Жените без корекции

• 18 375
  • 518
  •   1
Отговори
# 90
Ама аз казах, че няма една хомогенна група "българката", има поне два главни подвида. И само ЕДНИТЕ си личат, другите не. Нашето семейство редовно бива заговаряно на английски по ски курортите ни, даже в Германия една немкиня помоли половинката да и наглежда бебето, докато влезе в магазина. Както се шегуваше той после - ако е знаела на какъв тъмен балкански субект си подарява детето... Ама явно не се  е познавало Simple Smile

Има и трета група, които, за съжаление, не си личат, че са българи. Аз съм от тях. Досега никой не ме е помислил за шведка, датчанка, англичанка и пр. развити нации, ама са ме бъркали редовно за коренна жителка на неприятни места като Анадола, Сирия, държави, завършващи на -стан, и ми оглеждат дълго личната карта и паспорта, все едно съм терористка, искаща да се качи на самолета или да им влезе в държавата.

# 91
Няма нищо високопарно или злобно. Това са ми впечатленията,тази чалга визия не може да се обърка. Да ,принципно българката е красива жена,но прекалените корекции по тях си личат от километри.

# 92
  • Пловдив
Цитат
...са ме бъркали редовно за коренна жителка на неприятни места като Анадола, Сирия, държави, завършващи на -стан, и ми оглеждат дълго личната карта и паспорта, все едно съм терористка, искаща да се качи на самолета или да им влезе в държавата...
Мъжа ми един път го спряха на летището в Истанбул и го отведоха някъде да го проверяват детайлно. С мен и още една двойка, към нас нямаха претенции. После си правихме майтапи, че понеже е от Разград, са го усетили, че подозрително прилича на техен - нали в Разград дори българите са турци, и т.н. Но май просто се оказа, че са го объркали с друг българин с подобно име, който имал да плаща в Турция катаджийска глоба.
Пак него, понеже е мургав, в командировка в Алжир не искали (преди показване на документи) да го пуснат в хотела при колегите му, взели го за местен - с тях имало група местни, която не била настанена в хотела.

# 93
Разпознават се конкретни прослойки, които си имат специфични характеристики.
Разпознавам и различавам например българи, руснаци, албанци, сърби и т.н. По същия начин мои познати от други части на света разпознават и различават сирийци от кюрди, корейци от китайци и японци, бразилци от аржентинци и т.н.

# 94
Вървя из Будапеща един следобед и виждам насреща жена, с ултракъса рокля, с кожа, препечена от солариума, изрусена изгоряла коса със зверски обем, надути джуки. Като цяло приличаща на жрица на любовта или тръгнала на чалготека. До нея вървеше застаряващ мъж в екипче Адидас. Двамата бяха като гротеска насред тълпата от мести и туристи. Казах тези са или българи, сърби, украинци... на български говореха. Та тази прослойка си личи отдалече сред тълпата от нормално изглеждащи хора.

# 95
  • Melmak
Българката е най-красива без всичките тия джуки, вежди, филъри и подобни! Защото просто много се вижда и е прекалено.
До скоро даже не се говореше, че филър не се разгражда ей така. Има жени сякаш не могат да се видят в огледалото, мигрирал филър в зоната под носа и те блъскат още. Отиват при някоя козметичка да ги набоде за 300 лв с нещо с неясен произход, а не отидат при лекар. То и лекар не е гаранция за хубав резултат!

