Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 90 (хипотетично-еврово издание)

• 43 790
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
Доста от водещите фармацевтични са стабилно надолу, иначе доста други си нарастват добре.

# 106
Следя близо до мен един завод за батерии на Фолксваген, продължава да се строи, явно с доста субсидии, че не виждам как  би излязла сметката като увеличиха минималната заплата и намалиха работната седмица и уж продажбите на ел. коли спадат...Но цените на имотите в близкото градче продължават да нарастват повече от други.

# 107
Не е коректно да се гледа златото за последните 2 седмици. То ако можеше за 2 седмици да направи големия удар човек... Виж го по-дългосрочно. Ето например последната година:

Освен това ако мислиш, че се е качило за момента твърде много, нищо не пречи (инвестиционното злато) да си го продадеш и след някое време като поспадне пак да си го купиш. Това ще ти струва само части от процента, а ако с имот направиш същото ще ти струва 5-10% всеки път.

@Дани - не искам да давам пример на децата като и аз вися на екран постоянно, достатъчно го правят. Вечер вечеряме заедно, гледаме да четем нещо, играем, гледаме филм. Ако за всеки има по един компютър в къщи и не се чака ред, хептен ще отиде работата на зомбиране.

# 108
  • София
О извинявай, не знаех. Отдавна не бях гледал цената.
Затова днес си допълних 1 дукатче, че ми бяха на тек, а тековете ме изнервят Confused

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 19:27 от Exter

# 109
Скиците на имоти вече ще се предоставят електронно и безплатно
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2025/05/14/4781929_skicite_na_im … ektronno/comments

Честито, ви.
Миналата година дадох към 500-600лв за скици. Повечето за резерв, а други по няколко на 1 обект.
Отделно, направих пътека до Кадастъра.

Ако може и УВТтата да се "електрифицират", цена няма да имат.

# 110
И данъчните оценки трябва да безплатни и веднага да ги дават ако всичко е точно декларирано. Натискат един бутон на клавиатурата и се разпечатва оценката, а не разни сърдити лелки да си придават важности по гишетата.

# 111
  • Бургас
С електронен подпис за 6 лева на година не виждам никакви лелки, таксите са двойно по-ниски, отколкото "на гише", а специално скицата от кадастъра идва на десетата минута от подаването на искането.

# 112
  • София
Аз пък искам електронен нотариус! Защо да записвам час, да губя ден за някаква си сделка?
С електронотариуса може да се преборят нерегламентираното отлъчване от работа или губенето на 1 ден отпуск, висенето в кабинета и досадното слушане на нещо, дето или вече си чел, или можеш да четеш години наред... Confused

# 113
  • в пералнята
Нотариусът е звеното, което не може да се автоматизира от сделката.. поне на този етап. Ще бъде обаче чудесно да се направи. Щом има електронни подписи, защо да няма електронни нотариуси Wink

# 114
  • Бургас
Ох, ако знаете на колко години беше нотариусът на последната ми сделка ... И адвокатката, изготвила НА ...
Караха ме да се разписвам върху електронните скици и данъчна оценка, щото не били "официални"...
А когато купувачът ми прехвърли парите по Револют в момента на подписването, тя поиска хартиено "банково бордеро". Да е спокойна, че има плащане по сделката Simple Smile Тва цъкане в телефоните беше извън всичките й разбирания за плащане Simple Smile
Едвам ходи, но пък държи печата, все още пада някой лев, докато не са измрели последните адвокати, които пращат клиенти ...

# 115
Интересна статистика за депозитите и кредитите

“Заеми от 250 000 до 500 000 лева имат да връщат 21 385 човека, като броят им е нараснал със 7325 спрямо година по-рано. Над 100 000 лева до 250 000 лева, колкото най-често е заемът за жилище, дължат 86 280 човека, като за година те са с 14 941 човека повече.”

Цели 14941 повече касиерки + шофьори са теглили заеми до 250 х лева. Бива.

https://business.dir.bg/banki-i-finansi/milionerite-v-balgariya- … chili-s-377-dushi

# 116
  • София
Мдааа, наистина около 3 млн. броя домакински кредити, можеше и повече Confused

# 117
Интересна статистика за депозитите и кредитите

“Заеми от 250 000 до 500 000 лева имат да връщат 21 385 човека, като броят им е нараснал със 7325 спрямо година по-рано. Над 100 000 лева до 250 000 лева, колкото най-често е заемът за жилище, дължат 86 280 човека, като за година те са с 14 941 човека повече.”

Цели 14941 повече касиерки + шофьори са теглили заеми до 250 х лева. Бива.

https://business.dir.bg/banki-i-finansi/milionerite-v-balgariya- … chili-s-377-dushi

Предполагам някаква не малка част от тези кредити са за апартаменти купени преди 2-3 години които ги завършват сега.

# 118
  • София, Bulgaria
Краят на миналата година тук коментирахме видиата на Макс Баклаян, изпълнителния директор на Тавекс.
Много ми хареса Макс и края на юни организираме първия семинар, на който той ще бъде гост-лектор.  Темите са много, инвестиции,  пазари, цикли...и т.н.

# 119
Не е лошо момче Макс, умно, но все пак гледа да си продава златото, а цените му не са най- добрите.
Единствената гледка, която никога няма да видиш е евреин ходейки  по улицата да хвърля пари зад гърба си, а след него арменец да ги събира от земята и да му ги връща.

Общи условия

Активация на акаунт