Операции на коляното - 3. тема

• 5 188
  • 108
  •   2
Отговори
# 15
Здравейте, търся лекар за консултация за възрастен човек с гон артроза на коляното и болки. Има направена само една снимка на базата на която е диагнозата.
Точков или Вулджев занимават ли се с подобни проблеми?

# 16
Аз съм спортистка. Тренирам хандбал, играла съм и в чужбина. Имам операции и на двете колена. Това коляно с което в момента имам проблем, го е оперирал Тони Георгиев през 2012 и досега не съм имаша проблеми. Боли ме от външната страна, като физиотерапевтът ни и също преглед от ортопед казват, че в момента проблема идва от външната връзка на коляното. Направих ЯМР показва разкъсване на заден рог на медиален менискус апък аз в момента болка там нямам.
[b[/b]
В какво се изразява проблемът с коляното?
Иначе и двамата са добри и ще зашият менискуса. Повечето ми познати са оперирани от Вулджев (ПКВ и/или менискус) и са доволни.

# 17
  • София
Отидете за консултация и при двамата и преценете кой е Вашият човек. И двамата се занимават със спортисти! Само при Тони не ходете!

# 18
Така и ще направя, просто исках мнение и за двамата, отдавна не съм посещавала ортопед в България и бих се радвала ако някой сподели личен опит с някой от тях.
[quote [b[/b]author=Skiorche link[b[/b]=topic=1768222.msg49876773#msg49876773 date=1750517738]
Отидете за консултация и при двамата и преценете кой е Вашият човек. И двамата се занимават със спортисти! Само при Тони не ходете!
[/quote]

# 19
  • София
Elena, опитът с Вулджев е личен, но с ПКВ. Писала съм по-назад, можете да прехвърлите темата. Мъжът ми се чувства чудесно, вчера направи Витоша 100, не му се отрази на коляното. Менискусът е по-лека операция, затова си мисля, че и двамата са вариант. При Точков сме били 3 пъти на преглед. Много отзивчив и внимателен към детето беше.
Kriss, не съм сигурна за твоя въпрос. И двамата се занимават със спортна травматология. По-скоро попитайте Вулджев какво мисли. Но направете и ЯМР на коляното. (Иначе има много ортопеди, които не са артроскопски хирурзи). Д-р Темелков от Софиямед препоръчвам.

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 13:52 от Skiorche

# 20
Моля, препоръчайте ми добър ортопед травматолог за операция на кръстни връзки и менискус? За София.

# 21
Здравейте, търся лекар за консултация за възрастен човек с гон артроза на коляното и болки. Има направена само една снимка на базата на която е диагнозата.
Точков или Вулджев занимават ли се с подобни проблеми?
Здравейте, това не е ли по-скоро първо ревматологичен проблем, а не ортопедичен. В Св. Анна има ревматолози, доктор Монов е началник-отделение там, д-р Шумналиева също се занимава с артрози.

# 22
  • София
Моля, препоръчайте ми добър ортопед травматолог за операция на кръстни връзки и менискус? За София.
Изчетете темата назад, за да се ориентирате от кои доктори са доволни хората. Аз съм писала един пост над Вашия.

# 23
Д-р Василев и д-р Точков оперираха сина ми. Изключително доволни сме от отношението и професионализма на тези двама специалисти. Това, че операциите при д-р Василев ги прави друг не е вярно. Когато ходихме на прегледите след операцията, ако и двамата са там, заедно преглеждаха сина ми. Понеже д-р Василев често е извън страната, когато имаме въпрос звъним на д-р Точков, изключително любезен е. За ортопедични  травми, за мен това е клиниката.

# 24
  • София
Muratto, информацията за приспиването на пациента за операция и последващо “обучение” за един конкретен доктор (няма да го споменавам) е отпреди 8-10 години. Сега не съм чула да има оплаквания.
Но ако трябва да избера от двамата - Точков ще бъде, въпреки, че е млад лекар. Имам 3-ма близки с оплаквания след операция при И.В. - китка на дете, ПКВ (година по-късно последва скъсване на менискус без конкретна травма) и друга колянна операция след която се появи невъзможност за пълно раздвижване.
Радвам се, че детето се е възстановило добре и успех в спортните му начинания!

# 25
Muratto, информацията за приспиването на пациента за операция и последващо “обучение” за един конкретен доктор (няма да го споменавам) е отпреди 8-10 години. Сега не съм чула да има оплаквания.
Но ако трябва да избера от двамата - Точков ще бъде, въпреки, че е млад лекар. Имам 3-ма близки с оплаквания след операция при И.В. - китка на дете, ПКВ (година по-късно последва скъсване на менискус без конкретна травма) и друга колянна операция след която се появи невъзможност за пълно раздвижване.
Радвам се, че детето се е възстановило добре и успех в спортните му начинания!

Благодаря за пожеланията! Уважавам избора на всеки за определен доктор. Не съм искала да прозвучи като реклама на д-р Василев, просто изказах моето мнение. Надявам се при нас да няма последствия след време, но засега всичко върви наред. Спряхме се на Иван Василев, защото само той се нави да оперира дете на 12 години. Навсякъде ни казваха, че трябва да изчакаме. Доколкото съм запозната, той е специализирал детска ортопедия и затова на него се доверихме.

# 26
Здравейте, има ли някой с операция на плика? При мен положението е толкова зле, че едва вървя вече. Интересувам се как протича операцията, възстановяването, колко време се лежи в болница и пр. Ориентирала съм се към д-р Хубенов, някой знае ли дали той разчита ЯМР? На резултата от Спектър не е написано нищо за плика, но и не се откриват други проблеми в коленете.

# 27
  • София
Muratto, не е прозвучало като реклама. Щом детето се чувства добре - значи си е свършил работата както трябва и е хубаво, че го споделяш. И слава Богу, защото пациентът определено е малък. Василев е много добър лекар, но е имал тежък период в живота си, който го е сринал психически и сериозно е повлиял и на работата му в един момент. Дано да го е преодолял и да продължава напред. Когато ходихме при него преди 3-4 години, Точков още го нямаше.
Държа се странно, някак ни се караше през цялото време, ядосваше се като му задавах въпроси, от които личеше, че съм чела и съм се запознала в с проблема. Насрочи набързо операция, но ние не успяхме да му се доверим и се отказахме той да оперира детето.
Имайте предвид, че ортопедията (особено детската) се развива с доста бързи темпове. Въвеждат се нови методи и практики при операция и възстановяване. Тогава децата се оперираха по по-стар метод, новият беше въведен преди близо 2 години.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 09:30 от Skiorche

# 28
  • София
Отношението на Василев към мен беше точно обратното: много внимателен, подробно обясняваше; освен това аз съм точно обратното на типичния контингент на клиниката - не спортист, пухкава, възрастна.

# 29
Привет, след инцидент отидох на физиотерапевт, препоръчан от д-р Точков. При инцидента се оказа, че имам не само ортопедичен, но и неврологичен, и съдов проблем. Физиотерапевтър приложи няколко метода, сред които и 'текар' . Напредъкът обаче беше бавен и се обърнах към двама други терапевти - и двамата бяха на мнение, че текарът е бил прекалено силна терапия за мен. Знаете ли за противопоказания или странични ефекти на текар-а? Аз не можах да намеря. Сега мисля да избера един от тези терапевти....

Общи условия

Активация на акаунт