Дайте ми съвет, да го напусна ли?

• 5 492
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
  • Paris, France
Fever ray, права си, но напускане на дома му не и гарантира спиране на насилието. За всичко си права, но ти и аз разсъждаваме с главите, а тя май още е влюбена. Тя осъзнава, че не е щастлива, той вече и посяга, но пуста либофф, която вече и е поизпила пипето!

Повечето жертви на насилие се връщат при насилника поне веднъж. Идеалното е да размисли и да си тръгне с ясното съзнание, че се разделят завинаги. Ако го беше разлюбила, да си е тръгнала 200 пъти. 

Те вече са говорили за раздяла и той не иска. Явно има финансови проблеми щом я обвинява за това, че е напуснал предишното семейство и бизнеса. Ако и издръжка му поиска може съвсем да откачи.

Няма как да не му дава детето в дните, които съдът определи.

# 46
  • София
Нека го дава детето. Стига той да го иска. И в присъствието на други хора.
Тя няма да го разлюби, докато стои при него.

# 47
Аз мисля, че лирическият герой трудно ще изпусне авторката - тя е много млада около 20 годишна, той е поне 15 г. по стар. Тя е от заможно семейство, а неговият бизнес страда. В даден момент ще поиска "заем" от тъста. И не на последно място ще стане 2 пъти разведен с поне 3 деца - коя ще го иска!

Но авторката първо трябва да се отърве от обсебването си. Ако си тръгне, след 3-4 месеца ще има пробуждане и ще се чуди защо е стояла с него.

# 48
  • Paris, France
И не на последно място ще стане 2 пъти разведен с поне 3 деца - коя ще го иска!

Някоя 15 годишна с още по-заможни родители. Дъщерите на заможни родители със здрави семейства не се замислят особено за деца и издръжки. Ако е красив и харизматичен, може да си намери гадже. Децата не са при него. Който намира с две деца, ще намери и с три. Деверът ми си намери доста богата и много по-млада от него когато имаше вече 2 деца от две различни жени. Още са заедно, че и отглеждаха второто от 6 годишно когато майката почина. Парите са проблем когато липсват.

Не мисля, че очаква нещо от тъста. Той знае, че нейните родители са против връзката им, уговарят дъщеря им да го напусне и няма да посмее да иска помощ точно от тях.

# 49
Да, красив, харизматичен, вероятно самоуверен, поне на повърхността. Може би оттам идва и обсесията.

# 50
  • Paris, France
Самоуверен той не е. Казал и, че заради нея си напуснал бизнеса и семейството. Повечето самоуверени си гледат бизнеса, въртят любовниците, а със семейството - каквото сабя покаже. Звучи ми като импулсивен недорасляк. Направил две деца без да му мисли, зарязал ги барабар с бизнеса и отишъл да прави трето.

# 51
Мирише ми на пързалка.
18 годишна, вече омъжена, бебето било много умно.
Не се е метнало на мама.

# 52
Здравейте. Съжалявам, ако съм хаотична в писането, надявам се да ме разберете, в трудна ситуация съм и съм доста разбита. Историята ще е дълга. Доста време събирам смелост да пиша.
Когато бях на 18 започнах връзка с по голям от мен мъж- женен баща на деца. Родителите ми бяха твърдо против и с всички средства се бореха да ни разделят, но не успяха. Любовта ми беше много силна граничеща с обсебване. Искам да кажа че съм от заможно и добро семейство, изглеждам добре никога не съм имала липса на обожатели. Все още не мога да си обясня обсебването си към този мъж.
И така, аз-18 годишна тъкмо завършила училище след бурна връзка на 3 4 месеца заживявам с него( той беше се изнесъл в друго жилище но не беше разведен). Животът ни не беше нито лош нито добър аз все още мислех че нещо ни липсва за пълно щастие мислех че най доброто предстои. Имаше много сигнали на насилническо нарцистично поведение които игнорирах. Много скоро забременях желано и от двамата. Както в повечето случаи тогава започна рязката промяна и си показа злия облик. Не беше заинтересован към семейството ни караше ми се за всичко без да ме щади че съм бременна. Разбрах и за изневяра имаше връзка около месец с женена жена доста неугледна , но му простих и продължих напред въпреки всичко не можех да си представя да живея без него. Роди се детето ни. Той продължи с незаинтересоваността си постоянно излизаше по дискотеки, разбирах за флиртове с разни жени и дори ми посягаше всичко това в рамките само на 40дни след раждането. В един момент родителите ми виждайки всичко от страни ме потърсиха и ми казаха да го напусна че ще ми помагат и всичко ще се оправи( през цялото това време до тук те не общуваха с мен заради връзката ми с този мъж). Аз им признах че не живея добре и започнахме да плануваме как да го напусна. И така... Вече 10 месеца те са в постоянно очакване да се случи това за което са мечтали а аз все отлагам мига. За съжаление мисля че все още го обичам не мога да определя или имам някаква обсесия към него която нямам капацитета да разгранича. Момента назрява и отношенията ни са много обтегнати ( с мъжът ми), но той ми казва че все още ме обича. Той и семейството му ме обвиняват че заради мен той е оставил децата си и бизнеса си а аз сега изоставям него. Знам че правилното е да го напусна но не знам от друга страна дали няма да съжалявам, как ще се чувствам като го водя с друг как ще се справя да съм сама майка на доста млади години. Знам че не съм единствената в такава ситуация. Много се надявам друга жена в такова положение да ми пише как е постъпила съжалила ли е за напускането на мъжа си и дали според вас да му дам още един шанс или да послушам родителите си! Благодаря на който прочете до край!
Грешка е, че сте започнала сериозна връзка с женен мъж, като сте очаквала сериозни отношения с него, и най-вече като сте родила дете от него!
Съветът ми е да се откъснете колкото може по-бързо от такъв човек, който се отнася несериозно към отношенията си с близките. Не очаквайте нищо сериозно или някаква промяна  при  такъв човек.

Вашите родители, са ви най-близките хора, които ви мислят само доброто!
Вие сте пристрастена към този човек, но това ще отмине макар и трудно. Най-лесно ще стане, ако започнете нова връзка. Но този път внимавайте и обмисляйте добре всеки свой ход! Успех!

# 53
Авторке, ако си търсиш мотивация как да се махнеш от този токсична връзка, помисли над следното:
Детето ти е малко, може би си мислиш, че няма да помни скандалите или шамарите от баща му към майка му. Най-новите изследвания в областта обаче доказват друго - от зачеването до две годинки в мозъка на детето се формира основата на неговата личност. Това са онези неща, които ще го движат, като порасне и няма да бъдат осъзнати (ако те интересува повече, в интернет има информация за първите 1000 дни, най-вече на английски). Вторият най-важен период е до 7 годишна възраст, тъй като дотогава мозъкът на детето работи на алфа и тета вълни (после минава на бета-вълни), което му дава възможност да попива като гъба модели на поведение и формира светогледа му.
Тъй, че ако не мислиш, че детето ти не страда в момента и не му остават неизличими белези, помисли пак. Ако не заради себе си, то поне спаси сина си. Нали не искаш и той да стане насилник?

# 54
Не давай шансове. Той е имал шанс и го е пропилял. Вместо като се опознавате, да се обиквате все повече, ти виждаш злото му лице (по твои думи), а той те обвинява за собствените си лоши житейски избори.
Зарязвай го, измъквай се от батака и помисли малко за себе си, в интерес и на детето. Дано родителите ти те подкрепят да си довършиш  образованието и да си вземеш живота в ръце.
Не гони химери, това е моят съвет.

Общи условия

Активация на акаунт