Декемврийски бебета - тема 2

• 18 999
  • 753
  •   1
Отговори
# 750
Имам доста опит с ларингитите, минава за няколко дни, но е добре да се прегледа от лекар.
При нас си има една комбинация от лекарства, на която залагам всеки път - калциев глюконат (това за малко дете не трябва да се взема без консултация с лекар, според мен), нещо за овлажняване на гърлото, витамин ц и инхалации (с физиологичен или ако се налага пулмикорт, но отново само ако го е решил лекар за малко дете, защото си е кортикостероид и се дава само при нужда).
Винаги го комбинираме с разходки на хладен и влажен въздух. Понеже Банкя ни е близо, ходим до Пътеката на здравето. И когато каката е с ларингит, спя при нея, за да мога да реагирам, ако кашлицата се усили (извеждам я на терасата).

# 751
Имам доста опит с ларингитите, минава за няколко дни, но е добре да се прегледа от лекар.
При нас си има една комбинация от лекарства, на която залагам всеки път - калциев глюконат (това за малко дете не трябва да се взема без консултация с лекар, според мен), нещо за овлажняване на гърлото, витамин ц и инхалации (с физиологичен или ако се налага пулмикорт, но отново само ако го е решил лекар за малко дете, защото си е кортикостероид и се дава само при нужда).
Винаги го комбинираме с разходки на хладен и влажен въздух. Понеже Банкя ни е близо, ходим до Пътеката на здравето. И когато каката е с ларингит, спя при нея, за да мога да реагирам, ако кашлицата се усили (извеждам я на терасата).

При нас педиатъра даде инхалации с пулмикорт и физ разтвор и фенистил, но аз така не съм си изкарвала акъла а това дете, а имахме тежък рефлукс, едвам диша през нощта, глас никакъв, и аз го извеждам на терасата те милите душички хем ги боли хем ги е страх какво се случва. И за съжаление ни каза, че май това ще му е слабо място, не знам как на основание, че е по-пълничък в гушката. Благодаря, че сподели

# 752
Пулмикорт трябва да оправи нещата. Няма как да е сигурно дали ще му е слабо място, но и да е така, ще придобиеш опит и ще си по-спокойна с времето като вече имаш преборени ларингити зад гърба ви. Желая ти днес нощта да е по-спокойна.

# 753
Аз нямам опит с ларингит. Чувам, че много родители често ползват пулмикорт и вентолин. Аз съм ги ползвала за 5 години точно 1,когато и двамата бяха с RSV, и то ни ги предписа моя приятелка педиатър, нашият педиатър нямаше да ги изпише.

Общи условия

Активация на акаунт