🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #11: от вторник до четвъртък, 20:00

• 132 686
  • 2 587
  •   1
Отговори
# 2 535
Проксима, не ми е двоен стандарта. Пак казвам - Мартина не съм я гледала след предаването, не знам какво е говорила или отказала да каже, не ми беше интересна в шоуто, след излизането й пък съвсем ми е в трета глуха.

Не ми е антипод на Даниела и съм убедена, че живее същия живот (духовен), точно като нея. Ако някога съм я дала за пример за ''свястна'' жена, на гърба на Даниела, елате и ми покажете. Тоест - за Даниела така, пък за Мартина иначе, не се отнася за мен.

Наистина ме заболя да обяснявам, че професиите на родителите на Даниела са ми абсолютно безразлични, никоя професия не намирам за срамна и окалваща, избягването на темата за тях от нейна страна, обаче, за мен е свързано с неин си личен срам, а не с желание за дискретност и предпазване от хората на родителското тяло.

Което пък ми изгражда образа за нея, като човек, който иска да се представи в друга светлина. Това цялото по повод коментар назад, колко е ''истинска'' и колко ''фалшива'' тя и съответно Любомира. Сравнението беше между тях двете, нищо общо нямаше с Мартина.

Явно никак не се изразявам добре, а уж не чета книги тип ''Момиче за милиони''. Може би трябва да започна.

# 2 536
Каква логика, обясни, че вечеряте е била ужасно скучна и тегава и е искала да зададе по-скандален въпрос, който да звучи интересно, че изобщо не е обмисляла отговора. И в крайна сметка доста хора се филмираха излишно. То това всъщност за мен е интересно, колко всеки от тях е в собствения филм и как пречупват всичко през своята призма.
Грам логика няма даже. Искала да зададе интересен въпрос, защото вечерта била скучна, пък следващото ѝ питане беше “Даниела, кой ти е любимият цвят?”. Мда, супер интересно. 🙄

# 2 537
Ами не знам какво не разбрахте, всички са били зациклили яко на тази вечеря, то да не е толкова лесно да мислиш с часове оригинални въпроси и не всеки е one man show като Мартин.

# 2 538
Вижте, важно е на кого продава тия истории една жена.

По-напред някой спомена, че ако Даниела искала да се възползва, щяла да действа като Мира Добрева със сълзливи истории за низане на тютюн. Да, но на Мира Д. аудиторията и е зрители над 62г. по БНТ. За това и преразказът и е така драматичен.
Тия преразкази важат и ако тръгне да кандидатства някъде на Запад за голяма стипендия.

Обаче, една жена с претенции да е "момиче за милиони", никога не би разказала бедния си живот така. Всеки ще и говори зад гърба, как до вчера е носела терлици, а днеска избира суши и мрънка каква форма да имала висулката на Картието.
На гол тумбак - чифте пищови ще е постоянно.

За това Даниела действа като рускините: те винаги се продават от позиция на някакво достойнство (99% несъществуващо), как даааа, нямала била баща (реално напуснал ги пияница), но вуйчо-генерал я е отгледал; как дошла в България, но щяла да продаде един апартамент в Москва и ще е милионерка, как винаги са имали добър стандарт и тн. Майсторки на фантастичния преразказ. 4% истина, останалото сива зона.

В тоя ред на мисли, ако някои честни съседи на Даниела кажат както си е: човека си попийва, нещо работа не можа да си намери, молил ме е за пари... това ще е реалността. Нищо обидно и лошо няма в нея. А Даниела хоп - БОХЕМ.
Фантастичен преразказ и тук

# 2 539
От преразказа на подкастите и от отношението на групичката към останалите разбирам, че тази година Ергенът е бил най-токсичен от всичките сезони.

Дам, ако стане скандал малко разрежда напрежението, ако няма всичкото напржение седи и избива по различни начини.

В началото изобщо не беше така , и Виктор доста си харесваше Роси . Не се водя по чуждото мнение, вярвам на ушите , очите си и капацитета да преценя ситуацията. В случая виждам едни агресивни хора, и една доста по-хрисима Роси. Не мисля, че продукцията има интерес да я крие нея и представя в по-добра  светлина. И често , не често ами винаги, като се събере женска група, жизнено необходимо им е да мачкат някого и обсъждат , особено ако надушат по-чувствителен и податлив. Не са им нужни сериони причини

Съгласна съм в общи линии с теб, първо, че Роси наистина си беше в топ 3 на Виктор и някои дами доста помогнаха да изпадне от там. Как да им е приятелка след това? Но се старае да се държи добре.
Трудно ми е да не симпатизирам на някой, за които (поне така изглежда) е преувелично набеден и тормозен, а очевидно има нужда от приятели там. Проблемът е, че Роси не изразява достатъчно добре своята истина пред камери. Предполагам има нуждата да се хареса на всички, което си е загубена кауза.
За Алекс вярвам, че се преместила заради Роси, но ще чакам тях двете да разкажат, всичко останали са развален телефон.

