КГБ = Клуб на Готините Баби - 232

• 21 120
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • Вила Великула
Фло, сметките не са ти точни. Без Тетка и с КАГ сме 14 човека.
За Гърция за сега са 10 човека и става по-сложно с буса. Дори аз да реша да се включа са 11, а буса е за 8. Трябва да се наеме и 2 бус и да се плати и за него.
Макавели, поръчах тениската.

# 601
  • в сърцата на любимите ми хора
На 31 май е Празникът на розата.
На 21 юни - Празник на лавандулата
Вижте какво намерих. Фирмата е ТА Иркатур irkatur.com
Трябва да се направи запитване на мейла. Мисля, че цената е по-изгодна (дори с ДДС) 660 км х 1.80 лв = 1188
300 лв командировъчни - около 1500 лв. Ако се договорим да е без ДДС, - още по-ниска става цената.

Автобус под наем –  Mercedes Sprinter СВ4588РР

Места 16 места + 1 място за шофьор
Цена за наемане 1,50лв/км (Цената е без ДДС)

Командировки шофьор: 100лв командировка шофьор в България и 85 евро за чужбина

климатик
CD
парно отопление.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 15:21 от Мамси

# 602

"Най-добрата украса на живота е доброто настроение!"

Пипи, благодаря ти - супер бърза си
Янче, за много кратко време ще си дойде Анжелка или 2-3 дни ще стои при теб?
Тони, Кассс, какво стана с вашите прегледи?
Фло, бала във Варна ли е? Нещо съм пропуснала ... Варна ми е много близък град от детството ми - там живееше една от лелите ми и всяко лято бяхме по 2 седмици на море, чак докато навърших пълнолетие. После сестра ми се омъжи там, големите ни деца и внуците са там. Като роден град ми е Heart
Днес ръката ми е доста по-добре - масажирах с гел Арника и пих Паратрамол. Успях да направя сладкиша и да измия всички съдинки след него.
Споделям следобедното кафе и умувам идея за вечеря Coffee

Хубава вечер на всички

# 603
  • Вила Великула
Макавели, а рецептата може ли и снимка как изглежда?

# 604
Пипи, сладкиша ми отлежава в хладилника без последната шоколадова глазура. За да не е калорийна бомба вероятно утре ще го декорирам с плодове - ягоди или боровинки, каквото намеря. Слагам оригиналната рецепта и видеоклип - правила съм го и в оригинал. Получава се ефектен, много шоколадов!

Скрит текст:
ДВОЙНО ШОКОЛАДОВА ТОРТА 
За основата:
 ️200 г печени бадеми
 ️100 г овесени ядки
 ️30 г какао
 ️60 г кленов сироп
 ️70 г кокосово масло (разтопено)
За крема:
 ️200 г черен шоколад
 500 г крема сирене (със стайна температура)
 380 г заквасена сметана (със стайна температура)
 ️ 90 г кленов сироп
За глазурата:
 200 г течна пълномаслена сметана (35% масленост)
 150 г черен шоколад
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор.
2. Блендирайте бадемите и овесените ядки. Прехвърлете ги в купа и добавете какаото, кленовия сироп и разтопеното кокосово масло. Разбъркайте добре.
3. Разпределете сместа равномерно на дъното на кръгла форма с падащо дъно с диаметър 26 см (намаслена с малко кокосово масло). Надупчете на 4-5 места с вилица и изпечете в загрятата фурна на 180 градуса за 10-12 минути. След като се изпече, оставете блата на плота леко да изстине.
5. През това време разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова и го оставете да се охлади на стайна температура.
6. Разбийте с миксер крема сиренето и заквасената сметана (със стайна температура).
7. Добавете леко охладения разтопен шоколад и разбъркайте с шпатула.
8. Разпределете шоколадовия-чийз крем върху охладения блат.
9. За глазурата: Затоплете сметаната в малък съд и свалете от огъня точно преди да заври. Нарежете шоколада на дребно. Залейте го с горещата сметана и бъркайте няколко минути докато не получите гладък ганаш. Разпределете го върху охладената торта и приберете в хладилник за поне 4 часа.

https://www.facebook.com/watch/?v=536153262085158&rdid=R1JjiBtR81PolwXL

# 605
Аз  мога и без  Ксанти, за да не   се налага втори бус.  Записах и него първосигнално.
Пипи, от близо до Пазарджик ще съм

# 606
Ето съм и аз!
                  Криво ми е, че не можах да отида на изпращането на абитуриентите в у-щето на Неда. Сега една от майките от темата за 12 клас ми изпрати снимка на Неда и обеща да ми пусне и клип от песента "Вчера" - изпълнена от Неда и нейна съученичка. Разказа ми, че е било много затрогващо и емоционално. Винаги така става - като не си изпълня плановете след това съжалявам, ама късно е либе за китка.
                 .....
                 Сега ще проверя дали се е върнала и дали се е сетила да направи някоя снимка. Хич не обича.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 23:15 от Didia

# 607
Добра ви вечер, дами!
Нямате изчитане, но видях, че важни въпроси разисквате,  все кога липсвам за по - дълго се случва, но нали съм от КГБ -то, надушвам ги тези работи Simple Smile Simple Smile Wink .
Пак съм включила на икономия на интернета, та рядко поглеждам, и не смея да се отплесвам много - много, че има още много време до 25 .5.

Тъй.
Относно Златоград -
благодаря, че ме броите в бусопътуващите.
Нямам проблем с часът и мястото на тръгване.
Остана да си уредя командировката на притурката, но едно по едно, ще го мислим Simple Smile . Дано сега се държи възпитано, та пак да отиде при гледачите Simple Smile ; ) .

Относно Гърция -
няма да пътувам, не не предвиждайте.

Относно Банкя  -
съжалявам, няма да имате възможност да се радвате на присъствието ми Simple Smile Wink .
Весело изкарване и поздрави !

Мен не ме мислете Simple Smile - изкарвам си чудесно - на любимо място съм Simple Smile .
А  с гордост казвам, че съм българка, макар, че ме мислят за каква ли не - от латвийка, литовка, румънка, та до туркиня Simple Smile .  Жалко, че забравих да си взема КГБ тениската, ама то и няма кога да я нося - през деня съм по бански, вечер с по- официално облекло Simple Smile .

Спирам, че мегабайтите се търкалят Simple Smile .
Ако е имало празнуващи - живи и здрави!
Тези, които им предстои празник - и те Simple Smile!

Поздрави от слънчева Анталия, от Средиземно море и от мен  Simple Smile !

# 608
  • София
Дидиа, честито завършване на Неда.
Не се ядосвай за снимките, децата ще си разменят кой каквото е снимал. После тя ще ти и прати.
Аз друго се замислих - снимки, клипове всичко е някъде в нета.
ОК, знам си паролите влизам и си ги гледам. Но ако взема да се гътна неочаквано - остават си в нета, сниманите няма да имат достъп до спомените си. Едно време ги лепяхме в албуми, после разглеждахме.
Ани и до сега се цупи защо има малко снимки до преди  2000 г. Ами то тогава снимахме с Дядо Коледа/Мраз, на морето, на рожден ден с торта, тръгване в 1 клас и после тържеството с буквите. Защо съм нямала бременна снимка, а сега са  цели сесии - обявяване на пола, тумбака всеки месец, а  при някои и  онлайн . После следват снимки всеки ден на бебето
Как решавате въпроса със  снимките-спомени за поколенията?

# 609
Какви поколения, моите не се интересуват от баби и  дядовци ,та още назад. И това умира.
 Става всеки себе си. на внуците до едно време  правих хартиени, занесох, снахата  спомена ,че ще ги даде на майка си. Само дето подарих албуми ,  кой правил вече снимки на хартия , на мен разчитали. Отказала съм се вече,  а и те  не са сами на повечето снимки , не е редно   други деца да  пазя. Уж напомних на сина си да ги събира в облак, да не се загубят, всичко става, от моя компютър имат начин да влизат ако се затрия, защото  е запаметено,  нямам пароли сложни, а  и ти дават парола с мейла като сложиш,  знаят го..
 Няма да мисля и това. 
 Във фб въобще не искам да показвам.
  Останаха  на предишните   поколения снимките  у нас на село, брат ми  кой знае  къде ги е затрил,  исках да ги прибера , пък после се чудих за какво са ми.  След мен никой няма да се интересува от тях.

