Четвъртокласници 2024-2025 - II тема

• 22 254
  • 637
  •   1
Отговори
# 75
Черен химикал - 2 бр. +
Линия/триъгълник
Транспортир
Молив и гума.

Напомниха да си носят за матемеатиката. Нямали право да искат от друго дете.

# 76
Дефакто въпросните бележки могат и утре да ги разпечатат в училище, ако някое дете си я е забравило или изгубило.

# 77
  • София
Днес класната е дала служебните бележки. Трябва да ги носят утре.
Нищо не се е чуло за ученическата карта. Ще огледам сега в нас дали ще я открия заради идеята...

# 78
При нас и пергел искат

# 79
Утре нали е БЕЛ?
Преди няколко дена купих нови чертожни инструменти, подозирам, че утре за всеки случай трябва пак да купя, да не ме изненада в 7:55 в сряда.
И черни химикали, да не забравите.
Искат ученическа карта. Подготвих нова, утре класната му само да я подпечата, че ще трябва в неделя.

# 80
Аз сега чувам за тази служебна бележка. Или нищо не са ни казвали, или съм проспала. Дано малката си знае какво да носи, че аз в петък разбрах, че матурите са утре и в сряда.

Аааа, поправям се. Днес г-жата е писала, че служебните бележки тя ще им ги раздаде утре, за да няма забравени Simple Smile

# 81
  • Пловдив
Нали тестът е един и същ за цялата страна? Значи утре ще обсъждаме отговорите. Това ми е една от любимите части от мероприятието. Wink

На щерката и бях купила за упражнение книжка с тестове за подготовка уж специално за НВО (едната от авторките се казваше Канелия - а, как не съм се сетила да го напиша в темата за имената, макар че сигурно е писано).
Прави ми впечатление, че някои от отговорите никак не съвпадат с моето мнение по въпроса - например падежните форми на личните местоимения (мене, него, на тях...) авторите нещо не ги броят за лични местоимения, няма ги при верните отговори на въпросите кои са личните местоимения в дадения текст. Според мен това също са лични местоимения.
Освен това някои от въпросите търпят различни и по-свободни отговори, пак според мен, не се сещам за примери. Как ще се оценява, ако има такива въпроси, не ми е ясно. Дъщерята каза, че пробният им тест в училище не приличал на тези, което ме навежда на мисълта, че и самото НВО няма да е точно по тертипа на този сборник, обаче тогава защо го продават като сборник за подготовка за НВО - можеше да е просто сборник за допълнителна работа за четвърти клас или нещо от сорта, мен това ме заблуди, че и НВО е с такъв тест. Не съм се вдала в трескавата подготовка чак дотам, че да знам какви са били действителните тестове в предходни години. Wink

Чакаме утре така или иначе, не остана.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 20:44 от Магдена

# 82
А след матурата децата ще имат ли редовни часове и занималня? Аз мислех моята да я изпращам с малка раничка ама се чудя, а не мога да се свържа с класната.

# 83
  • Пловдив
Нашите ще имат. Днес обаче нямаха, защото имаха патронен празник, така че може при други да е различно.

# 84
Няма защо да носят документ за самоличност - квесторите са учители от същото училище, класните им ще го изпратят, няма пред кого да се представят. Само служебната бележка, която повечето учители пазят в себе си и ще им раздадат на място.
Успех и спокойствие на децата 🍀

# 85
  • Пловдив
Нашите бележки ни ги раздадоха. Добре, че има кой да и я занесе, ако я забрави утре. Wink

# 86
Утре и в сряда за моето дете е нормален учебен ден - каза, че започват в обичайното време и ще продължат с часовете след НВО по програмата за деня. Днес писа домашни за утре. Специална подготовка не сме правили, дадох си инструкциите да е спокоен, съсредоточен, да не бърза, да провери и, че няма чак такова значение, но бих се радвала на добър резултат. Каза "знам".

# 87
Редовни учебни дни са, матурите ще са от 10 до 11, всичко останало ще е по разписание - часове, междучасията, занимални... Моят син е хремав и с драскащо гърло, както и половината му клас, виждам, че вече е и доста изморен - психически и физически. Дано са спокойни и концентрирани децата и покажат 100% от възможностите си.

# 88
Да минат НВО-тата и броя учебната година за свършена. Другата седмица са на зелено училище.
Аз помолих утре ако може да си снима бележката, или да препише :вход и пин.
Така може и ние да проверяваме за резултати после, не да чакаме госпожата да пише или в свидетелствата.

Успех на всички деца утре! Да са спокойни и да мислят.

# 89
  • Sofia
Успех и от мен на наборчетата! Да са спокойни и да покажат знания и вложеното старание.
За нашето училище дните са нормални учебни дни. Младежът е още хремав, но това е. Иначе днес имаха изходни нива по компютърно моделиране, в сряда ще иска да си поправя оценката даже.

Общи условия

Активация на акаунт