Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №33

• 44 735
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Така е, миленка 😁
Аз се съобразявам само със счетоводните срокове, като планирам почивка. Другите не мога да ги предвидя. Иначе си е гадно да си в цикъл на море, определено.
За предпоследните три години колкото пъти стъпех на гръцка земя и ми идваше. Мъжът ми даже ме пита нарочно ли го правя! Joy Последният ми цикъл 2024 беше десет дни при положение, че нормално ми е 5-6, от първия до последния ден на Тасос. Как да не се обесиш с кеф! Нацапах и чаршафите в хотела, при положение, че си имах превръзки...наложи се да търся гръцки, дебели като памперси.

# 601
  • В полите на Пирин планина
Тези аспекти са много гадни, вярно е...
И ММ питаше дали аз съм карък или той бил (!) видите ли, че щял да е на сухо. Е, сигурно на мен ми беше много готино да съм на "мокро" и "циклично". 🤣🤣🤣

# 602
A ММ скоро ме пита- бе ти постоянно ли си в цикъл? Я ти е дошло, пък после нещо тече, пък пак ти идва.То с този цикъл през 22-25 дни и по седмица теч, не остава много…

# 603
Мими
За теб рецепта за вечна Младост е Гърция! Когато ти закъснява "отскачаш" до там.
Simple Smile

# 604
  • София
ДХ3,  и на мен ми задават същите въпроси с течовете и църцоренето. За сметка на това тийнката (17) вече 4 месеца няма цикъл и скоро пак ще пие  дуфастон.😩

# 605
A тоя дуфастон с какво й помага, освен да й дойде 1-2 месеца и после пак да изчезне?
Питам, защото и моята е на тоя хал, но засега хормони не й давам...

# 606
  • София
Arwen, за сега не могат да установят причината нито детският гинеколог, нито детският ендокринолог. Не е имала стрес или рязко отслабване. И двете са на мнение, че е добре “да пуснат цикъла” с 5-дневен прием на Дуфастон. Предишният път го пи миналата есен два поредни месеца по 10 дни.
И на мен не ми е приятно да даваме Дуфастон, но вече не знам какво. С хранителни добавки не сме правили експерименти. Само сайкъл баланс е пила 1 месец без резултат.
АМХ е на горна граница. Има си яйчников резерв, СПКЯ няма.
Вие как процедирате с нередовния цикъл при девойката?

# 607
Пи Витекс няколко месеца и уж 2 месеца беше наред всичко, после пак изчезна. Сега го няма и нейния вече 3 месеца. Спря витекса, сега по препоръка на една гинеколожка пие Инофолик. Но ни предупреди, че трябва да го пие най-малко 3 месеца без прекъсване.
Тя също няма уж видим проблем, освен пъпки на тласъци.

# 608
  • София
Аз мин лято нямах цикъл 70 дни. Пих 3 месеца Дуфастон и ми се нормализира и сега си идва всеки месец. Е, вярно имах и полип, не знам може ли той да е бил причина за липсата на цикъл, махнаха ми го и сега всичко е наред.

# 609
Според мен, при теб е било заради полипа. А при нашите момичета на по 16-17 са си хормонални проблемите, които с временен прием на хормони не знам как биха се оправили.

# 610
  • Пловдив
iana28, назначиха ли ти някаква терапия заради полипа?

В момента съм на Дуфастон. На втория ден от приема имаше леко зацапване.
Днес ми е трети ден, но цикъла все още не е стартирал. След прегледа гинеколожката ми заключи че закъснението е в следствие на задържан фоликул.

# 611
  • София
Полипа първо една докторка,която го откри ме пращаше в болница с пълна упойка да ми го махнат. Но отидох на второ мнение при доктор Дяволов и той на момента го махна, дори не ме заболя. Беше на шийката на матката. Нищо повече не съм правила.

# 612
  • вкъщи
Момичета, на 45 съм. Редовен цикъл, без зацапвания. Но... Не мога да спя, имам силни болки в ръцете особено пръстите сутринта, корема все ми е подут и боли. Качих няколко кила без да ям повече, движа се много. Обяснявам си всичко от тъпите женски промени. Може ли болките в ръцете да са от възрастта или е артрит? Естествено, ще ида на ревматолог, но вече ме е срам да кажа това ме боли онова ме боли.

# 613
Защо срам, отивай!

# 614
То да не ядеш повече и да се движиш е едно на ръка, ама какво се яде в важно.

Общи условия

Активация на акаунт