Подготовка за малкия човек - тема 29

• 35 702
  • 750
  •   2
Отговори
# 600
Най-вероятно имате климатик в колата и ще е достатъчно топличко за детето. Аз бих облякла детето с дрешки според сезона + за коша в колата бих му наметнала отгоре едно по-дебело одеалце. Зависи и колко време ще пътувате от болницата до вкъщи де.
За лятото/пролетта не мисля, че ще Ви трябва нещо такова.

# 601
Доколкото разбирам вече е закупено. Иначе нас ни изписаха в началото на Април месец на 8 градуса и сняг. Просто колата беше затоплена преди да слезем с малката и я завих с одеало. Иначе бях взела пролетно есенен комплект, защото я чакахме към последната част на Април 😀

За мен е излишна покупка, но след като на бъдещата мама и харесва за снимки, няма лошо. Ние я изкарвахме навън с космонавтче, но все пак бързо се постопли.

За пролетта няма как да излизате с такова нещо. Краката са им все нагоре, както и ръцете.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 14:04 от Пълнолуние

# 602
Най-вероятно имате климатик в колата и ще е достатъчно топличко за детето. Аз бих облякла детето с дрешки според сезона + за коша в колата бих му наметнала отгоре едно по-дебело одеалце. Зависи и колко време ще пътувате от болницата до вкъщи де.
За лятото/пролетта не мисля, че ще Ви трябва нещо такова.
И аз това се чудя на тези “портове”. Нито ще е толкова студено в стаята където ще ги изписват, нито има как да стои с колата с него, да не говорим че тя ще е с парно и пак ще е твърде топло и това дете ще заври. Първите месеци не е много окей да се завиват, още повече с толкова дебели одеяла. След това вече ще му е малко. Просто не виждам смисъл от тях, заради 4 снимки.

# 603
  • Бургас
Доколкото разбирам вече е закупено. Иначе нас ни изписаха в началото на Април месец на 8 градуса и сняг. Просто колата беше затоплена преди да слезем с малката и я завих с одеало. Иначе бях взела пролетно есенен комплект, защото я чакахме към последната част на Април 😀

За мен е излишна покупка, но след като на бъдещата мама и харесва за снимки, няма лошо. Ние я изкарвахме навън с космонавтче, но все пак бързо се постопли.

За пролетта няма как да излизате с такова нещо. Краката са им все нагоре, както и ръцете.

Подарък ни е от моята баба и нямаше как да й откажа...

# 604
Подарък не се връща, особено пък щом е от баба 😁 Моята майка от щастие толкова неща накупува за детето, нямаше как да ѝ кажа да не взима 😄
На изписването може да си го сложите в този порт за снимки, за вкъщи може би също бихте му намерили някакво приложение, но няма смисъл да купувате от него за другите сезони.

# 605
Здравейте, мами! Въпросът ми е към по-ниските от вас 😅 взех твърд повивалник, който смятах да сложа на кошарата /дървена е/, понеже в спалнята нямаме място за скрин, но на мен ми идва доста високо…
Нещата на бебето стоят в нашия гардероб в 3 чекмеджета и над тях имаме място за закачалки и пробвах там да събера повивалника /на закачалките нищо няма да слагам, разбира се/, но е по-голям с 5-6 см и не мога да затворя гардероба 🥲
Та сега се чудя къде да го сложа, за да ми удобно, интересно ми е, вие къде сте сложили вашите

# 606
Здравейте, мами! Въпросът ми е към по-ниските от вас 😅 взех твърд повивалник, който смятах да сложа на кошарата /дървена е/, понеже в спалнята нямаме място за скрин, но на мен ми идва доста високо…
Нещата на бебето стоят в нашия гардероб в 3 чекмеджета и над тях имаме място за закачалки и пробвах там да събера повивалника /на закачалките нищо няма да слагам, разбира се/, но е по-голям с 5-6 см и не мога да затворя гардероба 🥲
Та сега се чудя къде да го сложа, за да ми удобно, интересно ми е, вие къде сте сложили вашите

Мен повивалникът ми дойде ниско и ползвам офис стол. Пердоплагам не си слон като мен, ако си вземеш от тези детските стъпенки за баня?

# 607
Ако махнете вратата на гардероба? След година ще си я върнете на мястото Grinning

# 608
Аз много се чудих дали да слагам повивалник върху скрина и в крайна сметка взех една кошница за повиване, която се оказа супер решение, разнасяме си я из апартамента, взимаме си я и на пътувания, много е удобно с нея.

# 609
Много ви благодаря!
Ами махането на вратата не е опция, защото и без нея няма да можем ние да си отваряме нашите две отделения /средното е за закачалки и го ползваме за бебето/ 😕
Степенка пак може би не ни е опция понеже ще е по-трудно с преминаването, имам малко столче от Джъмбо, ще пробвам с него. Simple Smile
Иначе или ще го разкарвам из апартамента този повивалник или и ние ще заложим на чанта за преповиване. Simple Smile

# 610
Здравейте, бихте ли ми препоръчали надежден безконтактен термометър за бебето? В аптеката ме посъветваха да взема такъв за чело, защото измерването в ухото някой път можело да е по-трудно /ако детето много мърда,примерно/.

# 611
Измерването в ухото става за секунда. Колко да мърда това бебе?

# 612
Ми и аз това се зачудих,ама знам ли? Не би ли следвало консултантите в аптеката да са по-запознати? На мен ще ми е първо бебе. Можеш ли да ми препоръчаш марка иначе?

# 613
Ние купихме за ухо на Браун. Става за една секунда и има звуков сигнал, според който и в тъмното може да се ориентираш горе долу дали има или няма температура.
Не съм го сравнявала с друг термометър, но според мен мери точно. Не ме е заблуждавал до сега.

# 614
Не взимайте Агу! Колкото и пъти да измеря е различна темперетурата. Педиатърката не изрази добро мнение за тези термометри, но го купих преди да се роди бебето.

Общи условия

Активация на акаунт