Бързи онлайн консултации с акушер-гинеколог: Попитайте д-р Рафет Хафузов

• 16 167
  • 234
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, на 43 съм и забременях естествено след неуспешно инвитро и 2 инсеминация. Засега всичко върви добре, но докторката ми изписа инжекции Зарзио като “презастраховане”поради нейни съмнения за аденомиоза, която не беше потвърдена след хистерскопия. Имах само полип. Малко се притеснявам да го бия. ЧХГ върви с над 60% за 48 часа и в момента съм 4 седмица с резултат 1 136. Какво е вашето мнение? Изписа ми и прогестерон, като и той вече е 60ng.

# 61
.      Zdraveite iskam da vi popitam imam 2 dni do M. Predi 5 dni si napravih tezi testove vuzmojno li e da sa falsgivi?

# 62
Здравейте д-р. Хафузов. Бременна съм в 12г.с. и хванах някакъв стомашен вирус. Гадене, диария, температура. Какви са шансовете този вирус да навреди на бебето?

# 63
Здравейте, доктор Хафузов.
Бременна съм в 16гс
На първата фетална морфология в 12гс беше измерена НТ 3.1 ММ, което беше доста притеснително. Резултатите от хормоните изследвани за БХС беше добър. Направих пренатален тест - отрицателен. Мнението на лекаря е че трябва да направя амниоцинтеза.
Два дни след въпросното замерване на НТ отидох на друго място, където замериха 2.59 максимална стойност.
Една седмица по-късно, отидох на трето място, където направо ми направиха наново ФМ+Бхс, там замерването беше 2.7 , резултатите от хормоните добри и ми казаха, че няма нужда от амниоцинтеза, всичко е наред.
В 15гс с всички документи отидох на четвърто мнение, където доктора гледа бебето обстойно , измери нухална гънка 3.00 ММ , каза, че това за седмицата , в която съм е нормално и каза, че няма медицинска причина да препоръча амниоцинтеза .
След всички тези мнения се успокоих в известна степен, но остава притеснението от първия преглед, където беше измерена НТ 3.1.
На всички прегледи на които бях други проблеми не се видяха, бебето расте както трябва, не са установени аномалии.
Трудно ми е да преценя рисковете, и дали да направя все пак амниоцинтезата. Следящия АГ е против.
Какви са препоръките в такива случаи?

# 64
Здравейте др Рафет Хафузов,аз  съм на 46год,22 год правих цветна снимка на тръбите,запушени са , решила съм да правя инвитро със донорски яйцеклетки.Имам камъни в жлъчката жлъчката не ми функционира,и тромбофилия,исках да ви питам за съвет да махна ли първо жлъчката решила съм да правя нова цветна снимка да се види състоянието на тръбите ,на снимката ще се види дали събира течност

# 65
  • Сливен
Здравейте д-р Рафет Хафузов. На 34 години съм, имам син на 1,6г след 3ри операции и 4ри Инвитро опита.
Операциите са :
-Лапороскопски отстранена жлъчка
-Коремна операция, заради извън маточна бременност и пръснала се тръба.
-лапороскопски отстранена и втората тръба
-3 неуспешни опити Инвитро, след третото последва Абразио и чак след него раждане чрез Секцио.
Знам че стана малко дълго, но присъствах на разговор, където акушер-гинеколог обяснявяше нещо, свързано със Замразеният трансфер,но не знам, доколко съм разбрала правилно.
Става дума, че със всяка извадена яйцеклетка или че със всеки замразен трансфер на яйцеклетка, се скъсява цикъла на жената. В моят случак да кажем  цикъла  ми ще се скъси с 2 или 4 ри години. Правилно ли съм разбрала или не. Благодаря.

# 66
Здравейте:)
Имам сърбеж на външните срамни устни. Бях на преглед при гинеколог - пусната ми е микробиология, цитонамазка, но излязоха чисти. Доктора ми изписа макмирор глобули и сърбежа изчезна, докато ги слагах и после се появи наново... на какво може да се дължи. Не сменям партньори, раждала жена 2023г.
Благодаря Ви!

# 67
Здравейте, д-р Хафузов!
Попаднах на информация, че такъв тип матка била двурога/седловидна.
Това е изображение от мой ултразвук, никога досега никой лекар не ми е казвал да ми е такава.
Може ли да ми кажете дали е такава, че много се притесних!