# 610
Борянка, не си права. Децата се интнересуват от старите снимки и хората на тях. С интерес разглеждат нашите албуми. Ние събрахме всички снимки от родителите ни, от баби и дядовци. С бабите и дядовците малко по-трудно, че бяха по села и градчета. Искам да ида до бащиния си край , че там открих случайно , че майката на баба ми се е казвала Неделя и ..... ето на кого всъщност е кръстена Неда, а уж беше на никой. Много красива жена е била и искам да направя копие на снимките, които са при внучка на братовчедка ми сега, а преди бяха при леля ми. С часове сме разглеждали стари снимки и сме разказвали. Даже поискаха да си направят хартиени снимки и албуми, че според тях те остават, а дигиталните може и да се загубят. Внуците ми имат албуми с хартиени снимки като малки. И с кеф ги гледат.
                    Айша, имаме хартиени снимки и много дигитални. Зетя ги съхранява на външна памет. Нали е специалист. Цвети прави един филм за Неда и се оказа, че една от паметите се е скапала. Едвам ги възстанови зетя. Сега всичко е записано по 2 бройки. При мен също има на външна памет и в нашите компютри и лаптопи. При голямата щерка също има всички снимки. Така ,че са съхранени поне на десетина места. Дали ще ги запазят - не се съмнявам защото имат интерес.
                    Девойката се е върнала и ще излиза на ресторант със съучениците си. След тържеството са ходили в японски ресторант, а сега в мексикански. Аз дори не знам къде са, а тя се възмущава - ами в центъра как не знаеш. Smiling Imp Изостанала бабата от ресторантите. Yum Зетят все пак е останал на тържеството /закара я с колата, че с този бял тоалет в ГТ/  та има клип и от него и снимки - също. Още не се е прибрал та не съм ги видяла.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 21:54 от Didia

# 611
  • някъде другаде
Дидиа, Страхотна е Неда. Желая и попътен вятър.
Клечи , хубаво да си изкараш.
Днес проверих , автобусът пристига на централна гара 8.10 - 8.15.
Днес започнах физиотерапията. И аз за първи път чух за такава. Първо 7 минути ме слагат на лампа. Нагрява ми гърлото. След това за 5 минути ултра звук  с гел. За утре ми казаха , че времето на ултра звука ще се увеличи. Утре трябва да си взема и направление от ЛЛ за това.
Аз нямам проблем , ако няма места за Гърция няма да ходя.

# 612
Добра да ви е вечерта момичета!
Диди, здраве и много успехи занапред на прекрасната Неда!
Снимки имаме и на хартия и по компютрите. Снахата и на двете деца е направила албуми за хартиени снимки и периодично ги допълва, аз също. И у нас проявяват интерес към старите снимки на баби и дядовци, разглеждат и питат. 
Тони, пожелавам ти да имаш голяма полза от физиотерапията и на а ти се възстанови гласчето. На мама, така и не успя да се възстанови, но и физиотерапия не е правила.
Клечи, релаксирай на макс, събирай слънце и хубави спомени, а после в Златоград може да ни поразкажеш и нещичко от преживяното по тези хубави места.
Макавели, много апетитно изглежда този сладкиш, ама си е и калорийна бомба. Обожавам шоколад и може и да пробвам.
Танитка, как си?
За моя проблем не ми се говори. Ядосана съм на джипито. Ще се оправям някак си сама.

# 613
Аз имам няколко албума с хартиени снимки. По един личен на мен и моя мъж, където са подредени родителите ни, после ние като малки, като ученици, студенти и наши общи. Имаме и по един от завършването на средното образование. Някога се правеха такива на класа и преподавателите ни. Отделно имам един голям, в който са всичките ни снимки от самото  начало на "любовния" ни период, сватбата ни, раждане на децата ни,  абитуриентски на синовете, сватбата на големия, от екскурзии и почивки, с приятели и така до края на съвместния ни живот. Имам  започнат от сватбата на сина и на  внуците, но не съм го доподредила. Аз имам много снимки в албум на цялата ми педагогическа практика- от първия, до последния ден. Имам в отделен албум снимки на моите роднини- сестра, брат, племенници,  дядовци и  баби, дори на някои роднини. Имам една много стара, където заедно с други хора са  (предполагам)   моите прабаба и прадядо, но не съм сигурна.
Отделно имам доста снимки на флашки, но те са предимно от екскурзиите ми в последните години. В компзтъра също имам, но са по-малко.
Внуците  ми са гледали снимките преди. Не знам дали като пораснат ще се интересуват, но се надявам синовете да ги запазят.
За мен са много, много скъп спомен и от време на време си ги разглеждам.
Лека нощ!

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 00:24 от К.А.Г.

# 614
Ако питате къде съм - ми в далечното минало.
Затворила съм очи, слушам стара музика и съм там.
И аз не знам защо, ама те

Имаше и по-хубав клип, но се отваря само в ю-туб.

Общи условия

Активация на акаунт