Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №33

• 44 704
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Момичета, да питам някоя приемала Дуфастон...
След 10 дни МЦ АГ ми го изписа 3×1и после 14 дни 2×1. Това в понеделник. В сряда спря от раз...после към петък почна зацапване. Понякога се случва да има и капки кръв. Нормално ли е? След 14 ден като го спра трябва да имам МЦ редовен уж...поне така се предполага.
То ясно, че тая предмено ще ми разкатае играта, ама...

# 691
Попадна ми тази графика. Мисля, че описва ситуацията от ясно по-ясно Simple Smile

П.П. И дава абсолютния отговор на въпроса: "Трябва ли да изследваме хормони във физиологична (в статистическите норми за възрастта, симптоматична) перименопауза?"

# 692
Момичета,и аз съм за тази тема-нередовен цикъл от година,ту дойде два пъти в месеца,ту го няма по 2 месеца,fsh 46-то това си е показател,нали?Освен тревожност,безсъние ,нямам все още вълни и потене,но от няколко дни болки или дискомфорт в ставите на ръцете ,ходих на лекар-не било артрит,чувствителни са ми към по-студена или гореща вода,някой с болки или неразположения по стави и мускули,правих пълни кръвни и б12 е ок.Като попитам други жени,определено не им е приятна темата,и не споделят много.Благодаря ви предварително!

# 693
Тук споделяме доста, може да попрочетете назад в темата.

Не разбрах какво точно питате, не пишете и възрастта. За ставните болки в ръцете също е обсъждано (дори преди 1-2 стр.) - често срещано е, както и останалите споменати симптоми. Но все пак е добре да ги види ревматолог, за да изключи по-сериозен проблем - не знам на какъв лекар сте ходили, този е правилният.

Гинеколог може да оцени състоянието на яйчниците и яйчниковия резерв при преглед, ФСХ е някакъв показател, но както е обяснено и в поста точно над вашия - хормоналните изследвания в перимено нямат особена диагностична стойност.

# 694
Да,сега прочетох,благодаря -на 50г съм и също бях на преглед при гинеколог и се установи намален яйчников резерв.Плюс изседване на tsh.

# 695
Направете всички изследвания за ЩЖ,не само това.

# 696
По-този въпрос (за ЩЖ) ще чуете различни мнения, подстрекавани от инфлуенсъри като Рей Пийт. Моето, както и на официалната медицина е, че ако ТСХ е в норма и няма видими при палпация и ехограф изменения на жлезата, друго няма нужда да се изследва.
Честно казано, при вас всичко ми изглежда съвсем нормално като за скорошен край на фертилитета и не е небходимо да обогатявате допълнително лабораториите. Само следете ръцете как са.
Направете си и изследване за костна плътност 1 г. след спирането на цикъла.

# 697
Благодаря!tsh ми е в норма.Ще следя ръцете,усещам ги уморени ,но не са винаги болезнени ставите.При мен тревожността е по рождение😀,но от скоро ескалира,започнах Menopace max,днес купих Ашваганда и В комплекс.

# 698
И на мен ми е много странен този феномен - с която и жена на моята възраст да говоря за менопауза, изпитва неудобство, дори срам. Или махат с ръка с пренебрежение, или открито не желаят да говорят. По-възрастните пък вече са забравили и никак не ги вълнува. Казват: "Минава, забравя се". Аз понеже от скоро се интересувам от темата, имам нужда да споделям, да обменям мисли, да търся мнения. Много е разочароващо...

# 699
А около мен го няма този проблем.Говори се много за това.

# 700
За инозитол какво ще ми кажете?
Аз иначе имам цял пакет оплаквания, които не знам от перименото ли са.
Тревожност, рязко вдигане на кръвно, лош сън..

# 701
Скоро го коментирахме Инозитола.Виж малко назад.

# 702
И на мен ми е много странен този феномен - с която и жена на моята възраст да говоря за менопауза, изпитва неудобство, дори срам. Или махат с ръка с пренебрежение, или открито не желаят да говорят. По-възрастните пък вече са забравили и никак не ги вълнува. Казват: "Минава, забравя се". Аз понеже от скоро се интересувам от темата, имам нужда да споделям, да обменям мисли, да търся мнения. Много е разочароващо...

Аз също вече не казвам нищо, защото всички дето са по-стари от мен се чудят как на 40 вече имам симптоми.
Някои жени мислят, че като имат цикъл са млади, но всъщност не е така.

# 703
Що пък да не сме. Бррр, пуст цикъл на кръвоспиращо съм от 3 дни, че се проточи.

# 704
  • на Мелмак
Аз си обсъждам, няма някой да се притеснява.
Слава богу нямам кръвоизливи, но приятелка наскоро беше за кръвопреливане, а уж ѝ няма нищо.
Аз главоболието не мога да преборя дълготрайно, то ме мори засега най-много.

Общи условия

Активация на акаунт