# 68
Здравейте
С тези резултати и този съдов проблем
След завръщането ми в България, и намирането на гинеколог който да следи бременността,ако вобще успея да забременее отново защото ми беше препоръчан и приложен Медикаментозен аборт заради голям риск по време на пътуване и липсата на мед.помощ. Какво трябва да направя за една нормална бременност - поставяне на ниско молекулярен хеприн след трети месец ли? Вие следите ли такива бременностти

# 69
Здравейте.Дъщера ми е на 12г.Преди няколко дни имаше вечерта петънце кръв на бикините (няма менструация все още ) на другия ден нищо и до днес няма нищо . Възможно ли е това да означава ,че скоро цикъла наближава.

# 70
Здравейте, на 43 съм и забременях естествено след неуспешно инвитро и 2 инсеминация. Засега всичко върви добре, но докторката ми изписа инжекции Зарзио като “презастраховане”поради нейни съмнения за аденомиоза, която не беше потвърдена след хистерскопия. Имах само полип. Малко се притеснявам да го бия. ЧХГ върви с над 60% за 48 часа и в момента съм 4 седмица с резултат 1 136. Какво е вашето мнение? Изписа ми и прогестерон, като и той вече е 60ng.

Здравейте, не разбирам точно какъв е въпросът.
Ако е за зарзио - не искам да изразявам мнение.
Ако е за прогестерона - супер избор.

# 71
Здравейте д-р. Хафузов. Бременна съм в 12г.с. и хванах някакъв стомашен вирус. Гадене, диария, температура. Какви са шансовете този вирус да навреди на бебето?

Здравейте!
Ако овладеете своевременно симптоматиката, абсолютно никакъв!

# 72
Здравейте, доктор Хафузов.
Бременна съм в 16гс
На първата фетална морфология в 12гс беше измерена НТ 3.1 ММ, което беше доста притеснително. Резултатите от хормоните изследвани за БХС беше добър. Направих пренатален тест - отрицателен. Мнението на лекаря е че трябва да направя амниоцинтеза.
Два дни след въпросното замерване на НТ отидох на друго място, където замериха 2.59 максимална стойност.
Една седмица по-късно, отидох на трето място, където направо ми направиха наново ФМ+Бхс, там замерването беше 2.7 , резултатите от хормоните добри и ми казаха, че няма нужда от амниоцинтеза, всичко е наред.
В 15гс с всички документи отидох на четвърто мнение, където доктора гледа бебето обстойно , измери нухална гънка 3.00 ММ , каза, че това за седмицата , в която съм е нормално и каза, че няма медицинска причина да препоръча амниоцинтеза .
След всички тези мнения се успокоих в известна степен, но остава притеснението от първия преглед, където беше измерена НТ 3.1.
На всички прегледи на които бях други проблеми не се видяха, бебето расте както трябва, не са установени аномалии.
Трудно ми е да преценя рисковете, и дали да направя все пак амниоцинтезата. Следящия АГ е против.
Какви са препоръките в такива случаи?

Здравейте!
Вие сте получили 4 мнения, моето само би Ви объркало повече. Съветвам Ви да се доверите на множеството от мненията, а не на единичното.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 13:41 от Рaдост

# 73
Здравейте др Рафет Хафузов,аз  съм на 46год,22 год правих цветна снимка на тръбите,запушени са , решила съм да правя инвитро със донорски яйцеклетки.Имам камъни в жлъчката жлъчката не ми функционира,и тромбофилия,исках да ви питам за съвет да махна ли първо жлъчката решила съм да правя нова цветна снимка да се види състоянието на тръбите ,на снимката ще се види дали събира течност

Здравейте!
Състоянието на жлъчката ако изисква операция, редно е тя да се направи.

# 74
Здравейте д-р Рафет Хафузов. На 34 години съм, имам син на 1,6г след 3ри операции и 4ри Инвитро опита.
Операциите са :
-Лапороскопски отстранена жлъчка
-Коремна операция, заради извън маточна бременност и пръснала се тръба.
-лапороскопски отстранена и втората тръба
-3 неуспешни опити Инвитро, след третото последва Абразио и чак след него раждане чрез Секцио.
Знам че стана малко дълго, но присъствах на разговор, където акушер-гинеколог обяснявяше нещо, свързано със Замразеният трансфер,но не знам, доколко съм разбрала правилно.
Става дума, че със всяка извадена яйцеклетка или че със всеки замразен трансфер на яйцеклетка, се скъсява цикъла на жената. В моят случак да кажем  цикъла  ми ще се скъси с 2 или 4 ри години. Правилно ли съм разбрала или не. Благодаря.

Здравейте!
Не знам в какъв контекст сте чули тези неща, но такова нещо няма. Може да сте спокойна. Друг е въпросът че  прекарани операции по яйчници и тръби може да намалят яйчниковия резерв.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 13:42 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт