Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 90 (хипотетично-еврово издание)

• 42 592
  • 758
  •   1
Отговори
# 15
Не съм видял хората да се заселват към красивите родопски и северозападни села с хубава природа и климат. Всички се врат в София, където лятото става 40 градуса. Хората не търсят природа, хората търсят работа и условия. По твоята логика, следва след пенсиониране да напускат София. Да ама не. Никой не се връща по родните си места. Имам един съсед на село, който работи с жена си в Испания. От години все за последно и се прибира, а вече е на 65. Идва си за две седмици, окоси тревата и пак си замине.

# 16
  • Бургас
Какво ще ги правим тия имоти... Ами ще ги експлоатирам, докато наемите вървят. Празен и заключен имот не държа.
Планирам обаче да продавам в по-стария сграден фонд и да купувам в нови сгради. С изключение на два, които са на супер локации без перспективи за ново строителство в района.
По-нататък, като се запенсионирам, мога да продам още и да ида на околосветско пътешествие.

# 17
  • София
Хипотетично, който си пере парите, има ли изгода от това цените да паднат и да продаде на 30% по-ниско от купеното?
Хипотетично имаш ли представа какъв процент се плаща за изпиране? Ако знаеш за по-малко дай ми знак, ще има и за теб Blush

# 18
Какво ще ги правим тия имоти... Ами ще ги експлоатирам, докато наемите вървят. Празен и заключен имот не държа.
Планирам обаче да продавам в по-стария сграден фонд и да купувам в нови сгради. С изключение на два, които са на супер локации без перспективи за ново строителство в района.
По-нататък, като се запенсионирам, мога да продам още и да ида на околосветско пътешествие.
Ако си съгласна, да идем заедно Simple Smile

# 19
  • в пералнята
Явно нямам представа. А честно казано, не искам и да имам от първа ръка.
Спя спокойно, хъркам от време на време. Wink

# 20
  • Бургас
rumke, точно вчера четох статия за три баби от един вход, които се събрали в апартамента на едната, а другите два давали под наем и с наемите ходели по екскурзии Simple Smile

# 21
rumke, точно вчера четох статия за три баби от един вход, които се събрали в апартамента на едната, а другите два давали под наем и с наемите ходели по екскурзии Simple Smile
Ей, т'ва е. Браво!

# 22
Яко. Явно има и адаптивни баби. Не като тези с многостайните в центъра на кисело мляко (професор каза, истина е!). Въпроса е до кога това ще върви.

# 23
  • София
Това са бизнесбаби Grinning Ако не върви, винаги могат да се преориентират и да плетат чорапи.

# 24
Tintina, на колко години смяташ, че са стари сгради и ще заменяш за по-нови?

# 25
  • Бургас
Не се ръководя толкова от възрастта на сградата, комплексни фактори гледам. Имам един апартамент в сграда от 1990-2000 г. Вече има нужда от цялостен ремонт, смяна на баня, за да го приведа във вид ще ми трябват повече пари, отколкото да довърша едно, купено на зелено. Паркомясто няма...

# 26
Има ли някой с подобен опит, сезонно отдаване на имот - 9 от 12 месеца срещу дългогодишно отдаване? За и против? Не питам за София.

# 27
  • в пералнята
Аз имам. Интересува ли те нещо конкретно?
Но набързо - наемът е по-висок от пазарния, калкулирам в него директно и сметките.
Включено е и почистване на 2 седмици.

# 28
Видях почистване си писала. Аз по-скоро обмислям 10 месеца постоянен наем близо до университет, останалото - лятно лично ползване. Другата опция е дългосрочно(от агенцията казаха - по-лесно ще стане), засега обмислям варианти. Да, проблемът е сметките и че повечето отдават 10м, понеже лятото наемите хвръкват или си ги ползват собствениците.

# 29
  • в пералнята
10 месеца си е почти дългосрочен наем. При мен е между 2 и 6 месеца.
Това е апартаментът, който аз си ползвам лятото и защото ми е "най-ценен", е включено почистване. Минусът е, че декларирам и сметките като печалба.
Видях почистване си писала. Аз по-скоро обмислям 10 месеца постоянен наем близо до университет, останалото - лятно лично ползване. Другата опция е дългосрочно(от агенцията казаха - по-лесно ще стане), засега обмислям варианти. Да, проблемът е сметките и че повечето отдават 10м, понеже лятото наемите хвръкват или си ги ползват собствениците.

Общи условия

Активация на акаунт