💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 31 859
  • 747
  •   2
Отговори
# 480
Момичета, какво пиете за контракции? Аз съм на 3X2 Магнерот, но продължавам да имам контракции, особено вечер.

# 481
Аз съм на същата доза Магнерот и аз вечер имам, а през нощта се и будя от контракции. Аз съм със серклаж и чакам с нетърпение другата седмица на прегледа да си питам доктора. Знам, че ми помага да пия повече вода и намаляват.
Момичета, какво пиете за контракции? Аз съм на 3X2 Магнерот, но продължавам да имам контракции, особено вечер.

# 482
На същата доза съм. Вашите болезнени ли са или просто стягане?

# 483
Тези, които ме будят през нощта болят, пия вода (първите пъти от страх взимах и но-шпа), отивам до тоалетната, лягам и след това спира да боли, а бебчето продължава още час да беснее.

На същата доза съм. Вашите болезнени ли са или просто стягане?

# 484
Аз пия магнерот.Сега сме на море и увеличих малко дозата.Гледам да легна за малко ако усетя , че съм се преуморила.Малко трудно,но...надявам се след толкова стоене права и движение да нямам проблеми.

# 485
Не са болезнени, само стягане, но е супер неприятно. Изписа ми това лекарство с Алфа липоева киселина, но не мога да го взимам -огромни е и ще го питам за алтернатива.

# 486
Здравейте!

Може ли да ми препоръчате общопрактикуващ лекар (по възможност педиатър) в района на жк. Красно село, Хиподрума, Лагера, Белите брези, Кривата река - София. Simple Smile))))

# 487
Здравейте,
В момента съм две седмици болничен, седналото положение в офиса вече трудно се търпи - доста дискомфорт, оток и получих за награда една разхирена вена. АГ-то ми предложи да отида на комисия след изтичането на тези две седмици. Доста неща говорих с нея на последния преглед и пропуснах да попитам каква е процедурата за това.

Някоя от вас дали може да ме въведе в процеса за удължаване на болничния чрез комисия?

# 488
Лл или АГ могат да ти пуснат 14 дена болничен , после отиваш на комисия платена или с направление от АГ.Там те преглеждат и ти издават до 30 дена болничен.После пак се ходи за още 30 дена.
Мен Аг ме посъветва къде мога да отида на комисия (негова колежка) и каза , че мога да си платя или да ми даде направление.Аз си платих.Втория също ще го платя , защото няма кога да взема направление

# 489
Вие чувствате ли се подути във интимната област, и защо се подуваме някой, интересувал ли се е.

# 490
В Интернет доста подробно може да се прочете.
Свързано е с нарастващото бебе, то притиска кръвоносните съдове и пречи на нормалната циркулация на кръвта. Не е по-различно от отока в краката. Помагат легналото положение и най-вече, когато краката са над новото на сърцето, за да може гравитацията да се включи в циркулиращата на кръвта.
Това е в случай, че нямате други симптоми съпътстващи подаването.

Вие чувствате ли се подути във интимната област, и защо се подуваме някой, интересувал ли се е.

# 491
Здравейте,
Някоя има ли задух?
Как се справяте?само наляво, ако спя съм ок

# 492
Здравейте,
Някоя има ли задух?
И аз имам ама повече като ходя или съм изкачвала стълби. То в тази жега и да не си бременна пак ще имаш задух 😃

# 493
Здравейте,
Някоя има ли задух?
Конкретно при лежане ли имате предвид? Ако да, при мен също започна да се появява от скоро като съм легнала по гръб. Бебетата вече са по-големички и могат да ни притиснат разни кръвоносни съдове и от там се получава този задух, затова вече трябва да избягваме лежането по гръб. Може да се появят и други симптоми като главоболие, замайване, гадене. При смяна на позата трябва да изчезнат неразположенията.

# 494
Здравейте, момичета, отдавна следя темата и дойде и мой ред да се включа. Чакам октомврийче, в момента съм 27 г.с. и основният ми страх в момента са контракциите. От тази седмица позачестиха, като по насока на моя АГ останах три дни в болница на системи, уж профилактично, но не знам дали имаше ефект.
От четвъртък, след изписването съм на 3х2 магнерот и 1 х циклогест, като продължавам да си имам безболезнени свивания, 1-2 на час и може би повечко нощем.
Последният ми преглед беше в петък и докторката каза, че не е притеснена, но аз не спирам да се тревожа и не знам какво да правя, освен да лежа и да си пия лекарствата.
Има ли някой друг в такава ситуация? Броите ли по колко контракции имате? Знам, че всичко е физиология, но ме притеснява, че са повече от стандартното за този месец и че не виждам резултат от терапията. Изкушавам се пак да ида до спешното, за да не стане беля...

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 08:11 от summer_me_123

Общи условия

Активация на акаунт