Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 25 551
  • 610
  •   1
Отговори
# 60
Вelieva23
Акушерка ми каза че ще пуснем МБ микробиология поне така си мисля аз ..
Благодаря за информацията 🙂

# 61
Ние ползвахме зимот и имахме много добри резултати при второто инвитро Simple Smile

Здравейте отново, някоя да е ползвала допълнителна техника за избиране на сперматозоиди - зимот? Ние се съгласихме тои път да го пробваме.
Semirra, на мен менопур не ми се отрази добре - Я с лошо качество и качих много кг. Сега пак ми изписаха ovaleap 375 дозичка.

# 62
dragon.fly,
Да, благодаря, на други медикаменти ще съм, но отново по дълъг протокол, заради тежката ендометриоза.
Момичета, аз имам и следния въпрос. Как се процедира при задържани фоликули? След стимулацията имах един,  който беше 7 см, сега 3 месеца по-късно е спаднал до 5 см. Започнахме по дълъг протокол, сложена ми е депо инжекцията, но ако не изчезне, няма да започнем стимулация. Имали ли сте такива случаи?

# 63
dragon.fly,
Да, благодаря, на други медикаменти ще съм, но отново по дълъг протокол, заради тежката ендометриоза.
Момичета, аз имам и следния въпрос. Как се процедира при задържани фоликули? След стимулацията имах един,  който беше 7 см, сега 3 месеца по-късно е спаднал до 5 см. Започнахме по дълъг протокол, сложена ми е депо инжекцията, но ако не изчезне, няма да започнем стимулация. Имали ли сте такива случаи?
Аз имах задържан фоликул от предната стимулация, но докторът го знаеше него и по време на пункция просто го изтегли.

# 64
Леда, след инсеминация с кломифен имах задържан 5см. Чакахме го един цикъл да се смали, но нарасна на 7см и след това два месеца пих противозачатъчни, за да се изчисти. Но пак си е строго индивидуално.
Странно ми е, не се ли притесниха лекарите на тези 7см? Голяма беля може да стане, ако се спука на тези размери! Аз спрях тежки тренировки и натоварвания за всеки случай.
Успех!

# 65
Да, да, казаха да огранича физическото натоварване, особено резките движения. Както и приемах Зафрила по 2 таблетки на ден. Смалил се е, сега е 5 см, но все още е там.
Лекарят каза, че не е добре да започваме стимулация с наличен голям фоликул, защото може да нарасне отново от хормоните и да се спука в неподходящ момент от стимулацията, с което да обърка цялата стимулация. Така че не е вариант да бъде пунктирана и неговата течност по време на пункцията на нормалните фоликули от стимулацията.
Това, което ме притеснява е, дали ще изчезне и ако не изчезне как продължаваме. С още една депо инжекция ли? 🙄

Леда, след инсеминация с кломифен имах задържан 5см. Чакахме го един цикъл да се смали, но нарасна на 7см и след това два месеца пих противозачатъчни, за да се изчисти. Но пак си е строго индивидуално.
Странно ми е, не се ли притесниха лекарите на тези 7см? Голяма беля може да стане, ако се спука на тези размери! Аз спрях тежки тренировки и натоварвания за всеки случай.
Успех!

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 16:20 от Leda*

# 66
Здравейте, някой имал ли е прозрачно воднисто течение по време на стимулация. Днес е едва 8 ми ден и според мен е рано да се е пукнал някой фоликул

# 67
От самата стимулация е. Не се притеснявай. Ще има още много и не означава, че нещо се е спукало.

Здравейте, някой имал ли е прозрачно воднисто течение по време на стимулация. Днес е едва 8 ми ден и според мен е рано да се е пукнал някой фоликул

# 68
Нормално е, дори да е в огромни дози. От естрогена заради стимулацията. Не се притеснявайте, не е овулация Simple Smile

# 69
Здравейте момичета вчера бях на преглед .
Всичко е наред изписаха ми Дуфастон 3 по 1 на ден за 5 дни ☺

# 70
Lh-fsh polymorphism test - прави се в геника. Но по-скоро е нещо, за което да се консултирате с доктора си - ако не знае как да го изтълкува няма смисъл да си го назначавате сами. От Мемориал ми го назначиха.

Може ли малко инфо за това изследване? Не го намирам на сайта на генека.

# 71
Пишете на лично, че съм в движение и по-късно ще събера инфо и ще пиша.

# 72
При мен е слузесто, прозрачно. Точно като при овулация. Аз съм на ден 10 вече. Много малко ДФ се видяха във вторник - само три. На тях и разчитаме. Тръгнали са много малки, но няма как да се развият на този цикъл. Дано имаме късмет 🙏

# 73
Според вас как има по голям шанс - да се вкарат повече ембриони на 3 ти ден или по-малко на 5 ти. Имахме 4 ембриона - 2 вкарахме на 4ти ден и 2 на 5ти ( но не бяха стигнали бластоцити). Нямаше имплантация Sad

# 74
Аз имах първи опит свеж трансфер с 3 ембриончета на 3ти ден - биохимична, сега съм с едно, свеж трансфер на 5ти ден, положителен резултат, но си чакам датата за преглед да видим дали има сакче и още не смея да се радвам.. 🙏 та с който и лекар да съм обсъждала първия ми опит с 3те на 3ти ден всеки е твърдял, че е било безумно..

Според вас как има по голям шанс - да се вкарат повече ембриони на 3 ти ден или по-малко на 5 ти. Имахме 4 ембриона - 2 вкарахме на 4ти ден и 2 на 5ти ( но не бяха стигнали бластоцити). Нямаше имплантация Sad

Общи условия

Активация на акаунт