С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 30 828
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
  • Пловдив
Няма как само майката и бащата да гледат детето, нали по 8 часа минимум са на работа.
Има как. Не ми се спори, но на нас не са ни гледали децата баби.

# 736
Значи да се пеят песни от време оно е разрешено, от телефон - не е. То голям лабиринт Simple Smile За какво й направихте забележка? Simple Smile

Когато пееш на едно дете, то вижда как се движат устните, какви звуци издават. Пък като му пуснеш телефона нищо не правиш.
Пример: Майка ми няколко дни подред пя на детето "У дома часовник трака". Това беше преди няколко седмици. Преди няколко дни чувам, че детето само си пее песничката. И смятай как я е пяло проговарящо дете, че да разбера думичките и текста.
И още мнооооого такива примери.

И разбира се, че има как родителите само да си гледат детето. Ами ако нямат баби и дядовци? Не съм чула това да е условие за възпроизвеждане.

# 737
Ти не си ли беше стояла в къщи, извинявай, ако бъркам.
Аз говоря за двама работещи родители. Ако единият не работи или са хоум офис нещо, да. Иначе ако са на пълен работен ден, това са вариантите - градина, или друг човек (баба, бавачка...).

Няма как само майката и бащата да гледат детето, нали по 8 часа минимум са на работа.
Има как. Не ми се спори, но на нас не са ни гледали децата баби.

# 738
  • Пловдив
Да, стоях. Третия беше вечно болен. Тръгнах на работа, когато той тръгна на училище. Затова първия не е ходил на лятна занималня, но втория и третия са ходили. Особено третия си ходеше включително лятото между 4 и 5 клас.

# 739
Нали и аз това казвам. Не на всички деца градината им понася, някои боледуват непрекъснато, други просто не се приспособяват. Но тогава трябва някой да ги гледа, а не всички родители могат да си позволят (или го искат) един да не работи.
При двама работещи родители, за които градината не е добър вариант, просто не става "Сами си гледаме децата ".

# 740
Да си виждаш внучето от време на време за да прекараш време с него е нормално. Особено ако това внуче е вече в осъзната възраст. Ама да помагаш - не! Не е ролята на бабите да помагат.

Менопаузата е еволюирала в жените, защото помагат да се грижат за внуците и така човечеството успява да се развие, ама не било ролята им да помагат. Да бе да. Точно такава им е ролята.
Предполагам мога да имам различно мнение, не само “друг път“?

В крайна сметка всеки е свободен да си гледа децата както прецени, личното ми мнение е, че когато двама души създават семейство и дете, те са хората, които основно трябва да се грижат за него и да го възпитават.
Всяка помощ от баби и други хора е добре дошла, при възможност от тяхна страна и съгласие на родителите.
И е крайно несериозно да се намесва обичта тук.
Ако някоя баба няма възможност да помага за отглеждане на внуче, това категорично не означава, че не го обича.

Тук не говорим за липса на възможности, а за липса на желание

# 741
Е добре де, ако стане нещо с бабата, която помага, какво ще правят? Ще намерят начин, разбира се.
За тия неща също се мисли като правиш дете.

Zimk, ако се пенсионираш, когато влизаш в менопауза, окей  Grinning Светът обаче ме е устроен така.

# 742
  • France
Само че менопаузата е ново явление, защото масовото е било жената да умира преди това. Най често по време на поредното раждане.
Моля ви, бъдете по изискващи към източниците, които цитирате

# 743
Аз ще помоля за линк към някакво научно доказателство за еволюцията на менопаузата, та да може бабите да си гледат внуците. Благодаря!

# 744
Значи да се пеят песни от време оно е разрешено, от телефон - не е. То голям лабиринт Simple Smile За какво й направихте забележка? Simple Smile
Екранното време до третата година е много вредно.
А и след това трябва да е ограничено.
Няма никакъв лабиринт, а мързел на хората да се занимават с децата и най-лесно е да им пуснеш анимация да се зомбират.

# 745
  • Пловдив
Нали и аз това казвам. Не на всички деца градината им понася, някои боледуват непрекъснато, други просто не се приспособяват. Но тогава трябва някой да ги гледа, а не всички родители могат да си позволят (или го искат) един да не работи.
При двама работещи родители, за които градината не е добър вариант, просто не става "Сами си гледаме децата ".
И ако няма баби, или живеят в друга държава как се справят семействата?!

# 746
По някакъв друг начин - примерно нает персонал, който пак не е "Сами си гледаме децата".

Винаги трябва да се включи още някой, то е ясно, ако родителите работят извън дома.

# 747
  • Пловдив
По някакъв друг начин - примерно нает персонал, който пак не е "Сами си гледаме децата".
А-ха. Е ок, моите деца са свободни да си наемат който пожелаят. И който могат да си позволят. Ако не - има общински детски градини.

# 748
Детегледачки или кооперативи, или има жени, които гледат в къщата си няколко деца нелегално. Това за чужбина.
Ако са по-големи има занимални и кемпове.

# 749
  • France
Аз ще помоля за линк към някакво научно доказателство за еволюцията на менопаузата, та да може бабите да си гледат внуците. Благодаря!
Един бърз рисърч за продължителността на живота през палеолита, неолита и дори "съвременното" средновековие ще е достатъчен.

Общи условия

Активация на акаунт