С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 30 886
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
Аз все се сещам за една позната, според която майка й не спи много и умре да й угажда и гледа децата. Тя си била такъв човек.

# 586
  • Варна
Ще гледам внуци, но не постоянно. Да не се очаква да се разчита на мен за отглеждане.
Е, и аз не мисля , че ще е постоянно, хайде сега..А и днешните майки са доста независими.  Аз един син имам , не съм го отглеждала у дома много дълго изобщо и съм била личност със социален живот, работа ,  пътувания и всичко останало / гледах си живота и контактите/ . Не съм била майка, чиято пъпна връв е била свързана до 1 клас с детето , никак даже..Не ми  е било лесно с малко дете на моменти, но така ми е било добре и съм го чувствала. Да, не е винаги съм имала помощ , но някак сме се организирали и приятелки са ми помагали много  . Просто когато съм искала помощ от свекърва , не съм я получавала , да кажем.Поне тогава , когато имах нужда, беше много кратко време това обаче .Просто си мисля, ако съм жива и здрава бих помагала, колкото мога на едно младо семейство, така смятам сега, но още съм на 45 , и не знам колко ще съм ок след 15 години да кажем . Ако иска някой помощта ми де..Stuck Out Tongue

# 587
Дъщеря ми като малка мразеше сборните групи в градината. Имах възможност да я вземам по цяло лято на работа с мен. Един ден ми казва - като имам деца,  ще ги гледаш лятото и тях, за да не ходят на сборна. Отговорих й, че няма проблем, ако сега отиде при нейната баба, тя да я гледа. Така би било честно спрямо мен. Размисли и каза - ще си ходят на сборни групи, нищо им няма. Та се надявам с това да сме сключили сделка,  относно отглеждането на внуци. Едно дете ни е, но не горя от желание да отглеждам внуци постоянно. Все пак чакам моето време за моите си неща.
Плюс това връзката баба-внуче не се гради от честото виждане, а от качеството му. Може всеки ден да са заедно и да не си говорят въобще.

# 588
  • France
Хубаво е да има връзка между внуци и баби и дядовци. Но нека това да не минава през снахите, плийз.

# 589
  • Варна
Хубаво е да има връзка между внуци и баби и дядовци. Но нека това да не минава през снахите, плийз.
Е, те майките на тези внуци са снахите.Нали се сещаш, че ако не сте близки, кой знае каква връзка няма да има баби-внуци.Даже никаква.Само кръвна връзка, която за моите разбирания никаква връзка не е.

# 590
  • София
Е, те майките на тези внуци са снахите.Нали се сещаш, че ако не сте близки, кой знае каква връзка няма да има баби-внуци.Даже никаква.Само кръвна връзка, която за моите разбирания никаква връзка не е.

Защо?
В крайна сметка, ако двама души не се харесват, но са свързани с поне други двама, на които и двамата държат - не е казано, че първите двама трябва да са близки, да се харесват и дори виждат, за да се изгражда и поддържа връзка с другите. В смисъл бабата и дядото могат да се виждат със собственото си дете и неговото, а снахата/зетят това време да си го има за лично.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 23:31 от gg__

# 591
  • France
Напротив, в единствената седмица, когато свекърите виждат внуците си, ние с ММ сме на почивка. Няма никаква корелация между близостта на снахата със свекърите и близостта на внуците с дядото и бабата им. Ето, моите деца си бяха много близки с баща ми, докато ММ и баща ми комуникираха трудно заради езиковата бариера.

# 592
  • Варна

Защо?
В крайна сметка, ако двама души не се харесват
Е това е, ако не се харесват. Това е двустранен процес и се усеща, никой няма да се натрапва ако вижда че не го харесват и е нежелан . Никой не може насила никого да накара друг, каквото и да е . Зная го.
Аз имах предвид нещо съвсем друго. Когато детето ти е малко и имаш нужда да го оставиш един следобед на баба му, да можеш да разчиташ и да не ти е неудобно . Примерно .После като са ученици и пораснат  вече е лесно. Тогава да градят силна връзка за  1 седмица в годината щом е така. Ако това е идеята.
 От цялата полемика исках да кажа едно само - че ако хората са човечни и подходят с  разбиране и симпатия един към друг могат да се изградят едни нормални взаимоотношения Simple Smile. Не официални, а съвсем истински. И ги има- виждала съм с очите си.
Лека нощ, дами Simple Smile

# 593
  • София
Не е вярно това. Със свекъра ми бях прекратила отношения, но синът ми се виждаше с него много по-често, отколкото с майка ми.

# 594
Аз бих гледала  внуче, но аз имам момиче. Ако ставаше въпрос за снаха сигурно нямаше да съм толкова навита. Твърде големи изисквания се поставят и голям контрол. Нас на времето ни делегираха на бабите, телефон баба ми нямаше, така че всички решения е вземала без някой да и слага хомот на врата. Имам желание да се грижа за детенце, но не и да изпълнявам списъци с правила и забрани.

Всъщност ще се радвам да имам изобщо внуче някой ден,  че сега като гледам повечето от младите имат други планове. Или ако е на другия край на континента , ще го гледам само по Вайбър.

# 595
Майка отгледа децата на брат ми, като малкото го пое още на 20 дни ли беше, на 40 ли, защото снахата се върна на работа. Та става дума за истинско гледане, не за помощ за час. Аз живеех при майка, ММ беше в чужбина, имах дете на 3г и бебе, беше ми трудно съвсем сама, но след цял ден гледане на друго бебе, майка се прибираше каталясала, беше около 70, но вече с болести, та не беше в състояние да ми помогне. А и моите бяха ревливи, искаха все аз да ги нося, приспивам, храня и т.н, абе, искаха си мен.
Ставало ми е криво, че ми се налага да се справям ама наистина съвсем сама, но все пак драми не е имало. Аз си бях вкъщи, трудно-лесно, това е,  снахата се върна на работа и майка беше нужна там, не искаха да оставят новородено на чужд човек и ги разбирам.

Та ето, нали затова е думата, че свекървите гледали децата на щерката, а не на снахата. При нас беше друго. Пък майка обича и мен и внуците си и не ги е делила и не съм чувствала, че предпочита другите.

# 596
Горе долу пак се опира до това, че само жените трябва да гледат едно дете. Като е бебе ок, но после като по-голямо внуче, даже се написа снахите да се стягат, а не техните синове да си гледат децата.

# 597
  • France
Ако наистина имаш нужда от помощ, ще я поискаш. Защо трябва да си близка с този човек?

# 598
  • София
А и реално преди да се запознаеш със свекървата, имаш близки. Те не се изпаряват. Защо свекървата се спряга като единствен/основен вариант за помощ?

П.П. Говоря от гл. т. на снахата. Ако става въпрос за сина, е друго.

# 599
  • France
Пък и в общия случай тя е майка на сина ù (при нас не е така), той да си я пита. Защо все до снахата трябва да опират тези неща?

Общи условия

Активация на акаунт