💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 401
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
На мен ми е за в бъдеще, ама сега има намаления уж. 😁 Аз като бях на гости видях някакъв пластмасов и ми се стори много нестабилен. Може и да е бил някой от евтините нямам представа. FP уж са им хубави нещата.
Ваня, колелата добре ли се движат на вашия? То хем трябва да се движат, хем да не е прекалено бързо... 😵‍💫

# 556
Като сме на темата, кажете ми какъв тиган да си купя, с какво покритие?
В момента със с тигани Тефал, нищо не ми залепва, хвърлям ги в съдомиялната, много е удобно. Но все ме гложди за тефлона, че основно на децата готвя.

Чугунен. Имам един стоманен,  всичко друго ми е чугун. Тавите също почти всички са ми чугунени плюс няколко емайлирани, които зорко следя да не се лющят. Ето ви малко информация за тефлона. Не само готвенето в нега е кофти, но производството му е в пъти по-отровно:

https://youtu.be/SC2eSujzrUY

Луси, тиганите от неръждаема стомана, без друго покритие, не са ли също безопасни? Даже аз съм чувала, че са по-добро решение от чугунените.

# 557
На мен ми е за в бъдеще, ама сега има намаления уж. 😁 Аз като бях на гости видях някакъв пластмасов и ми се стори много нестабилен. Може и да е бил някой от евтините нямам представа. FP уж са им хубави нещата.
Ваня, колелата добре ли се движат на вашия? То хем трябва да се движат, хем да не е прекалено бързо... 😵💫

Нашия е на Литъл Дътч и има няколко позиции на колелата, обаче мъжа ми ги наглася и не знам как се регулират. Първото положение се движеха бързо. Мъжа ми го направи да е по-плавно и каза, че има още по-бавно положение. Ще трябва да го разгледам. Иначе има гума на колелата и някак с нея се движи по-бавно и не драска паркета.

# 558
Като сме на темата, кажете ми какъв тиган да си купя, с какво покритие?
В момента със с тигани Тефал, нищо не ми залепва, хвърлям ги в съдомиялната, много е удобно. Но все ме гложди за тефлона, че основно на децата готвя.

Чугунен. Имам един стоманен,  всичко друго ми е чугун. Тавите също почти всички са ми чугунени плюс няколко емайлирани, които зорко следя да не се лющят. Ето ви малко информация за тефлона. Не само готвенето в нега е кофти, но производството му е в пъти по-отровно:

https://youtu.be/SC2eSujzrUY

Луси, тиганите от неръждаема стомана, без друго покритие, не са ли също безопасни? Даже аз съм чувала, че са по-добро решение от чугунените.

Като безопасност за храната са еднакви. Откъм издръжливост стоманата често се криви от нагряването. Моя стоманен е Тефал, не беше хич евтин, но не съм впечатлена. Най много ме дразни, че не разпределя топлината на 1мм извън котлона, а тигана ми е по-голям от него. В Чугуна обаче се задържа и разпределя топлината перфектно и на практика е вечен. Вкуса на храната за мен е много по-добър. Иска от време на време поддръжка, на английски му казват "seasoning". Мажа с ленено масло (може и с друго растително) и изпичам във фурната за час. Така всъщност се формира незалепващото покритие и му удължаваш живота, нещо като импрегнирането на дървените масивни дъски, които също обожавам 🤩

# 559
Допълвам! Не ми дава да пиша, понеже съм писала последна аз.
Честит първи 1ви Юни на юнските ни съкровища, модел 24! 🤭🤗
Да са ни живи и здрави! Да имат щастливо детство и верни приятели! 💛
Ваня, колелата добре ли се движат на вашия? То хем трябва да се движат, хем да не е прекалено бързо... 😵‍💫
Ако се движат по-бавно от желаното, пръскам с ВД40. Ако е по-бързо, слагам обикнавенни гумени ластици в основата и минава на по-ниска предавка 😂

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 15:35 от КремонаЛиза

# 560
Честит празник, нека света да е по-шарен и изпълнен със смях. Живея до основно училище обожавам шума, който се разнася, сега през лятото ще ми липсва.

Днес ми излезе нещо старо и ценно, в синхрон с празника Simple Smile ако съм ви го споделяла и преди ме извинете Simple Smile
https://youtu.be/O33VXGqZlaI?si=pQc-WDeIuA1i7xXf

# 561
Честит празник на всички малки и пораснали деца Balloon

# 562
Допълвам! Не ми дава да пиша, понеже съм писала последна аз.
Честит първи 1ви Юни на юнските ни съкровища, модел 24! 🤭🤗
Да са ни живи и здрави! Да имат щастливо детство и верни приятели! 💛

# 563
  • София
Да са честити малките сладури, всеки ден Heart

Момичета, доколко се съобразявате колко глутен давате? Имам предвид, ако дадете каша с глутен, после случвало ли се е да има малко глутен в някое друго хранене (в някое пюренце, или бисквитки и тн)?

и още един въпрос: КАК научавате децата да правят/казват нещо? Повтарям като папагал по цял ден и нищо не е научил още Sad по едно време отговаряше с "бау бау" като го питаш как прави кучето, но вече и това не иска да казва. Имам чувството, че на инат не повтаря Grinning

# 564
Понякога давам глутен повече от веднъж.
Моето никакви думи не повтаря. По едно време пляскаше, сега и това не ще да повтаря. И аз повтарям 1000 пъти ама е инат...

# 565
Аз преди те съветвах да не даваш повече от веднъж глутен, но аз сега не го спазвам 🤣 Ами не става. Примерно в супата може да има фиде или някакви буквички, а аз сутринта да дам кускус, а следобед бисквити. Старая се като е яла глутен, да не давам, ама не става винаги. Предполагам, че това в супата (например), а и то се вижда, че е малко. Когато е яла кускус си е цяла порция глутен и после гледам, ако давам, да е малко. Иначе не съм чела, че трябва да се дава веднъж на ден, както е месото или жълтъка. Просто ми се искаше да разнообразявам, но е трудно 🙈

# 566
  • София
даа, трудно е! а колко кускус даваш - че гледам, че на кутията на една детска паста пише 2 лъжици само (несварена). това стига ли за цяла порция?

# 567
Ами аз като го сваря, прецеждам и с маслото и изварата си тегля до 210/220 гр. Иначе сух кускус ми е около 30/35 гр, което според мен си е като две лъжици.

# 568
  • София
aa, значи си е тамън, а мислех, че ще е малко. Мерси!

# 569
Изглежда като грамаж малко, но като се свари става някъде около 160 гр.

Общи условия

Активация на акаунт