Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №33

• 44 704
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Момичета какво правите с фибоаденомите. Създават ли ви проблеми. Напоследък адски много ме боли гърдата, подмишницата и ръката. Ходих на образна диагностика - каза че нищо притесднително.

Аз ги махам, така ми казаха двама мамолога, така и направих. Вече 2 бр имам махнати, и доста малки кисти, които си стоят. При мен фиброаденомите бяха и големи, доста отчетливи и оформени, не знам дали е от значение. Болки имах около тях, в определени дни от месечния цикъл, пробождащи болки, на мястото където е бучката.

# 91
Аз съм вече официално в менопауза.
Вчера се навърши 1 год. от последния ми цикъл.
Нямам абс никакви симптоми.

Щастливка, благородно Ви завиждам Smile

# 92
Аз съм вече официално в менопауза.
Вчера се навърши 1 год. от последния ми цикъл.
Нямам абс никакви симптоми.

И аз бях така, година и половина без цикъл и без никакви симптоми, но с хормони за менопауза, и изненада - през март тази година пак ми дойде и имам три редовни цикъла вече. На 50 г и половина съм, та очаквам пак да спре скоро.

# 93
Момичета какво правите с фибоаденомите. Създават ли ви проблеми. Напоследък адски много ме боли гърдата, подмишницата и ръката. Ходих на образна диагностика - каза че нищо притесднително.

Аз ги махам, така ми казаха двама мамолога, така и направих. Вече 2 бр имам махнати, и доста малки кисти, които си стоят. При мен фиброаденомите бяха и големи, доста отчетливи и оформени, не знам дали е от значение. Болки имах около тях, в определени дни от месечния цикъл, пробождащи болки, на мястото където е бучката.
Има ли вариант да се махне фиброадемона,защото 1 година след мамолога,след ехограф ви каза че имам само кисти в двете гърди.А само мажех с хормон гърдите?

# 94
Не, най-вероятно не е догледано нещо.

# 95
Отдавна не съм писала, момичета. Искам да питам тези, които имат вагинална сухота, да ми опишат изпитват ли дискомфорт и парене през деня, не само по време на секс? Имам някакво усещане неприятно от 10-на дни, все едно са ми намазали кожата с мента или камфор, леко люти, щипе и т.н Пуснах урина, реших, че може да е цистит-нищо няма. Течението ми драстично намаля, а цял живот съм имала някакво. Какво е това чудо?

# 96
Отдавна не съм писала, момичета. Искам да питам тези, които имат вагинална сухота, да ми опишат изпитват ли дискомфорт и парене през деня, не само по време на секс? Имам някакво усещане неприятно от 10-на дни, все едно са ми намазали кожата с мента или камфор, леко люти, щипе и т.н Пуснах урина, реших, че може да е цистит-нищо няма. Течението ми драстично намаля, а цял живот съм имала някакво. Какво е това чудо?
Хормонале дисбаланс! Същите симптоми имах и аз. Оплаках се на АГ в Плевен и това ми каза. Овлажняване с глобули каза сам при полов контакт. На следващия преглед щял да помисли за фитоестрогени! 🤔

# 97
Понеже писа "имах", как ги оправи тези оплаквания, mimi?

# 98
Понеже писа "имах", как ги оправи тези оплаквания, mimi?
И аз не знам...минаха от самосебе си. Да видим до кога?

# 99
  • Пловдив

Има ли вариант да се махне фиброадемона,защото 1 година след мамолога,след ехограф ви каза че имам само кисти в двете гърди.А само мажех с хормон гърдите?
Не, вече образуван не се маха. Само оперативно.

# 100
Ena123,
причиняват го спадовете на естрогена. И аз го имам от време на време. Ползвам Вагисан глобули за няколко дни, а външно много добре се отразява Бигванеле (при мен оплакванията са предимно външни или поне така се усещат).
Има и един ваг. пробиотик с микродоза естрадиол - Гинофлор, също върши работа.

# 101
Скрит текст:
[/spoiler]
При мен се случи нещо подобно. Бях на преглед с ехограф на който се установи 6 мм фиброаденом. На следващата година при контролен преглед при същия лекар изобщо не се виждаше такова нещо. През това време мажех биоидентичен прогестерон, както на гърдите така и по други части на тялото. Доста обстойно ме гледа втория път и търсеше да намери въпросното образувание, аз си носех стария резултат и снимка, именно с идеята да го проследим. Еми нямаше нищо. Предстои  ми в близките месеци отново контролен, да видим какво се случва.
Вие прогестогел ли мазахте?

# 102
Момичета, в ютуб има много хубави кратки видеа от форум за женско здраве, касаещи проблемите при премено и настъпила мено. Ендокринолозите са много в час с хормоните в тези периоди. Много добро впечатление ми направи доктор Мария Алексиева, ендокринолог. Не зная от кой град е и къде преглежда, но може да отидете на една консултация при нея.
Младичката Райна Стоянова - ендо, , също е в час, тя поне знам, че е от Сф.

# 103
  • Пловдив
Цитат на: divet link=topic=1769172.msg49671590#msg49671590
Бях на преглед с ехограф на който се установи 6 мм фиброаденом.

Може би е бил много малък и затова е изчезнал, нямам идея, моите бяха по 2,5 х 2, 5 и 2 х 4 см. Хирургът ми каза да следя на 6 м на ехограф. И аз започнах да мажа от 2 м биоидентичен прогестерон и сякаш ми е много по добре откъм ПМС. Продължавам да слагам и вагиналния, но явно този , който мажа се усвоява по-добре.

# 104
На мен веднъж ми казаха на ехограф фиброаденом, след това отидох при друг лекар и той ми каза, че това е киста. Поначало съм имала киста, не фиброаденом.

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 16:16 от marigold_

Общи условия

Активация на акаунт