# 96
  • София
Разбира се, че има специфични черти, които си личат и след няколко поколения.
Мен винаги ми хващат гръцките и италианските корени. И на двете места не ми вярват, че съм българка.
Съпругът ми е със сръбски и абхазки (и гръцка кръв има, но тя не му личи). За сърбин минава по-трудно, защото не е твърде висок, но редовно го вземат за хърватин в Европа, а в Турция веднага го вземат за чеченец.
Българите в чужбина и аз ги различавам, но невинаги е с лошо. По-скоро идва от генотипа и от начина на обличане. Това важи и за други типове. Никога не бих сбъркала една римлянка, нито пък една скандинавка.
Преди дни засякохме в един софийски магазин едно съвсем обикновено семейство. Още отдалеч казах на моя съпруг, че се хващам на бас, че са викинги. Хем не се отличаваха с ръст или цвят. Просто формата на лицата, фигурите, погледите, стилът на дрехите. Оказаха се шведи.

За корекциите конкретно. Около мен приятелките ми са между 45 и 55. Жени с добро образование и сериозни професии. С корекции - от тези видимите, водещи вече до гротеска - са само 2, но и двете имат сериозни лични проблеми, несигурност, комплекси и т.н. Вярват, че корекциите ще ги направят уверени и привлекателни, но по-скоро са вече на етап мания и не приемат чуждо мнение. Всички останали се поддържат с козметика, спорт, здравословен живот, диети, масажи и подобни. Много от тях (всяка втора) има леки корекции на границата между козметични и хирургични (мезоконци, малко филъри и до там). Малко от тях (може би всяка четвърта или пета) имат хирургична намеса и тя е от типа на блефатопластика, корекция на носна преграда, повдигане на гърди, прибиране на гънки на корема тип "престилка" след раждане и това е.

# 97
Българката е най-красива без всичките тия джуки, вежди, филъри и подобни! Защото просто много се вижда и е прекалено.
До скоро даже не се говореше, че филър не се разгражда ей така. Има жени сякаш не могат да се видят в огледалото, мигрирал филър в зоната под носа и те блъскат още. Отиват при някоя козметичка да ги набоде за 300 лв с нещо с неясен произход, а не отидат при лекар. То и лекар не е гаранция за хубав резултат!

Отиват при козметички, защото лекарите отказват да им сложат желания mega обем! Моята е една от най-добрите в страната, техниката й е отлична, аз съм алергична по принцип, но досега проблеми с филъра не съм имала. Та тя ми е разказвала, че над определени ml-и директно отказва, няма нужда от парите, тя пациенти има бол, но казва, че се гордее с работата си и не желае жени с гротескни резултати да се разходжат и казват, че тя им е надула устните, скулите и тн.

# 98
Само на мен ли ми изглежда че тези снимки на Нина са и с по доста годинки разлика, на тези в ляво е много по-млада май? При някои жени има такова хлътване с годините, то и цялото й лице си е загубило тези почти детски черти от първата снимка. Но не при всички жени клепачите "падат" върху окото, при други очите изглеждат по-хлътнали навътре като намалеят мазнините в лицето.
Не само на теб. Според мен нищо не пипала Нина Добрев, а това са си възрастови изменения на очите. С остаряване то хлътват при някои хора. На майка ми са по този начин. С годините хлътнаха и клепача стана много голям. Снимката с Каролина Ферраз и на жена, която е направила силна гримаса, докато говори и веждите и показват емоция, а не корекция.  На тази тук ми изглежда доста естествена, дори и да е правила такава операция
В моето обкръжение нямам много познати с корекции, но всяко нещо с мярка, което ще подобри самочувствието на човек е за предпочитане, пред това цял живот да се притесняваш от вида си. Но всеки си решава за себе си. Дамите с определен еталонен вид на нещо средно между Барби и секс кукла, си имат своя таргет група, която си ги предпочита.

# 99
На фона на масовото "коригиране" на каквото и да е - цици, устни, вежди, носове, уши и т.н., жените без корекции ставаме малцинство, та хич не се чувствам демоде. Чувствам се био жена. Simple Smile

Аз изобщо не виждам масово “коригиране” около мен. Живея в Канада. Единствените “патешки устни” бяха на момичето, което ми прави педикюр, а то беше някъде от близкия изток.  Ако има жени с пластични корекции, то те са толкова дискретни, че изобщо не се забелязват, но поне в моето обкръжение няма такива.
Хаха, не виждаш “масово коригиране” именно защото живееш в Канада. Ела в България и се разходи до кой да е Мол и ще се нагледаш на корекции за години напред Joy
Бях преди две лета. Видях се с няколко близки, включително млади момичета, но не видях корекции. Може от тогава до сега нещата да са се променили.

