Яна е психолог хипнотерапевт с над 15 години опит в частната си практика.
"Вярвам, че ние сме просто един от аспектите на нашата душа. Вярвам също, че наследяваме не само генетичната си памет, но и психо-емоционалната си памет. Нищо преживяно не се губи и като такова, струва ми се важно как осмисляме преживяното, как осмисляме съществуването си. Вярвам, че всяко препятствие, пред което се изправяме, е просто поредното стъпало и възможност за нашето израстване."

Яна Кирова е преминала обучения по регресивна хипноза, EMDR терапия, хипнотерапия, индивидуална и групова психотерапия "Бернхард Ахтерберг" и други. Има богат личен опит в областта на психоаналитичната терапия и когнитивно-поведенческата терапия. Вижте още на: https://yanakirova.bg/
Яна е на разположение в тази тема, за да ви помогне с предизвикателства като:
• Житейски, възрастови, емоционални кризи
• Депресивни и тревожни състояния
• Проблеми със самооценката
• Зависимости
• Проблеми във взаимоотношенията
• Страхове
• Бърнаут
• Емоционално-зависими отношения
Темата е част от социалната инициатива на BG-Mamma "Специалистите говорят".
Ако се нуждаете от #консултация в друга сфера, вижте всички #специалисти, които са се включили в кампанията ТУК.
#СпециалиститеГоворят #психолог #консултации
Правила на консултативните теми във форума
На 28г. съм и съм самотна майка на две много малки деца - на 2,8 и 1,3.
Ще съм благодарна ако ми дадете препоръки как да се справя със стреса и нервите си, защото откакто започнаха и горещините се изморявам ужасно покрай грижите, което св отразява и на нервите ми, а децата са напълно зависими от мен и дори голямото ми дете, което наближава три, няма и едно нещо, в което да умее да проявява самостоятелност. Има и проблеми с поведението. Ако съм сама с него горе/долу всичко е наред, но пред други хора от семейството страшно се лигави, крещи, отказва да върви и дори удря. Не го глезя изобщо, но продължава да се държи така. По-малкото дете сякаш вече навлиза във фаза "бебешки пубертет", също често крещи и плаче без причина, помита всичко след себе си и цял ден почиствам след нея и крия храни, напитки, предмети и прочие..
Ежедневието ми минава изцяло с децата, нямам и час, в който да съм напълно сама и да си почина, навсякъде са с мен, цял ден минава в хранене, сменяне на памперси, събиране на играчки и почивстване на безпорядъка, който правят на всяка крачка.
Всичко започва да се отразява на психиката ми по следния начин:
Сутрин се събуждам в ужасно лошо настроение и ме изнервя и най-малкото нещо.
Крещя и се изнервям до такава степен, че имам чувството, че ще изляза извън кожата си. Понякога дори не мога да си взема въздух и получавам и паник атаки.
Върша всичките си задължения с досада и нежелание.
Използвам донякъде несъзнателно социалните мрежи като бягство от реалността и вид разсейване.
Успокоявам нервите и сприхавостта си с питие, но не прекалявам.
Случвало се е да се скарвам жестоко с всички около себе си (стресът влияе негативно и на отношенията ми с хората).
Понякога се чувствам озлобена, друг път безилна и ми се плаче.
Знам, че много хора ще кажат "горките ти деца", но дано има и такива, които да разбират, че майките също сме обикновени човеци и изпадаме в дупки.
Трябва ли да предприема някаква терапия, как да стана позитивния и спокоен човек, който бях преди? ☹️