смисъл да се чака. Вие ли избрахте така да постъпите?

От самата стимулация е. Не се притеснявай. Ще има още много и не означава, че нещо се е спукало.

Здравейте, някой имал ли е прозрачно воднисто течение по време на стимулация. Днес е едва 8 ми ден и според мен е рано да се е пукнал някой фоликул

Да и аз имам, почна от 6-ия ден, но вече знам, от предните опити и нося еднодневни превръзки, няма как...

# 79
По принцип се води, че намалява значително ДНК фрагментацията. При първия ни опит всички ембриони спряха развитие на ден 3, при втория със зимот замразихме 4 ембриона. За съжаление един завърши с мисед заради монозомия (може да е заради днк фрагментация, може и да е случайна грешка, никой не може да каже), при втория нямаше имплантация, за последните два предстои да разберем дали всичко е ок. Ембриологът ми каза, че и Макс, и Зимот са доста ефективни за намаляване на днк фрагментацията.

# 80
Добро утро момичета приемам дуфастон от Вторник по изчисления на лекарката ми трябваше да ми дойде цикъла на 5 май ,но той дойде днес . Акушерката ми каза като дойде да си чуем за подготовката … Ще и пиша след малко. Днес клиниката не работи а до Понеделник ще ми е, трети ден от цикъла няма ли да е късно за подготовка .

# 81
Подготовка за какво? Стимулация, трансфер? В най-общия случай се започва на 2-3 ден, което не би трябвало да е проблем.

# 82
Подготовка за какво? Стимулация, трансфер? В най-общия случай се започва на 2-3 ден, което не би трябвало да е проблем.
Подготовка за трансфер .

# 83
Подготовка за трансфер .
В болница Надежда вече викат на преглед за ЗЕТ около 8-10-ти ден от цикала, така че не би трябвало да имате проблеми.

# 84
Момичета, тази вечер сложих тригер в 21:00 и в понеделник сутринта предстои пункция. Нямам много фуликули, изобщо не реагирах добре на Елонва, а после продължихме с Мериоферт и Пурегон. Все пак, дано имаме късмет и дано Бог е с нас 🙏❤️

# 85
Добро утро, момичета! Тези от вас, които са взимали Регулон, след като го спряхте, първият месечен цикъл като продължителност как ви беше?
Моят цикъл по принцип е 30-32 дена, но след пункцията съм вече 2 цикъла на Регулон, като и двата пъти ми идва на 26-тия ден.
Подготвям се за трансфер на модифициран ЕЦ и ме викат на 13-тия ден за преглед. Започвам да се чудя, ако ми е изместен цикълът, дали няма да е късно 13-ти ден.
На повечето места чета, че заради възстановяването на естествените хормони, първият цикъл може да е с по-късна овулация, но вчера пък прочетох, че на някои момичета им се е скасил Ц след пункция.

# 86
Не се тревожи! Каквото стане, ти си направила всичко, което е зависило от теб. Не винаги много фоликули означава много и качествени яйцеклетки. Често
многото фоликули са празни. И едничка да има, важното е да е узряла и здрава. Стискам палци ❤
Момичета, тази вечер сложих тригер в 21:00 и в понеделник сутринта предстои пункция. Нямам много фуликули, изобщо не реагирах добре на Елонва, а после продължихме с Мериоферт и Пурегон. Все пак, дано имаме късмет и дано Бог е с нас 🙏❤️

# 87
Leda* Благодаря ти за милите думи! Абсолютно съм съгласна.
Успяха да извлекат 6 яйцеклетки, 3 от тях зрели. Днес ми се обадиха от ембриологията и ме зарадваха с новината, че и трите са се оплодили 🙏❤️ На 8.5 ни искат в клиниката. Дано всичко е наред 🙏

# 88
Момичета, обръщам се с молба за помощ и съвет.
Миналият месец започнахме по дълъг протокол. Имах два задържани фоликула, но се надяваме блокираща инжекция да ги смали и да изчезнат. Предишната стимулация беше февруари месец, но нямаме ембрионче.
Тази седмица получих бъбречна криза с пълно блокиране на единия бъбрек. На системи с антибиотици и противовъзпалителни съм вече четвърти ден. Очакваше се, ако всичко е наред и изчезнат фоликулите към края на месеца да започнем стимулация. Сега вече нещата стоят различно... Чувала съм, че не е препоръчително да има лечение с венозен антибиотик скоро преди стимулацията, тъй като това засяга качеството на яйцеклетките. Заради почивните дни още не съм се свързала с репродуктивния ми лекар.
Допускам, че е възможно бъбрекът да страда и заради медикаментите. Аз приемам и доста добавки с надеждата да повиша качеството на яйцеклетките.
Какво бихте ме посъветвали? Били ли сте в подобна ситуация?

# 89
Момичета, обръщам се с молба за помощ и съвет.
Миналият месец започнахме по дълъг протокол. Имах два задържани фоликула, но се надяваме блокираща инжекция да ги смали и да изчезнат. Предишната стимулация беше февруари месец, но нямаме ембрионче.
Тази седмица получих бъбречна криза с пълно блокиране на единия бъбрек. На системи с антибиотици и противовъзпалителни съм вече четвърти ден. Очакваше се, ако всичко е наред и изчезнат фоликулите към края на месеца да започнем стимулация. Сега вече нещата стоят различно... Чувала съм, че не е препоръчително да има лечение с венозен антибиотик скоро преди стимулацията, тъй като това засяга качеството на яйцеклетките. Заради почивните дни още не съм се свързала с репродуктивния ми лекар.
Допускам, че е възможно бъбрекът да страда и заради медикаментите. Аз приемам и доста добавки с надеждата да повиша качеството на яйцеклетките.
Какво бихте ме посъветвали? Били ли сте в подобна ситуация?
Първо ти пожелавам бързо оздравяване. Лично аз бих изчакала, но все пак го изкоментирайте с лекаря ви. Знам, че всички искаме колкото се може по скоро да ни се случат нещата, но все пак здравето ни е на първо място. Пожелавам ви успех и нещата да се наредят по най-добрият за вас начин! 🍀🙏

Общи условия

Активация на акаунт