# 100
Не съм видяла на живо устни, които да не  личат. На снимка може, защото снимките имат автоматична корекция, освен че и масово се манипулират снимки, но истинските устни винаги имат леки "бръчици", дори и в млада възраст, не стоят толкова гладко и неестествено, а пък фалшивите често имат и някакви топчета при недобро поставяне може би, понякога изглежда все едно херпес ще им излиза на наболите се
Виждала съм, имах колежка с която работихме всеки ден една до друга. Минаха 2-3 години когато случайно разбрах че си слага по малко филър в горната устна от време на време. Така се случи че я видях веднага след като беше инжектиран, което тя по принцип не допускаше да се види на работа, иначе сигурно и още нямаше да знам.
Малко количество и съобразено с нейното лице, съвсем естествено си стоеше.
На това казвам разкрасителна корекция, а не на тия страхотии които за съжаление наистина стават често срещани.

# 101
  • Paris, France
Не само българките си правят козметични корекции. В някои райони на САЩ е пълно с чикани, на които задниците и циците са 100% уголемени хирургически. Също и черните американки правят много корекции. Даже мисля, че сред латиносите в Америка е много по-разпространена пластиката, отколкото в България или Русия. Тунингованите рускини, които виждате в Лондон, Женева и Монако са малък процент от населението им. В големите руски градове е пълно с дебели, широки, плоскогъзи тьотки, които както и да се гримират, хич не са красиви. След тунингованите се обръщат глави ако не се чупят вратове и в метрото почти няма такива. И в Русия има естествени и красиви жени, но много зле остаряват.

В България имам една приятелка със силно увеличени гърди и татуировки. Тя и без тях е красива, но и не и личи много, защото е почти 1.80 висока. Още 5-6 си сложиха импланти в гърдите като живеех в Лондон. Най-добрата ми приятелка е туркиня и с много корекции, повечето от които не разбрах за какво си ги направи и не се забелязваха. Тя си направи и пълен лифтинг преди да чукне 40г, плюс носа си намалява и оправя поне 5 пъти.

В САЩ и Франция е много по-популярна естетичната пластична хирургия, отколкото е в БГ. Само дето не си личи.

# 102
Демоде са жените без собствена индивидуалност.
И тези, които не се грижат за себе си и за личната си удовлетвореност  във всеки един аспект.
Останалото е въпрос на личен избор.
Така е. Имам корекции, правя го за себе си.
Уважавам и мнението на жените, които казват, че искат да остаряват естествено.

# 103
  • Melmak
И в Латинска Америка яко се оперират, там е много популярно също. За известните личности е норма. За обикновените хора зависи, някои са много бедни, тези, които могат да си позволят също си правят. Въпросът е дали се прекалява.

Мен често ме бъркат с рускиня или украинка, с мъжа ми сме светли, със светли очи. Понякога с полякиня са ме бъркали разни далечни народи, за които е по-трудно да ни различават, примерно Куба, Доминикана.
В България също различавам чужденците и без да се налага да говорим. Отивам онзи ден на профилактичните прегледи от работа. Виждам един явно колега, не го познавам. Ами то му личи, че не е от нашите.. австриец, немец, нещо такова. Оказа се немец. Просто личи. Тия от Островът не можеш никога да ги сбъркаш.

# 104
  • Пловдив
Различават се по черти, антропологично, хора от по-далечен регион, и особено като са цяла група. Това е различно от "(само) българките веднага се разпознават в чужбина".

Общи условия

Активация на акаунт