Изгледах и трите надкста, Силвия нямаше да гледам, но излезе първо.
Мартина, ми харесва с това, че е автентична и ако някъде изкривява нещата, е защото така ги вижда и тя.
Продължавам да харесвам АМ, с при все всичките бръмбари и схеми в главата, но щом са първи приятелки с Косара, голям червен флаг за мен.
Че не са се задържали Мартин и Даниела, някак ставя ясно от песента на с участието на Мартин, но и АМ натам ни насочи да мислим, че нали се кафи да излиза права.

В новата тема мисля да напиша кой с какво ми харесва (от тези дето ми харесват с нещо).

п.п.

— Мартина не би си взела мъж с нисък доход, но видиш ли причината не е, че е меркантилна, а защото тя си имала доход и не искала мъжът да се чувства потиснат.  
Като жена с малко по-високо платена професия, подобни са ми впечатленията.
Като ходех по срещи преди да се намерим с мъжът ми, статистиката си е, че малко мъже с по-нисък доход това ги амбицираше, повечето ги подтискаше и то още на ниво фантазия, защото не съм споделяла колко точно взимам.
Никога не съм отваряла аз темата за кой какво работи или доходи.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 12:45 от Одри ♡

# 2 540
В НадкасТ питаха ли АМ кой е Юда, откъде идва Юда и как отнася Юда към Ергенът, кой участник от Ергенът е Юда.
Nerd
Издаде се и вероятно Даниела не е с Мартин, защото я зачекнаха за Юдата и тя каза, че много ясно, че Даниела е Юда, защото "тя предаде Мартин", което се опита да замаже, но стана ясно, че се издъни и тя го усети. Неделчо и Туджаров също, а те в такъв момент нито поправят, нито питат нещо повече, защото ще стане още по-ясно.

Всичките приказки на АМ са случайни подмятания, нищо направено със замисъл и идея защо го казва. Чула е разни работи и с желанието си да се прави на интересна, ги ползва. Като се стигна до там да я питат защо е казала точно това, тя ясно не знаеше. Не знае нито какво точно се има предвид с "ефектът на пеперудата" и не отговори, защото не си спомняла защо го е казала, видиш ли. Този казал, онзи рекъл и тя отговорила, ама защо - ми... Тя не знае какво означава, ама ѝ звучи "умно", затова го е казала. Има навика да си придава тежкарски, загадъчен вид и си мисли, че така изглежда по-наясно от другите с всичко. Много смешна жена, ама много!

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 12:39 от DiaMia

# 2 541
Сравнението на Аурора за АМ е право в десятката. Схемите и плановете на АМ, са точно както на Стан от ИВ. Който е гледал ИВ ще разбере. Незнам какво умно виждате в АМ, ама за мен е "проста на манивела". Казва нещо, не може да се обоснове или изясни какво точно иска да каже. А и не й стиска да си го каже в очите... само подмятания с недомлъвки.... някой друг да й довършва мисълта или всеки сам да си го тълкува както иска. Казва нещо, ама нищо.
Просто Дрисла.

# 2 542
Качили са Ана Мария и в YouTube. Туджаров ги похвали,че Мартинките били много лоялни към Мартин,а Неделчо беше доста учуден,каза че не е очаквал

# 2 543
Качили са Ана Мария и в YouTube. Туджаров ги похвали,че Мартинките били много лоялни към Мартин,а Неделчо беше доста учуден,каза че не е очаквал
Естествено, че са лоялни. Всеки петък вечер - безплатно ядене и пиене на корем в Джанъм. 😁

# 2 544
Естествено, че са лоялни. Всеки петък вечер - безплатно ядене и пиене на корем в Джанъм. 😁

И да не е безплатно все пак е някаква реклама. Той и Мартин нищо чудно да е влезнал с такава цел пък се съмняваше в Даниела дали е за книгата.

# 2 545
Ана Мария сподели,че Елвира е излъгала,че е работила е заведение на Мартин. Дискотеката била собственост на съдружник на Мартин, а там също са работили Бранимира и Габриела

# 2 546
Ана Мария сподели,че Елвира е излъгала,че е работила е заведение на Мартин. Дискотеката била собственост на съдружник на Мартин, а там също са работили Бранимира и Габриела

Ама те да не са ги викнали групово колежките от там. От Мартина се разбра, че са им пращали покани през ИГ.
Явно не всички са искали да се запишат за Ергенът.

# 2 547
Ох, устата ми беше самотна и сега се върнах да ви дочета.
Не ви ли е странно как Люба в предишния епизод не можеше до трае Мартин , а сега се е обърнала изведнъж на 180 и чак търси съвет от него. (Някои казаха, че го прави в промото).Не виждам никаква логика?!?

# 2 548
Ох, устата ми беше самотна и сега се върнах да ви дочета.
Не ви ли е странно как Люба в предишния епизод не можеше до трае Мартин , а сега се е обърнала изведнъж на 180 и чак търси съвет от него. (Някои казаха, че го прави в промото).Не виждам никаква логика?!?

# 2 549
Ама те да не са ги викнали групово колежките от там. От Мартина се разбра, че са им пращали покани през ИГ.
Явно не всички са искали да се запишат за Ергенът.
Изглежда, че повечето Мартинки са поканени, а Викторианките са кандидатствали сами. Явно не е имало достатъчно ц*цорести инфлуенсърки за вкуса на Марто.

Общи условия

Активация на акаунт