Подготовка за малкия човек - тема 29

• 35 671
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
Не знам дали има значение, но аз гледам винаги доставчика да е Емаг, а не други фирми. Иначе и аз съм взела един пакет Huggies да ги пробваме. И за тях имаше мнения, че са с различно качество.

Иначе и от baby.bg бях поръчала Pampers, но няма да ги ползваме, че трябва да минем на 3ти размер. Уж втори размер са до 8кг, а ние сме почти 6кг и идват вече малки.

# 736
Лимите по кг на опаковките са ориентировъчни, много зависи и от телосложението на детето. Със сина ми никога не сме достигали горния лимит на определен размер. Сега ползваме на Пуфис гащичките 5ца (12 - 17кг), а той е малко под 9кг. 😀 Тръгне ли да пропуска няколко пъти последователно или много да му стягат около крачетата/кръста, значи взимам следващия размер.

# 737
Момичета, за зимно бебе - космонавт или зимен чувал за количката?

# 738
Имате ли покривало за количката? Ако да космонавт ще ви бъде достатъчен. По принцип е най-удобно да имате и двете неща под ръка, защото има различни ситуации. Най-малко ще ходите на консултации поне веднъж месечно, с кола или с количка ще се придвижвате?  Бебенцата когато са новорододени много бързо заспиват навън.
Аз лично с януарско бебе, изкарах с космонавт, дебело одеало и покривало.

# 739
  • Варна

Може би ще е достатъчно да обмислите как ще сменяте пелените.
Аз лично мисля, че смяната им, когато детето е облечено с космонавт си е предизвикателство.

# 740
  • София
При условие, че си ползвате коша за новородено, бих взела космонавт.

Рош_, ако е студено , си е предизвикателство с каквото и да е облечено, аз лично бих потърсила затворено място, където да разсъблека бебето, особено ако е наакано, дори и в чувал да е.

За памперсите , моето още от раждането е с Pampers Premium и не съм ги сменяла.Сега нагоре като писахте за Huggies ,че са по-мекички, а и от други приятелки са ми много хвалени и си поръчах една малка опаковчица Elite Soft от Емаг да пробваме 😁
Като си купувах ергономичната раница и ми подариха една малка опаковка Puffies Sensitive, но изобщо не ми харесаха, нямам си държаха влажно на кожата, не попиваха добре.
Иначе поръчвам от Емаг и не съм видяла разлика, имаше по едно време някаква смяна в картинките, и всякаш станаха по-тънки памперсите (което за лятото е добре дошло), но не съм отчела промяна в качеството.

# 741
Това с преобуването не ме притеснява, няма да преобувам бебето навън със сигурност зимата. По-скоро ще е някъде на затворено, ако се наложи, въпреки че зимата едва ли разходките са толкова дълги като лятото.
Иначе бебето ще е в кош за новородено, не знам какво значи покривало за количка.

# 742
  • Варна

При условие, че си ползвате коша за новородено, бих взела космонавт.

Рош_, ако е студено , си е предизвикателство с каквото и да е облечено, аз лично бих потърсила затворено място, където да разсъблека бебето, особено ако е наакано, дори и в чувал да е.

Аз по - скоро имах предвид, че изкарването на ръце и крака изисва време и внимание, докато при чувала е достатъчно да разкопчаеш ципа за да достъпиш бебето и дупето Simple Smile

Със сигурност на студено смяната на пелени е предизвикателство, но да помислим какво се случава като влезеш в магазин, мол и т.н., при тези разлики в температурата, събличате гащеризона или ...., чувала е ясно, просто разкопчавате.

Чувалите са подходящи и за коша за новородено.

# 743
Ние ползвахме чували. Беше ми много удобно и нямах никакви проблеми със смяна на топли и студени помещения. Като влизах на топло просто махах шапката, разкопчавах чувала и вадех ръцете. Бебето реално остава да си лежи върху него и не се буди, ако е заспало.

# 744
И аз препоръчвам чувалче, вместо космонавт. Освен че по-лесно се поставя бебето, не се буди, както са казали по-горе, има и друго предимство според мен- чувалчето не умалява, и може да се използва в късна есен/ ранна пролет, като се съобразява облеклото под него.

# 745
Здравейте, днес поръчах спално чувалче за новородено от Angel baby 2,5 Тог. Отворих го и се изненадах, че седи някакси твърдо на вид и на пипане самия памук. Някой има ли опит с тези чувалчета, и дали ще омекне след пране? Представях си ги мекички.
Благодаря?

# 746
# 747
  • София
Аз имах чувалче на Сайбекс и честно да ви кажа, в най-студените дни съм обличала доста стабилно бебето под него.
Трябва да е доооста плътно и около бебето, за да се разчита само на него.

# 748
  • Варна

Покривало за количка и чувалче за коликч са две разлини неща.
Покривалото няма гръб.

Аз имах чувалче на Сайбекс и честно да ви кажа, в най-студените дни съм обличала доста стабилно бебето под него.

Тук вече зависи от самото чувалче.
Има такива:
- със силиконов пух
- с гъши пух
- с овча вълна
- с агнешка кожа
- комбинация от горните
така, че всяко има разлино ниво на топлина която осигурява.

Вълната напр. има много добри показатели, защото отвежда влагата, но като цена е по - висока и т.н.

# 749
  • Телиш/Плевен
Стигнахме 50 страници и тъй като тази група е част от новото предизвикателство на лоялната програма на форума, ако някой от пишещите има желание, нека оформи и пусне новата тема.
Ако няма желаещи, по-късно вечерта ще я пусна аз. Hug

Общи условия

Активация на акаунт